رویداد های اخیر
افغانستان قرض برق تاجیکستان را پرداخته است
رسانه «ایور آسیا نت» مستقر در پوهنتون کلمبیا گزارش داده است که امارت اسلامی تمام قرضهای برق تاجیکستان را پرداخت کرده است.
این گزارش افزوده است که در سال ۲۰۲۳، تاجیکستان به ارزش ۱۱۰.۴ میلیون دالر به افغانستان برق داده است که پنج درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ بوده است.
شرکت برشنا نیز گفته است که افغانستان پول تمامی کشورهایی را که از آنها برق وارد میکند پرداخت کرده است و حتا پیش پرداخت نیز داشته است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا بیان کرده است: «پس از فتح، باوجود تحریمهای بانکی و مشکلات اقتصادی توانستیم ۶۲۷ میلیون دالر امریکایی را که مجموع قرض چهار کشور همسایه میشد، تادیه کنیم.»
با این حال خواست بسیاری ها این است که چون افغانستان ظرفیت تولید برق را دارد، زمان آن رسیده است تا برق مورد نیاز در داخل کشور تولید شود تا افغانستان دیگر سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دالر برای خرید برق به کشورهای همسایه پرداخت نکند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید: «در بخش ازدیاد برق تلاش میکنیم. برخی لینهایی را که برق را کم انتقال میداد، تلاش میکنیم آن لینها تجدید شود، مثلاً در ولایت بغلان یک سب استیشن برقی اخیراً افتتاح شد و با آن برق به کابل زیاد خواهد شد.»
از سوی دیگر، شماری از شهروندان از پرچویهای برق شکایت دارند و از حکومت سرپرست میخواهند که توجه بیشتر در تقسیم عادلانه برق داشته باشد.
مسوولان شرکت برشنا میگویند که بر بنیاد استراتیژی پنج ساله این نهاد، قرار است ۷۱۰ میگاوات برق در داخل کشور تولید شود.
رویداد های اخیر
هیأت روسی: نام امارت اسلامی از فهرست سیاه مسکو حذف خواهد شد
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا با سرگی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه که در رأس یک هیأت به کابل آمده دیدار کرده و این هیأت گفته است که روسیه علاقهمند افزایش همکاری در روابط دوجانبه با افغانستان بوده و به همین منظور، در آینده نزدیک برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور، نام امارت اسلامی از فهرست سیاه روسیه حذف خواهد شد.
در بیانیه ریاست الوزرا آمده که این هیأت حمایت خود را از پروژه افغان-ترانس اعلام کرده است و روسیه آماده عملیکردن وعدههای همکاری در مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ روسیه که در ماه جون امسال برگزار شد، است.
براساس خبرنامه، سرمایهگذاران و شرکتهای دولتی روسی نیز علاقهمند سرمایهگذاری در افغانستان در زمینههای استخراج معادن، ترانسپورت و زراعت هستند.
در این دیدار، آقای برادر با اشاره به سیاست خارجی اقتصاد محور امارت اسلامی گفت، با بازگشت امنیت و ثبات به افغانستان، این کشور به مرکز همکاریهای اقتصادی، تجارت و ترانزیت در منطقه تبدیل شده که نه تنها به نفع کشور بلکه به نفع منطقه است.
او افزود که امارت اسلامی برای امنیت و توسعه اقتصادی کشور تلاش میکند. به همین منظور، کشت مواد مخدر را در کشور منع کرده و تمام آن گروههایی را از بین برده که به امنیت و اقتصاد افغانستان و منطقه آسیب میرسانند.
وی علاوه نمود که افغانستان علاقهمند است تا در تقویت دهلیز اقتصادی شمال-جنوب نقش مؤثر داشته باشد و با این کار می خواهد اتصال اقتصادی را در منطقه عملی و از مشکلات رهایی یابد.
برادر اظهار کرد: «ما در تلاش هستیم که زمینه را برای صادرات افغانستان به منطقه و کشورهای دور فراهم سازیم.»
به گفته او، افزایش سطح روابط رسمی دو کشور فرصتهای متعددی را برای تحولات عملی در بخش اقتصادی ایجاد خواهد کرد و امارت اسلامی افغانستان به عنوان یک شریک مسوول اقتصادی منطقه، نقش مثبت خواهد داشت.
گفتنی است که دو طرف بر ایجاد کمیسیون مشترک دولتی به منظور ایجاد همکاریهای گسترده در عرصههای تجارت، ترانزیت و سرمایهگذاری تاکید کردند که زیر چتر آن کمیتههای دیگری در زمینههای مختلف فعالیت خواهند داشت.
رویداد های اخیر
سرگی شویگو: روسیه میخواهد افغانستان کرسی خود را در سازمان شانگهای دوباره بهدست آورد
سرگی شویگو، دبیر کل شورای امنیت فدراسیون روسیه در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا گفته است که خواهان گسترش روابط تجارتی و اقتصادی میان مسکو و کابل بوده و روسیه میخواهد که افغانستان کرسی خود را منحیث عضو ناظر در سازمان شانگهای دوباره بهدست آورد.
ارگ به نقل از آقای شویگو که در رأس یک هیأت به کابل آمده، نوشته که در این دیدار او گفت، کشورش آماده است پروژههای زیربنایی را در بخشهای مختلف در افغانستان از جمله خط آهن، ترانسپورت، صنعت، زراعت، برق و معادن عملی سازد.
او افزوده که پیشرفتهای سیاسی و امنیتی در افغانستان سبب شده است که سرمایهگذاران روسیه برای سرمایهگذاری در افغانستان علاقهمند شوند.
رویداد های اخیر
ریاست «حفاظت از ارزشهای جهادی» در کشور ایجاد شد
وزارت اطلاعات و فرهنگ از ایجاد ریاست حفاظت از ارزشهای جهادی برای نخستین بار در کشور خبر داده است. این وزارت میگوید که ریاست عمومی حفاظت از ارزشهای جهادی به منظور زنده نگهداشتن ارزشها و تاریخ جهاد ایجاد شده است.
خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ هدف اصلی ایجاد این ریاست را گردآوری مواد مستند از فداکاری افغانها در برابر اشغال و نگهداری این مواد در یک آرشیف عنوان کرده است.
آقای خیرخواه افزوده که این ریاست در سه بخش؛ حفظ مواد شنیداری و دیداری، بخش موزیم و مستندسازی تاریخ فعالیت میکند.
او تأکید کرده که موزیمهای جهادی نیز در مرکز و ولایات ساخته خواهند شد تا آثار مرتبط با جهاد جمعآوری و به نمایش گذاشته شوند.
این در حالی است که اثرهای باقیمانده از دوران جهاد در برابر انگلیس، شوروی سابق و ایالات متحده نیز گردآوری و در موزیم این ریاست نگهداری و در ولایات کشور به نمایش گذاشته خواهند شد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سناتور امریکایی مانع ترفیع یک جنرال دخیل در روند خروج از افغانستان شده است
-
جهان5 روز ago
امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
رویترز: ملل متحد تلاش میکند افغانستان به کمکهای مالی در بخش تغییر اقلیم دسترسی پیدا کند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حمله افراد مسلح به موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ کشته بر جای گذاشت