رویداد های اخیر
شهروندان اهل هنود و سیک از امارت اسلامی میخواهند جایدادهای شان را بازگرداند
در حالی که تعداد انگشت شماری از شهروندان اهل هنود و سیک در افغانستان باقی مانده اند، این شهروندان کشور میگویند که در جریان سالهای متمادی جایدادها و خانههای شان غصب شده و در برخی موارد هم آماج حملات مرگبار قرار گرفته اند. شهروندان اهل هنود و سیک از امارت اسلامی میخواهند که جایدادهای شان را دوباره به آنان استرداد نماید.
منجیت سینگ لامبه، رئیس شورای سرتاسری هندوباوران و سیکهای افغانستان، گفته است که تاکنون کشور را ترک نکرده و در کابل زندگی میکند. او میگوید که پس از حملات تروریستی و تحولات، تعداد زیادی از خانوادههای اهل هنود از کشور بیرون شدند و در حال حاضر تنها ۴۵ تن آنها در افغانستان باقی مانده اند. وی افزوده است که در کشور باقی خواهد ماند و از دیگر خانوادههای شان خواسته است که دوباره به کشور برگردند.
منجیت سینگ لامبه علاوه کرده است: «بسیار مردم بود، هفت لک فامیل بود. انقلاب آمد و بعد از آن مردم ما کم کم از کشور بیرون شدند. فعلاً در مجموع تقریباً ۴۵ الی ۵۰ نفر در افغانستان زندگی میکنند که در ولایات چون ننگرهار، کندهار و در کابل میباشند.»
با این حال، امارت اسلامی تأکید کرده است که آنان متعهد به رسیدگی به تمامی مشکلات اهل هنود و سیکها هستند.
مسئولان حکومت سرپرست علاوه کرده اند که زندگی و املاک شهروندان اهل هنود و سیکها محفوظ است و آنها میتوانند در فضای امن و بدون هیچ نگرانی، مناسک مذهبی شان را انجام دهند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، تصریح کرده است آن عده که بیرون از کشور رفته اند بدون نگرانی میتوانند به کشور بازگردند.
آقای مجاهد در این مورد ابراز کرد: «امارت اسلامی تعهد دارد که به اقلیتها رسیدگی میکند و اهل هنود هم در امن هستند. اگر در سالهای گذشته رفته باشند، مکلفیت ما نیست ولی حالی دعوت شان میکنیم که پس بیایند به افغانستان، مناسک خود را به جا آورده میتوانند و امنیت شان هم تأمین میشود.»
از سویی هم، برخی از آگاهان اجتماعی گفته اند اقلیتهای اهل هنود و سیک در افغانستان جز اقوام ساکن در این کشور هستند اما بحرانهای گوناگون سبب شده که مجبور به ترک وطن شوند.
عزیز نیکیار، جامعه شناس، گفت: «نادیده گرفتن اقلیتهای قومی و مذهبی در افغانستان در دورههای مختلف تاریخ وجود داشته و دلایل گوناگون نیز دارد. عمده ترین دلیل آن این است که اقلیتها برای حکومتداران و برای حکومتهای وقت به عنوان یک چالش به شمار نمیرفتند. از این جهت بود که حکومتها همواره در بخشهای مختلف جامعه و سیاست این اقلیتها را نادیده گرفتند.»
با آنکه شمار زیادی از سیکها و هندوها در سالهای اخیر به دلیل مشکلات امنیتی افغانستان را ترک کردند اما خواستها این است که آنان دوباره به کشور برگردند.
رویداد های اخیر
قمی در دیدار با معاون یوناما درباره افزایش همکاریها با افغانستان تاکید کرد
سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان در دیدار با معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل درباره افزایش همکاریها با افغانستان تأکید کرده است.
سفارت ایران در کابل با نشر خبرنامهای نوشته است که در این دیدار حسن کاظمی قمی به جورجیت گانیون گفته ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد، حمایت خواهد کرد.
در خبرنامه آمده است: «در دیدار جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با آقای کاظمی قمی موضوع موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای قمی گفت جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار سازنده جامعه جهانی برای افغانستان حمایت میکند.»
در همین حال، آگاهان نیز به این باوراند که راهکارهای سازمان ملل با همکاری کشورهای همسایه افغانستان در تحکیم ثبات و امنیت میتواند مسائل کلیدی همچون تروریزم و مهاجرت را حل سازد.
برخی دیگر از آگاهان تقویت مشارکت و همکاری ایران با سازمان ملل متحد را برای استحکام ثبات بیشتر در افغانستان مهم و ضروری میدانند.
ایران هرچند تا هنوز حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشاخته و بارها بر ایجاد حکومت فراگیر در کشور تأکید کرده است.
با این حال، در بیشتر از سه سال گذشته روابط خوبی با امارت اسلامی ایجاد کرده و دادوستد تجارتی نیز میان دوکشور به میزان بلندی رسیده است.
گفتنی است که تهران همچنان پیش از این با تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان مخالفت کرده است.
رویداد های اخیر
ده نفر در یک حمله در بغلان کشته شدند
پولیس بغلان میگوید ده نفر که شب گذشته در حال ذکر در مسجدی در ولسوالی نهرین این ولایت بودند، از سوی افراد ناشناس کشته شدند.
دفتر مطبوعاتی و روابط عامه قوماندانی امنیه ولایت بغلان در خبرنامهای نوشته است که افراد مذکور در طول روز برای تأمین معیشت خود مشغول به کار بودند و شب هنگام برای عبادت به مسجد و خانقاه میرفتند.
عبدالغیور خادم، آمر امنیت قوماندانی امنیه بغلان گفته است که چند تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
مسوولیت این حمله را فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.
رویداد های اخیر
مقامهای چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند
یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.
وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامهای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاریهای استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافقهای قبلی به تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار خاطرنشان شد که تماسهای شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بینالمللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین میدهد.
ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور میباشد.
مقامهای چین و ترکمنستان در مورد آمادگیها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.
آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.
-
ورزش5 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
جهان4 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
رویداد های اخیر17 ساعت ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
جهان3 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
جهان5 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود