Connect with us

رویداد های اخیر

فضل الرحمن: برای حل مشکلات میان افغانستان و پاکستان یک میکانیزم منظم ایجاد شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان گفته است که به منظور بهبود روابط و حل مشکلات میان افغانستان و پاکستان، یک میکانیزم منظم ایجاد شود.

مولانا فضل الرحمن در مصاحبه با تلویزیون «جیو» افزود که پاکستان امیدوار بود که امارت اسلامی دوست خوبی برای این کشور باشد اما رویدادهای یک سال اخیر نارضایتی‌ها را میان پاکستان و افغانستان به وجود آورد و اسلام‌آباد را ناامید کرد.

رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان سفر اخیرش به افغانستان را موفقیت‌آمیز دانسته و افزود که گفتگو های خوبی با مقام‌های امارت اسلامی داشته است.

او هدف سفر پنج روزه‌اش به افغانستان را حل مشکلات و کاهش تنش‌های موجود میان دو کشور دانست.

مولانا فضل الرحمن در مصاحبه اخیرش گفت که با وزیر امور خارجه پاکستان برای گفتگو درمورد نتایج سفرش به افغانستان دیدار کرده و مقامات پاکستان به این نتیجه رسیده اند که میکانیزمی به منظور حل مشکلات میان دو کشور ایجاد شود.

امارت اسلامی تاکید می‌کند که خواهان روابط نیک با پاکستان است و اسلام‌آباد نیز باید در قبال افغانستان مخلص باشد و به دنبال بهانه‌هایی نباشد که روابط دو کشور را تیره می‌کند.

آگاهان به این باور اند که ادامه تنش‌ها میان کابل و اسلام آباد به سود هیچ طرفی نیست و نیاز است که دو کشور از راه دیپلوماتیک به مشکلات موجود میان دو کشور نقطه پایان بگذارند.

در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که این کشور قصد مذاکره با تحریک طالبان پاکستانی یا تی‌تی‌پی را ندارد و موضع پاکستان در قبال مقام‌های افغان تغییر نکرده است.

ممتاز زهرا بلوچ افزود که امارت اسلامی باید اقدامات مؤثری را علیه گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان از جمله رهبری تحریک طالبان پاکستان انجام دهد و عاملان حوادث تروریستی در پاکستان را به این کشور تحویل دهد.

بلوچ گفت: «ما قصد نداریم با تحریک طالبان پاکستان که مسئول چندین رویداد تروریستی در داخل پاکستان است و مسئول کشتار غیرنظامیان پاکستانی و مجریان قانون است، گفتگو کنیم. تقاضای ما از مقام‌های افغان تغییر نکرده است، مقام‌های افغان باید اقدامات مؤثری را علیه گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان از جمله رهبری تحریک طالبان پاکستان انجام دهند، مخفی‌گاه‌ها و پناهگاه‌های این گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان را از بین ببرند و مسئولان حوادث تروریستی را به پاکستان تحویل دهند.»

این در حالی است که امارت اسلامی همواره حضور و فعالیت گروه‎های تروریستی را در افغانستان رد نموده و تاکید کرده است که افغانستان مسئول مشکلات امنیتی پاکستان نیست.

رویداد های اخیر

مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق ‌افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه ‌آهن افغان-ترانس‌ بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفت‌وگاز، فلزات آهنی و زغال‌سنگ می‌باشد.

مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافق‌نامه‌ای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکان‌سنجی امضا کردند. انتظار می‌رود که محاسبه حجم پیش‌بینی‌شده حمل‌ونقل، همچنین برآورد صرفه‌جویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محموله‌ها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغال‌سنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»

او افزوده است که سازمان‌های حمل‌ونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه ‌آهن ‌افغان-ترانس هستند.

این پروژه شامل بررسی امکان‌سنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایب‌آباد، لوگر و خیرلاچی است.

خط آهن ‌افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.

عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»

از سویی هم، سرمایه‌گذاران روسی علاقه‌مند اند تا با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.

هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصت‌های اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمک ۲.۲ میلیون دالری سویدن برای تغذیهٔ مادران و کودکان افغان

این کمک مالی برای فراهم‌سازی غذاهای مغذی به ۱۲۵ هزار مادر و کودک افغان به مدت سه ماه به کار گرفته خواهد شد.

Published

on

(Last Updated On: )

در ادامه تلاش‌های جهانی برای کاهش بحران انسانی در افغانستان، سازمان همکاری انکشافی بین‌المللی سویدن (SIDA) با پرداخت کمک ۲.۲ میلیون دالری به برنامه جهانی غذا (WFP)، حمایت خود را از تغذیه مادران و کودکان افغان اعلام کرد.

برنامه جهانی غذا با نشر اعلامیه‌ای در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس خبر داده است که این کمک مالی برای فراهم‌سازی غذاهای مغذی به ۱۲۵ هزار مادر و کودک افغان به مدت سه ماه به کار گرفته خواهد شد. این برنامه به هدف جلوگیری از سوء تغذیه در میان آسیب‌پذیرترین قشر جامعه اجرا می‌شود.

این کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که برنامه جهانی غذا پیشتر از کمبود شدید بودجه برای اجرای برنامه‌های حمایتی در افغانستان هشدار داده بود. بنا بر گزارش‌های این نهاد، در نبود کمک‌های کافی، میلیون‌ها کودک و مادر در معرض خطر سوء تغذیه و بیماری‌های مرتبط قرار دارند.

در سال‌های اخیر، با فروپاشی ساختارهای اقتصادی و افزایش میزان فقر در کشور، دسترسی به غذاهای سالم برای خانواده‌ها به ویژه در مناطق روستایی به شدت کاهش یافته است. آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که بیش از نیمی از جمعیت کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز عاجل دارند.

همزمان با کاهش بودجه کمک‌کنندگان جهانی، برنامه جهانی غذا در اواخر سال ۲۰۲۳ هشدار داد که در صورت ادامه این روند، مجبور خواهد شد میزان کمک‌های غذایی خود را به طور چشمگیر کاهش دهد.

براساس گزارش سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش از ۲۵ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمک‌های بشردوستانه اند. برنامه جهانی غذا در سال ۲۰۲۳ ناچار شد کمک‌های خود را به دلیل کمبود بودجه از ۱۵ میلیون نفر به کمتر از ۵ میلیون نفر کاهش دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کنفرانس بین‌المللی با محوریت افغانستان در شهر باکو برگزار شد

جنرال‌ علی نقی‌اف، رئیس اداره امنیت دولتی آذربایجان، با سخنرانی افتتاحیه این رویداد را آغاز کرد و برگزاری این کنفرانس در باکو را یک گام مهم و ادامه نشست‌های پیشین مرتبط با افغانستان دانست.

Published

on

Baku
(Last Updated On: )

یک کنفرانس بین‌المللی تحت عنوان «افغانستان: اتصال منطقه‌ای، امنیت و توسعه» در شهر باکو برگزار شد. این نشست از سوی اداره امنیت دولتی جمهوری آذربایجان (SSS) سازمان‌دهی شده بود و با حضور مقام‌های اطلاعاتی از ۲۰ کشور جهان برگزار گردید.

جنرال‌ علی نقی‌اف، رئیس اداره امنیت دولتی آذربایجان، با سخنرانی افتتاحیه این رویداد را آغاز کرد و برگزاری این کنفرانس در باکو را یک گام مهم و ادامه نشست‌های پیشین مرتبط با افغانستان دانست.

به گزارش Caliber.Az به نقل از اداره امنیت دولتی آذربایجان، وی ابراز امیدواری کرد که این رویداد بین‌المللی بتواند نقش مؤثری در ایجاد یک دولت متمرکز در افغانستان ایفا کند که بر اساس اصول و قواعد حقوق بین‌الملل عمل کند.

وی با اشاره به روابط دیرینه میان آذربایجان و افغانستان که بر پایه اعتماد متقابل استوار است، و همچنین پیوندهای تاریخی و فرهنگی عمیق میان دو ملت، تأکید کرد که آذربایجان همواره از ابتکارات بین‌المللی در راستای تأمین ثبات سیاسی داخلی و امنیت در افغانستان حمایت کرده و هیچ‌گاه از تلاش در این مسیر دریغ نکرده است.

جنرال‌ علی نقی‌اف بر نیاز به حمایت جامع کشورهای جهان از افغانستان در مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی، از جمله تروریزم بین‌المللی، قاچاق مواد مخدر، و مهاجرت غیرقانونی، تأکید کرد.

وی با بیان این‌که یکی از اهداف اصلی این کنفرانس ایجاد موضع‌گیری هماهنگ برای مقابله با تلاش‌های مخرب نیروهای خرابکار و گروه‌های تروریستی است که در صدد حفظ وضعیت بحرانی افغانستان هستند، افزود که تضمین جایگاه شایسته افغانستان در نظام بین‌المللی و برقراری صلح در این کشور اهمیت فراوان دارد. او ابراز اطمینان کرد که کشورهای منطقه و سایر دولت‌ها به‌صورت هماهنگ عمل خواهند کرد و تلاش‌های مشترکی در این راستا انجام خواهند داد.

در این کنفرانس، نمایندگان سایر کشورها نیز پیرامون موضوع امنیت و توسعه افغانستان سخنرانی کردند و اظهار داشتند که این نشست می‌تواند فرصت‌های لازم را برای برداشتن گام‌های جدی‌تر در راستای تأمین صلح و امنیت در افغانستان فراهم سازد. همچنین، بر حمایت جامعه جهانی از برقراری ثبات پایدار در این کشور تأکید شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!