Connect with us

رویداد های اخیر

شهروندان اهل هنود و سیک از امارت اسلامی می‌خواهند جایداد‌های شان را بازگرداند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

در حالی که تعداد انگشت شماری از شهروندان اهل هنود و سیک در افغانستان باقی مانده‌ اند، این شهروندان کشور می‌گویند که در جریان سال‌های متمادی جایدادها و خانه‌های شان غصب‌ شده و در برخی موارد هم آماج حملات مرگبار قرار گرفته اند. شهروندان اهل هنود و سیک از امارت اسلامی می‌خواهند که جایداد‌های شان را دوباره به آنان استرداد نماید.

منجیت سینگ لامبه، رئیس شورای سرتاسری هندوباوران و سیک‌های افغانستان، گفته است که تاکنون کشور را ترک نکرده و در کابل زندگی می‌کند. او می‌گوید که پس از حملات تروریستی و تحولات، تعداد زیادی از خانواده‌های اهل هنود از کشور بیرون شدند و در حال حاضر تنها ۴۵ تن آنها در افغانستان باقی مانده‌ اند. وی افزوده است که در کشور باقی خواهد ماند و از دیگر خانواده‌های شان خواسته است که دوباره به کشور برگردند.

منجیت سینگ لامبه علاوه کرده است: «بسیار مردم بود، هفت لک فامیل بود. انقلاب آمد و بعد از آن مردم ما کم کم از کشور بیرون شدند. فعلاً در مجموع تقریباً ۴۵ الی ۵۰ نفر در افغانستان زندگی می‌کنند که در ولایات چون ننگرهار، کندهار و در کابل می‌باشند.»

با این حال، امارت اسلامی تأکید کرده است که آنان متعهد به رسیدگی به تمامی مشکلات اهل هنود و سیک‌ها هستند.

مسئولان حکومت سرپرست علاوه کرده اند که زندگی و املاک شهروندان اهل هنود و سیک‌ها محفوظ است و آنها می‌توانند در فضای امن و بدون هیچ نگرانی، مناسک مذهبی شان را انجام دهند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، تصریح کرده است آن عده که بیرون از کشور رفته اند بدون نگرانی می‌توانند به کشور بازگردند.

آقای مجاهد در این مورد ابراز کرد: «امارت اسلامی تعهد دارد که به اقلیت‌ها رسیدگی می‌کند و اهل هنود هم در امن هستند. اگر در سال‌های گذشته رفته باشند، مکلفیت ما نیست ولی حالی دعوت شان می‌کنیم که پس بیایند به افغانستان، مناسک خود را به جا آورده می‌توانند و امنیت شان هم تأمین می‌شود.»

از سویی هم، برخی از آگاهان اجتماعی گفته اند اقلیت‌های اهل هنود و سیک در افغانستان جز اقوام ساکن در این کشور هستند اما بحران‌های گوناگون سبب شده که مجبور به ترک وطن شوند.

عزیز نیک‌یار، جامعه شناس، گفت: «نادیده گرفتن اقلیت‌های قومی و مذهبی در افغانستان در دوره‌های مختلف تاریخ وجود داشته و دلایل گوناگون نیز دارد. عمده ترین دلیل آن این است که اقلیت‌ها برای حکومتداران و برای حکومت‌های وقت به عنوان یک چالش به شمار نمی‌رفتند. از این جهت بود که حکومت‌ها همواره در بخش‌های مختلف جامعه و سیاست این اقلیت‌ها را نادیده گرفتند.»

با آنکه شمار زیادی از سیک‌ها و هندوها در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات امنیتی افغانستان را ترک کردند اما خواست‌ها این است که آنان دوباره به کشور برگردند.

رویداد های اخیر

ستره محکمه روسیه امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: )

ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی در این کشور که از سال ۲۰۰۳ به عنوان یک «سازمان تروریستی» معرفی شده بود را به حالت تعلیق در آورده است.

اولگ نفدوف، قاضی ستره محکمه روسیه در حکمی اعلام کرد: «ممنوعیتی که قبلاً بر فعالیت‌های طالبان (امارت اسلامی) اعمال شده بود و این گروه را در فهرست فدرال سازمان‌های تروریستی قرار می‌داد، اکنون تعلیق شده است.»

به گفته وی، این تصمیم بلافاصله قابل اجرا است.

درخواست حذف امارت اسلامی از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه، ماه گذشته از سوی قاضی القضات این کشور ارائه شده بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی پیشتر به خبرگزاری دولتی تاس روسیه گفته بود که این اقدام به تحکیم روابط میان دو کشور کمک می‌کند و «از نظر ما بسیار ارزشمند است.»

تهیه لایحه‌ای که به امارت اسلامی اجازه می‌دهد از وضعیت یک «سازمان تروریستی» در روسیه خارج شود، از بهار سال گذشته آغاز شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دولت قطر با امیرخان متقی تماس تلیفونی برقرار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر با امیرخان متقی، سرپرسست وزارت خارجه گفتگوی تلیفونی کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در خبرنامه‌ای نوشته که در این گفتگوی تلیفونی، درباره ارتقای سطح روابط دیپلوماتیک، گسترش همکاری‌ها میان دو کشور و سفر قریب‌الوقوع آقای متقی به دوحه نیز بحث شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیات‌های افغانستان و پاکستان در اسلام‌آباد دیدار و درباره تجارت گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با همتای پاکستانی خود دیدار و دو طرف در مورد تجارت، همکاری‌های ترانزیتی، چالش‌های موجود، راه حل های احتمالی و سایر موضوعات مهم و مورد علاقه دو کشور گفتگو کردند.

سفارت افغانستان در اسلام آباد گفته است که قرار است جلسات جداگانه‌ تخنیکی میان تیم‌های تخنیکی هر دو جانب برگزار شود تا درباره‌ چالش‌های موجود به‌گونه دقیق‌تر بحث صورت گرفته و راه‌حل‌های مناسب جهت ارتقاء تجارت دوجانبه جستجو گردد.

وزارت صنعت و تجارت نیز گفته است که در این نشست با تأکید به برادری و دوستی میان افغانستان و پاکستان و منافع متقابل و روابط تاریخی و طولانی‌مدت تجارتی میان دوکشور؛ روی تمدید توافق‌نامه اپتا، تسهیلات ترانزیتی و جلوگیری از قاچاق کالاها، صادرات زغال‌سنگ افغانستان به پاکستان، فعالیت ۲۴ ساعته بندر تورخم، دوطرفه شدن تجارت از بندر غلام‌خان، عبور و مرور موترهای باربری از خاک دو کشور، بانک گرنتی و ترتیب یک میکانیزم جامع جهت تنظیم بنادر بحث و گفتگو گردید.
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!