Connect with us

تجارت

کمیته تنظیم تسهیلات برای تاجران و صنعت‌کاران عودت‌کننده به کار آغاز کرد

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که کمیته تنظیم تسهیلات برای تاجران و صنعت‌کاران عودت‌کننده از پاکستان امروز (سه‌شنبه، ۱۳قوس) آغاز به کار کرد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در مراسم افتتاح این کمیته گفته است برای تاجرانی که به کشور بازگشته‌ اند، تسهیلات در زمینه سرمایه‌گذاری فراهم شده است.

به گفته آقای عزیزی، پنج سال معافیت مالی با درنظر داشت شرایط خاص، توزیع زمین در پارک‌های صنعتی کشور، توزیع نمرات جدید در کابل جدید برای تاجران ‌که به کشور بازگشت می‌کنند از سوی کمیته ایجاد تسهیلات برای تاجران و صنعت‌کاران در نظر گرفته شده است.

عزیزی افزوده است: «البته که پارک صنعتی در اکثر ولایات داریم و ما در اولین مرحله کوشش می‌کنیم که در پارک‌های صنعتی نمره‌های زمین به تمام صنعت‌کاران توزیع شود که هم گاز، برق و تمام سهولت‌ها را داشته باشد و کوشش ما این است که پارک‌های صنعتی جدید با این سهولت‌ها ایجاد کنیم.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی گفته اند تسهیلاتی را که حکومت وعده می‌دهد اگر عملی شوند، تاجران زیادی به کشور بر خواهند گشت و سرمایه‌گذاری زیادی در کشور صورت خواهد گرفت.

سخی احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن، گفت: «ایجاد کمیته برای رفع مشکلات سرمایه‌گذاری ‌های مهاجرین ما که در پاکستان است یک اقدام نیک است و امارت اسلامی افغانستان باید زمینه را مساعد بسازد تا مهاجرین ما که در پاکستان سرمایه‌گذاری کرده اند به وطن خود برگردند.»

براساس آمارها، تاکنون هفتاد تن از تاجران خواسته اند تا سرمایه‌گذاری ‌های شانرا از پاکستان به افغانستان انتقال دهند.

پیش از این، مقامات ارشد امارت اسلامی در واکنش به اخراج اجباری مهاجرین از پاکستان، از تاجران افغان خواسته بودند تا سرمایه‌های شانرا به افغانستان انتقال دهند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!