Connect with us

رویداد های اخیر

یافته‌های یک نهاد: خبرنگاران زن با محدودیت‌هایی مواجه اند

منتشر شده

در

یافته‌های نظرسنجی «نهاد زنان خبرنگار» نشان می‌دهد که خبرنگاران زن در کشور با عدم دسترسی به اطلاعات مواجه اند.

در این نظر سنجی آمده است که خبرنگاران زن با عدم مصونیت وظیفوی، کمبود امکانات مالی و برخی محدودیت‌های دیگر روبه‌رو اند.

مینه حبیب، مسوول نهاد زنان خبرنگار، در این مورد گفته است: «در قسمت مشکلات موجود ۴۵ درصد از شرکت‌کنندگان به این باوراند که بیکاری و خانه‌نشینی زنان خبرنگار بزرگترین مشکل در برابر خبرنگاران زن است.»

خانم حبیب تصریح کرد: «پنج درصد شرکت‌کنندگان از فقر خبرنگاران زن صحبت می‌کنند. ده درصد از شرکت‌کنندگان نبود دسترسی به اطلاعات را مشکل بزرگ فراه راه خبرنگاران زن می‌دانند. هفت درصد از کارکنان رسانه‌ای زن نداشتن امنیت شغلی و روانی را در رسانه‌ها بزرگترین مشکل خبرنگاران زن خوانده‌اند.»

در همین حال، شماری از خبرنگاران زن نیز از عدم دسترسی به اطلاعات و همچنان نبود مصونیت کاری شکایت دارند و از حکومت خواسته‌اند که موانع دسترسی به اطلاعات را بردارد.

یکی از خبرنگاران زن گفت: «من امیدوارهستم که حکومت ساحه‌ای برای بانوان بسازد که حداقل کارهای را برای بانوان انجام دهد که آنها بتوانند در سطح خود شان رشد کنند و فعالیت کنند. زمینه‌های فراهم شود که از طرف بانوان برای بانوان باشد.»

خبرنگار دیگر نیز تأکید کرد: «در حال حاضر با محدودیت‌های که ما روبه‌رو هستیم، یکی ندادن اطلاعات است چون وقتی ما گزارشات را آماده می‌سازیم، اطلاعات به زودترین فرصت به دسترس ما قرار نمی‌گیرد. موضوع بعدی اجازه ندادن خبرنگاران زن در بعضی از کنفرانس‌ها است.»

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که آنان متعهد به حمایت از زنان خبرنگار هستند و تلاش دارند تا تسهیلات را برای آنان فراهم کنند.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «در این راستا ما تلاش نهایی می‌کنیم که سهولت‌ها ایجاد شود ولی خواهران ما که در راستای رسانه‌ای کار می‌کنند، آنها شرایط جامعه و شرایط نظام را مدنظر بگیرند. ان‌شاءالله ما کوشش می‌کنیم که دسترسی آنها به معلومات زیاد شود.»

آقای مجاهد افزود: «در عموم خبرنگاران زن در رسانه‌های مختلف کار می‌کنند، فعال هستند. وقت باید بدهیم که آهسته آهسته وضعیت نورمال شود.»

این در حالی است که نه تنها خبرنگاران زن بلکه بسیاری از خبرنگاران از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و از حکومت می‌خواهند که اطلاعات را به موقع در دسترس آنان قرار دهد.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!