اخبار ساحوی
ایران صدها فروند راکت بالستیک به روسیه فرستاده است

خبرگزاری رویترز به نقل از شش منبع مطلع مدعی شده که ایران تعداد زیادی راکت بالستیک زمین به زمین قدرتمند را برای روسیه تامین کرده است. ایران و روسیه هر دو تحت تحریمهای ایالات متحده امریکا هستند و این موضوع میتواند نشان از همکاری نظامی نزدیک بین مسکو و تهران باشد.
سه منبع ایرانی به خبرگزاری رویترز گفتهاند که از حدود ۴۰۰ فروند راکتی که از سوی ایران برای روسیه فراهم شده است، بسیاری از نوع راکت ذوالفقار یا همان نمونه ارتقایافته راکتهای بالستیک کوتاه برد نوع فاتح-۱۱۰ است. کارشناسان میگویند این راکت با دارا بودن سکوی پرتاب متحرک جادهای قادر است اهدافی را در فاصله بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهد.
رویترز در گزارش اختصاصی خود به تاریخ چهارشنبه (۲حوت) مینویسد که ایران و همچنین وزارت دفاع روسیه تا کنون در این رابطه اظهار نظری نکردهاند.
محمولههای راکتی چگونه ارسال شدهاند؟
یکی از منابع ایرانی در این رابطه به رویترز گفته است که بعد از به نتیجه رسیدن توافق مربوطه در نشستهای بین مقامات نظامی و امنیتی ایران و روسیه که اواخر سال گذشته میلادی در تهران و مسکو برگزار شد؛ ارسال این محمولهها نیز از اوایل ماه جنوری امسال آغاز شد.
بر همین اساس، یک مقام نظامی ایران – که همچون سایر منابع مطلع به دلیل حساسیت موضوع خواست نام او در این گزارش برده نشود – گفت که دستکم چهار محموله راکت ارسال شده است و در هفتههای آینده تعداد بیشتری نیز فرستاده خواهد شد. وی از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
دومین مقام مطلع ایرانی نیز به رویترز گفته است که «محمولههای بیشتری در کار خواهد بود و هیچ دلیلی برای پنهان کردن آن وجود ندارد. ما اجازه داریم به هر کشوری که بخواهیم سلاح صادر کنیم.»
یکی دیگر از مقامات بلند رتبهای ایرانی نیز گفته است که برخی از این راکتها با کشتی و از طریق دریای خزر به روسیه ارسال شده و برخی دیگر با طیاره منتقل شدهاند.
محدودیتهای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای صادرات برخی راکتها، طیارههای بی پیلوت و سایر فناوریهای ایران در ماه اکتوبر به پایان رسید. با این حال، ایالات متحده و اتحادیه اروپا تحریمها علیه برنامه راکتی بالستیک ایران را در بحبوحه نگرانیها در مورد صادرات تسلیحات به نیروهای نیابتی این کشور در خاورمیانه و روسیه پابرجا نگه داشتند.
چهارمین منبع آگاه به این موضوع، بدون ارائه جزئیات بیشتر تایید کرد که روسیه اخیراً تعداد زیادی راکت از ایران دریافت کرده است.
جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید در اوایل جنوری گفت که ایالات متحده نگران است که روسیه علاوه بر موشکهایی که قبلاً از کوریایی شمالی تهیه کرده است، بتواند به تسلیحات بالستیک کوتاه برد ایران نیز برسد.
یک مقام امریکایی به رویترز گفت که واشنگتن شواهدی از پیشروی فعالانه مذاکرات بین تهران و مسکو دیده است اما هنوز نشانهای مبنی بر تحویل محمولهها گزارش نشده است.
اخبار ساحوی
ایران میگوید حق غنیسازی اورانیوم این کشور غیرقابل مذاکره است
آقای عراقچی در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد امریکایی، که روز سهشنبه گفته بود تهران برای رسیدن به توافق با واشنگتن باید «غنیسازی هستهای خود را متوقف و حذف کند» این پاسخ را بیان کرد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز چهارشنبه (۲۷حمل) گفته است که حق ایران برای غنیسازی اورانیوم قابل مذاکره نیست.
به گزارش رویترز، این اظهارات در آستانه دور دوم گفتگوها با ایالات متحده در عمان درباره برنامه هستهای مورد مناقشه تهران بیان شد.
آقای عراقچی در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد امریکایی، که روز سهشنبه گفته بود تهران برای رسیدن به توافق با واشنگتن باید «غنیسازی هستهای خود را متوقف و حذف کند» این پاسخ را بیان کرد.
او گفته است: «ما اظهارات متناقضی از ویتکاف شنیدهایم، اما مواضع واقعی در میز مذاکره مشخص خواهد شد.»
آقای عراقچی تأکید کرده است: «ما آمادهایم برای رفع نگرانیهای احتمالی در مورد غنیسازی ایران اعتمادسازی کنیم، اما اصل غنیسازی قابل مذاکره نیست.»
ایران و امریکا قرار است روز شنبه در عمان دور دوم گفتگوها را درباره برنامه هستهای فزاینده تهران برگزار کنند؛ در حالی که رئیسجمهور امریکا دونالد ترمپ تهدید کرده در صورت عدم دستیابی به توافق، از گزینه نظامی استفاده خواهد کرد.
بر اساس گزارش رسانههای دولتی ایران، عراقچی روز پنجشنبه پیامی از سوی رهبرایران به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در جریان سفری به این کشور تحویل خواهد داد.
کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «در بحبوحه تحولات مهم جهانی، ارتباط نزدیک، مستمر و مبتنی بر اعتماد بین مقامات ایران و روسیه به نفع صلح و ثبات منطقهای و بینالمللی خواهد بود.»
کرملین روز سهشنبه در پاسخ به سؤالی درباره آمادگی روسیه برای در اختیار گرفتن ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به عنوان بخشی از توافق احتمالی بین ایران و ایالات متحده، از اظهار نظر خودداری کرد.
روزنامه گاردین گزارش داد که انتظار میرود تهران پیشنهاد امریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم غنیشدهاش به کشور ثالثی مانند روسیه را به عنوان بخشی از توافقی که واشنگتن به دنبال آن است برای کاهش برنامه هستهای ایران، رد کند.
اخبار ساحوی
ترمپ مانع حمله برنامهریزی شده اسرائیل به مراکز هستهای ایران گردیده است

نیویارک تایمز به نقل از مقامات حکومت امریکا گزارش داده که دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، مانع حمله برنامهریزی شده اسرائیل به مراکز هستهایران شده است.
اسرائیل در ماه می برنامههایی برای حمله به این مراکز به هدف تضعیت توانایی ایران برای تولید سلاح هستهای، ایجاد کرده بود.
نیویورک تایمز نگاشته است که کمک ایالات متحده نتنها برای دفاع از اسرائیل در برابر اقدامات انتقام جویانه ایران، بلکه برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن حمله ضروری است.
پس از ماه ها بحث داخلی، ترمپ تصمیم گرفت که به جای حمایت از اقدام نظامی، به دنبال مذاکره با ایران باشد.
ایالات متحده و ایران شنبه گذشته در عمان گفتگو کردند. هر دو کشور این مذاکرات را «مثبت» و «سازنده» توصیف نموده اند.
دور دوم مذاکرات برای روز شنبه برنامه ریزی شده است و گزارشها میرسانند که این نشست احتمالا در پایتخت ایتالیا برگزار خواهد شد.
اخبار ساحوی
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
رهبر ایران پیش از این گفته بود که مذاکره با امریکا «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه» نیست و مشکلی از مشکلات ایران را حل نمیکند.

آیتالله خامنهای، رهبر ایران در رابطه با مذاکرات تهران با امریکا در عمان گفته است که، مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد ما هم به این گفتوگوها نه خیلی خوشبین و نه خیلی بدبین هستیم. البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به تواناییهای خود خوشبین هستیم.
وی در ادامه تاکید کرد: «گفتگوهای عمان یکی از دهها کار وزارت خارجه است. مسائل کشور را به گفتگوها گره نزنیم.»
آیتالله خامنهای که در دیدار با جمعی از اعضای هیأت دولت، نمایندگان مجلس، مسوولین عالی دستگاه قضائی و برخی نهادها سخن میگفت، افزود: «اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود. در دوران برجام، کشور را شرطی کردیم و همه چیز را منوط کردیم به پیشرفت مذاکرات. سرمایهگذار وقتی میبیند که کشور منوط به مذاکره است، سرمایهگذاری نمیکند.»
رهبر ایران با تأکید بر ادامه فعالیتها در این کشور در همه زمینههای صنعتی، اقتصادی، سازندگی، فرهنگی و اجرای پروژههای بزرگ، گفت، هیچکدام از این مسائل با گفتگوهای عمان هیچ ارتباطی ندارد.
رهبر ایران پیش از این گفته بود که مذاکره با امریکا «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه» نیست و مشکلی از مشکلات ایران را حل نمیکند.
دور اول مذاکرات میان وزیر خارجه ایران و نماینده ترمپ در عمان برگزار شد و قرار است دور دوم آن شنبه آینده برگزار شود.
-
اخبار ساحوی2 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان3 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
جهان5 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
اخبار ساحوی3 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
جهان2 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
صحت3 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
جهان4 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادامه اخراج مهاجرین افغان از پاکستان؛ ۱۷ زن در مراکز صحی مرزی زایمان کردند