جهان
اسرائیل سه تن در اسارت حماس را اشتباهی کشت

اردوی اسرائیل اعلام کرده است که سه تن را که توسط حماس در غزه به اسارت در آمده بودند، پس از شناسایی اشتباه آنها به عنوان یک تهدید کشت.
به گزارش رویترز، اردوی اسرائیل روز جمعه به خانواده گروگانهایی که در جریان جنگ کشته شدهاند تسلیت گفت و اظهار کرد که در تحقیقات درباره این حادثه «شفافیت کامل» وجود خواهد داشت.
اردوی اسرائیل اعلام کرد که اجساد سه اسیر دیگر را که توسط حماس کشته شده بودند، پیدا کرده است. اسرائیل میگوید که معتقد است حدود ۲۰ تن از بیش از ۱۳۰ گروگانی که هنوز در نوار غزه نگهداری میشوند، کشته شده اند.
در یک حمله غافلگیرکننده بیرون مرزی به اسرائیل در ۷ اکتوبر، نیروهای حماس به شهرهای اسرائیل حمله کرده و ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۴۰ نفر را اسیر گرفتند. به گفته مقامات صحت غزه، اسرائیل در واکنش به این حمله نزدیک به ۱۹ هزار نفر را کشته و هزاران نفر دیگر زیر آوار مدفون شده اند.
با درگیری شدید زمینی در سراسر نوار غزه و هشدار سازمان های امدادی درباره یک فاجعه انسانی، ایالات متحده هشدار داده است که اسرائیل به دلیل حملات هوایی «بی رویه» و کشته شدن غیرنظامیان فلسطینی در خطر از دست دادن حمایت بین المللی است.
به گفته مقامات امریکایی، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور جو بایدن، که در روزهای پنجشنبه و جمعه از اسرائیل بازدید کرد، پیامی به اسرائیل برای کاهش عملیات نظامی گسترده و راه اندازی عملیاتهای هدفمندتر علیه رهبران حماس داشت.
به گزارش رویترز، در جریان سفر سالیوان، مقامات اسرائیلی به طور علنی تاکید کردند که تا زمانی که به هدف خود در ریشه کن کردن حماس دست یابند، که ممکن است ماه ها طول بکشد، به جنگ ادامه خواهند داد.
واشنگتن روز جمعه به اختلاف نظر با اسرائیل در مورد سرعت کاهش جنگ اشاره کرد و سالیوان گفت که زمان بندی، موضوع «بحث فشرده» بین آنهاست.
پس از فروپاشی آتش بس یک هفته ای، جنگ در دو هفته گذشته شدت یافته است.
ایلون لوی، سخنگوی اسرائیل، با اشاره به کاهش تعداد راکتهای پرتاب شده به اسرائیل، ادعا کرد که اسرائیل در جنگ پیروز شده و حماس در حال ضعیف شدن است.
اما ساعاتی بعد زنگهای خطر در بیت المقدس و انفجارهایی از حداقل سه رهگیری توسط سیستم دفاع هوایی اسرائیل، برای اولین بار طی چند هفته به صدا درآمد. شاخه مسلح حماس مسئولیت این حمله راکتی را به عهده گرفت و آن را پاسخی به «قتل عام صهیونیستها علیه غیرنظامیان» خواند.
اکثریت جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه طی دو ماه گذشته چندین بار مجبور به ترک خانه های شان شده اند.
پس از خروج سالیوان، اسرائیل اعلام کرد که گذرگاه کرم ابوسالم، راه ارتباطی اصلی به غزه، را برای محموله های کمکی برای اولین بار در طول جنگ باز میکند و اجازه ورود ۲۰۰ موتر در روز را میدهد که دو برابر ظرفیت گذرگاه رفح است.
سازمانهای امدادی که نسبت به گرسنگی و بیماریهای گسترده هشدار داده اند، بارها از اسرائیل خواسته بودند تا با باز نمودن گذرگاه کرم ابوسالم در مرز مصر، اسرائیل و غزه، به ارسال کمکها سرعت بخشد.
جهان
شمار جان باختگان زلزله در میانمار به حدود ۷۰۰ نفر رسید

گزارشها میرسانند که تعداد جان باختگان زلزله روز جمعه در میانمار به ۶۹۴ نفر افزایش یافته است و یک هزار و ۶۷۰ تن دیگر زخمی شده اند.
به گزارش رویترز، حکومت نظامی میانمار در بیانیهای گفت که زیرساخت ها از قبیل سرک، پل و ساختمان تحت تاثیر قرار گرفته اند که منجر به تلفات و جراحات در میان مردم شده است.
در این بیانیه آمده است که عملیات جستجو و نجات در حال حاضر در مناطق آسیب دیده جریان دارد.
جنرال مین آنگ هلینگ، رهبر حکومت نظامی، از کشورها خواست تا کمک کنند.
با این حال کمکهای بین المللی به میانمار آغاز شده است.
مدلسازی پیشبینیکننده اداره زمینشناسی ایالات متحده تخمین زده است که تعداد کشتهشدگان در میانمار ممکن است از ۱۰ هزار نفر فراتر رود و میزان خسارات ممکن بیشتر از ارزش تولید ناخالص داخلی این کشور باشد.
بیشتر ویرانیها در دومین شهر بزرگ میانمار، ماندالی، رخ داده است.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز جمعه گفت که با مقامات میانمار صحبت کرده است و دولت او به نوعی کمک خواهد کرد.
مقامات تایلند، همسایه میانمار اعلام کرده اند که ۹ نفر در بانکوک جان خود را از دست داده و ۱۰۱ نفر دیگر ناپدید شده اند.
جهان
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
سفارت چین در واشنگتن در واکنش به این تحقیقات، هرگونه ارتباط بیجنگ با این شرکتها را رد کرده و اعلام کرد که چین به حریم خصوصی و امنیت دادهها احترام میگذارد.

تحقیقات جدید رویترز نشان میدهد که یک شبکه مخفی از شرکتهای مشاوره جعلی، که توسط یک شرکت فناوری چینی اداره میشود، در حال تلاش برای جذب کارکنان دولت امریکا است که اخیراً اخراج شدهاند.
کس لِسِر، تحلیلگر ارشد در اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسیها، به رویترز گفت که برخی از شرکتهایی که آگهیهای استخدام منتشر کردهاند، بخشی از «یک شبکه گسترده از شرکتهای مشاوره جعلی و استخدامکننده» هستند که کارمندان سابق دولت و محققان هوش مصنوعی را هدف قرار میدهند.
بر اساس گزارش رویترز، چهار شرکت مشاوره و استخدام که در این شبکه دخیل هستند، اطلاعات بسیار کمی در دسترس عموم دارند.
این شرکتها ویبسایتهای همپوشانی داشته، روی یک سرور میزبانی شده و ارتباطات دیجیتالی مشترکی دارند.
تحقیقات نشان میدهد که این شرکتها از آدرسهایی استفاده کردهاند که در واقع زمینهای خالی یا دفاتر پوسته بودهاند.
ویبسایت این شرکتها روی همان آدرس آیپی شرکت «اسمِیائو اینتِلجِنس» یک ارائهدهنده خدمات اینترنتی چینی، میزبانی شده است.
با این حال، رویترز نتوانسته ارتباط مستقیم بین این شرکتها و دولت چین را تأیید کند.
لِسِر معتقد است که این کمپین از روشهای «شناختهشده» در عملیاتهای اطلاعاتی چین استفاده میکند. او تأکید کرد: «نکته قابل توجه این است که این شبکه آسیبپذیری مالی کارگران اخراجی را هدف قرار داده است.»
سفارت چین در واشنگتن در واکنش به این تحقیقات، هرگونه ارتباط بیجنگ با این شرکتها را رد کرده و اعلام کرد که چین به حریم خصوصی و امنیت دادهها احترام میگذارد.
در همین حال، یک مقام قصر سفید هشدار داد که چین بهطور مداوم از سیستم باز و آزاد امریکا برای اهداف جاسوسی استفاده میکند.
او افزود: «هم کارمندان فعلی و هم سابق دولت باید نسبت به خطرات چنین اقدامات آگاهی داشته باشند.»
تحلیلگران اطلاعاتی امریکا این شبکه را نمونهای از تلاشهای خارجی برای جمعآوری اطلاعات از کارمندان اخراجی دولت میدانند.
بر اساس تحقیقات، این کارمندان پس از استخدام احتمالی در چنین شرکتهایی ممکن است بهطور ناخواسته اطلاعات حساس دولتی را در اختیار آنها قرار دهند.
رویترز پیشتر گزارش داده بود که برخی کارمندان دولت امریکا که دارای مجوزهای امنیتی بالا هستند، جلسات توجیهی استانداردی برای محافظت از خود در برابر جذب توسط قدرتهای خارجی دریافت نکردهاند.
یکی از شرکتهای این شبکه، «ریوِرمِرج اِستراتِجیز» در ویبسایت خود بهعنوان «شرکت مشاوره ریسک ژئوپلیتیک» معرفی شده و در شبکه «لینکدین» چندین آگهی شغلی منتشر کرده است. یکی از این آگهیها بیش از ۲۰۰ درخواست دریافت کرده بود.
در همین حال «وِیوماکس اینوویشِن» یکی دیگر از شرکتهای مشکوک، نیز در آگهیای در «کریگلیست» بهدنبال کارکنان اخراجی دولت امریکا بود، اما این آگهی بعداً حذف شد.
تلاشهای رویترز برای برقراری ارتباط با این شرکتها بینتیجه بود.
مقامات اطلاعاتی امریکا هشدار دادهاند که چین در گذشته نیز از این روش برای جذب منابع انسانی استفاده کرده است.
در سال ۲۰۲۰، محکمهای در امریکا یک شهروند سنگاپوری را به اتهام همکاری با چین برای جذب امریکاییها با دسترسی به اطلاعات حساس محاکمه کرد.
دِیوید آرون، سارنوال سابق وزارت عدلیه امریکا، در اینباره به رویترز گفت: «سرویسهای اطلاعاتی خارجی اغلب از ترفندهای استخدامی برای جذب افراد استفاده میکنند، بدون اینکه آنها حتی متوجه شوند برای یک دولت خارجی کار میکنند.»
جهان
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، این حمله را بهشدت محکوم کرده است.

در پی حمله راکتی روسیه به یک منطقه پرجمعیت در شهر سومی واقع در شمالشرقی اوکراین، ۸۸ نفر، از جمله ۱۷ کودک زخمی شدند.
مقامات اوکراینی اعلام کردند که روز دوشنبه (۴حمل)، یک حمله راکتی از سوی روسیه، منطقهای مسکونی در شهر سومی را هدف قرار داد که در نتیجه آن دهها غیرنظامی، از جمله چندین کودک زخمی شدند. گزارشها حاکی از آن است که تیمهای کمکی بلافاصله در محل حاضر شده و زخمیها را به شفاخانه انتقال دادهاند.
این حمله در حالی رخ داده که مذاکرات آتشبس همچنان در جریان است.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، این حمله را بهشدت محکوم کرده و آن را نمونهای دیگر از «رنج، ویرانی و تلفات» ناشی از جنگ توصیف کرده است. وی بار دیگر از جامعه جهانی خواست تا اقدامات بیشتری برای متوقف کردن حملات روسیه انجام دهد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان3 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
جهان4 روز ago
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند
-
ورزش4 روز ago
فهرست تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان برای سه مسابقه یکروزه مقابل نیپال و جام جهانی اعلام شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد