Connect with us

اخبار ساحوی

شیخ حسینه برای پنجمین بار صدراعظم بنگلادیش شد

منتشر شده

در

صدراعظم فعلی بنگلادیش شیخ حسینه در انتخابات پارلمانی روز گذشته (یک‌شنبه) که از سوی حزب اصلی مخالف تحریم شده بود، برای پنجمین بار و چهارمین دور پیاپی پیروز شد تا برای یک دوره پنج ساله دیگر صدراعظم بنگلادیش بماند.

حسینه برای دو دهه در قدرت بوده است و تنها فردی در بنگلادیش محسوب می‌شود که طولانی‌ ‌ترین دوران صدراعظمی را داشته است.

اندکی پس از بسته شدن مراکز رأی‌گیری در شب گذشته، رسانه‌های محلی گزارش کردند که حزب حاکم «عوامی لیگ»، ۱۷۲ کرسی از مجموع ۲۲۵ کرسی پارلمانی را به دست آورده است.

طبق این گزارش، آمار نهایی برای همه ۳۰۰ کرسی تا امروز دوشنبه در دسترس نخواهد بود اما نتایج یک‌شنبه شب نشان می‌دهد که حسینه در مسیر کسب مجدد پست صدراعظمی قرار گرفته است.

طبق گزارش رسانه‌ها، شک در پیروزی مجدد حسینه نبود. حزب پیشتاز مخالفین بنگلادیش موسوم به حزب ملی‌گرای بنگلادیش (BNP)، پس از آن انتخابات پارلمانی را تحریم کرد که هزاران تن از اعضای این حزب در آستانه انتخابات پارلمانی گرفتار شدند.

تحریم انتخابات از سوی حزب اصلی مخالفین بنگلادیش سبب می‌شود که کرسی‌هایی که در اختیار حزب عوامی لیگ نیست، در بین احزاب کوچک‌تر و نامزدهای حزب مستقل تقسیم شود.

مسئولان حزب BNP، حسینه را به تقلب در پیروزی‌های قبلی انتخاباتی متهم کرده است و مدعی است که او از قدرت خود در اجرای قوانین علیه رقبای سیاسی خود استفاده می‌کند.

ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، گروهی از نیروهای پولیس بنگلادیش را به اتهام قتل‌های فراقانونی در فهرست تحریم قرار داد.

حسینه ۷۶ ساله است و دختر اولین رهبر پسااستعماری بنگلادیش است که به عنوان یکی از چهره‌های برجسته مخالف هیأت نظامی حاکم بر کشور در سراسر دهه ۱۹۸۰ ظاهر شد. وی بین سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ و از سال ۲۰۰۹ به بعد بعنوان صدراعظم بنگلادیش مسؤلیت داشته است.

بنگلادش یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک در جهان شناخته می‌شود و حسینه به دلیل بهبود حقوق و شرایط تقریباً چهار میلیون نفری که در این صنعت کار می‌کنند مورد ستایش قرار گرفته است.

اخبار ساحوی

واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی‌ درباره توانایی موشکی آن کشور

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بی‌اساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.

بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گسترده‌ای داشته‌اند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمی‌کند.

وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاری‌های عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاست‌های ایالات متحده در منطقه رنج می‌برد.

بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطه‌ای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندی‌های موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشم‌پوشی کرده و نگرانی‌ها درباره توانایی‌های پاکستان را به نظر می‌رسد که به تحریک دیگران مطرح می‌کند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهاد‌های مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشک‌های بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلام‌آباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار می‌کند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.

چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تحریک طالبان پاکستان: ۱۶ سرباز را کشتیم

Published

on

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرده که ۱۶ سرباز در حمله بر یک پوسته اردو در ایالت خیبر پختونخوا کشته شدند.

یک مقام استخباراتی پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در حدود ۳۰ شبه نظامی بر این پوسته در ساحه مکین حمله کردند.

اردوی پاکستان تا کنون در مورد این حادثه چیزی نگفته است.

طبق یک خبر دیگر، اردوی پاکستان اعلام کرده است که ۲۵ نفر در پیوند به حملات بر سربازان در ماه می سال ۲۰۲۳ به حبس ۲ الی ۱۰ سال محکوم شده اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

یک مقام ارشد امریکا می‌گوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

Published

on

یک مقام ارشد قصر سفید روز پنجشنبه گفت که پاکستان مجهز به سلاح هسته‌ای در حال توسعه قابلیت‌های راکت‌های بالستیک دوربرد است که در نهایت می‌تواند به این کشور اجازه حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا را بدهد و این یک «تهدید در حال ظهور» برای ایالات متحده می‌باشد.

به گزارش رویترز، اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا نشان می‌دهد که روابط میان واشنگتن و اسلام آباد تا چه حد از زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ به تیرگی گراییده است.

این اظهارات همچنین این پرسش را مطرح می‌کند که آیا پاکستان اهداف برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و راکت‌های بالستیک خود را که برای مقابله با هند ایجاد شده بود، تغییر داده است یا خیر.

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

فاینر گفت، اگر این روند ادامه یابد، «پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت.»

وی با نام بردن از روسیه، کوریای شمالی و چین ادامه داد: تعداد کشورهای مجهز به سلاح هسته‌ای با راکت‌هایی که می‌توانند به سرزمین امریکا برسند «بسیار کم است و آنها دشمنی می‌کنند.»

فاینر گفت: «بنابراین، صراحتاً، برای ما سخت است که اقدامات پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم.»

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که واشنگتن دور جدیدی از تحریم‌ها را در رابطه با برنامه توسعه راکت‌های بالستیک پاکستان، از جمله برای اولین بار علیه اداره دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت می‌کند، اعلام کرد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!