Connect with us

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند به طور دایمی بسته شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سفارت افغانستان در هند می‌گوید که به دلیل مشکلات دوام‌دار حکومت هند، به طور دایمی فعالیت‌های خود را در دهلی نو متوقف کرده است.

این سفارت امروز (جمعه، سوم قوس) با نشر اعلامیه‌ای در شبکه ایکس نگاشته است که این تصمیم به دنبال توقف کوتاه مدت فعالیت سفارت در ۳۰ سپتمبر سال روان گرفته شد، اقدامی که به امید تغییری مطلوب موضع حکومت هند صورت گرفته بود تا ماموریت به طور عادی فعالیت کند.

در اعلامیه آمده است: «متاسفانه با وجود هشت هفته انتظار، اهداف تمدید ویزه برای دیپلومات‌ها و تغییر در رفتار حکومت هند محقق نشد. با توجه به فشار مداوم طالبان (امارت اسلامی) و دولت هند برای دست برداشتن از اداره [این نهاد دیپلوماتیک]، سفارت با یک انتخاب دشوار روبرو شد.»

این سفارت گفته است که تصمیم به توقف نمایندگی افغانستان در هند در این مرحله و انتقال صلاحیت نگهبانی این نمایندگی به کشور میزبان به نفع افغانستان است.

در اعلامیه آمده است که دیپلومات‌های “جمهوری افغانستان” این ماموریت را به حکومت هند واگذار کرده اند، اکنون این بر عهده حکومت هند است که در مورد سرنوشت این ماموریت تصمیم‌گیری کند، آیا بسته شدن آن را حفظ کند یا انتخاب‌های دیگر را در نظر بگیرد، از جمله امکان واگذاری آن به دیپلومات‌های حکومت طالبان (امارت اسلامی).

این سفارت افزوده است: «مسوولیت دیپلومات‌های تعیین شده از سوی جمهوری اسلامی افغانستان رسماً به پایان رسیده است. پایان ناگوار ماموریت جمهوری نشان‌دهنده پایان جمهوری افغانستان در هند است.»

سفارت در اعلامیه خود خاطر نشان کرده است که طی دو سال و سه ماه گذشته، جامعه افغان در هند شاهد کاهش قابل توجهی خروج پناهندگان، محصلین و تاجران افغان از این کشور بوده است. اعلامیه افزوده است که این تعداد از اگست ۲۰۲۱ تقریباً به نصف کاهش یافته است، با وجود اینکه ویزه‌های جدید بسیار محدودی که در این مدت صادر می‌شد.

در این اعلامیه آمده است: «ما به جامعه افغانستان اطمینان می‌دهیم که این ماموریت با شفافیت، پاسخگویی و تعهد به رفتار عادلانه بر اساس حسن نیت و منافع افغانستان با در نظر گرفتن روابط تاریخی و روابط دوجانبه با هند عمل کرده است.»

اما این سفارت گفته است که برای توجیه حضور و کار دیپلومات‌های منصوب و وابسته به امارت اسلامی، تلاش‌هایی برای صدمه زدن وجهه دیپلومات‌های جمهوریت و ممانعت از تلاش‌های دیپلوماتیک صورت گرفته است.

به گفتۀ سفارت، در مواجهه با این مشکلات، تیم این نهاد دیپلوماتیک “در سخت‌ترین شرایط با جدیت کار کرد و منافع ۴۰ میلیون افغان را در هر زمینه ممکن، از تامین کمک‌های بشردوستانه و بورسیه‌های تحصیلی آنلاین تا تسهیل تجارت و حمایت از تشکیل یک حکومت فراگیر” در اولویت قرار داد.

همچنان این سفارت از حکومت هند خواسته است که باید دارایی‌های نمایندگی دیپلوماتیک افغانستان، حساب‌های بانکی و وسایل نقلیه و مبلغ ۵۰۰هزار دالر در حساب بانکی سفارت را توقیف کند.

این سفارت گفته که حکومت هند باید به برافراشتن بیرق سه رنگ افغانستان در محوطه سفارت ادامه دهد. و در نهایت نیز، باید “حفظ و سپردن اموال و دارایی‌های سفارت را با درک این موضوع که آنها به یک حکومت قانونی پاسخگو که به درستی توسط مردم افغانستان در آینده انتخاب ‌شود” تضمین کند.

حکومت هند تا هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

سفارت افغانستان در دهلی نو توسط کارمندان منصوب‌شده حکومت اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان، با مجوز مقامات هند اداره می‌شد.

با این حال، هند امارت اسلامی که در اگست ۲۰۲۱ دوباره در افغانستان به قدرت رسید، به رسمیت نشناخته است. هند قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان دو سال پیش، کارکنان خود را از کابل تخلیه کرد و دیگر در افغانستان حضور دیپلوماتیک ندارد.

امارت اسلامی افغانستان نیز تاکنون دراین مورد چیزی نگفته است.

رویداد های اخیر

ستره محکمه روسیه امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: )

ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی در این کشور که از سال ۲۰۰۳ به عنوان یک «سازمان تروریستی» معرفی شده بود را به حالت تعلیق در آورده است.

اولگ نفدوف، قاضی ستره محکمه روسیه در حکمی اعلام کرد: «ممنوعیتی که قبلاً بر فعالیت‌های طالبان (امارت اسلامی) اعمال شده بود و این گروه را در فهرست فدرال سازمان‌های تروریستی قرار می‌داد، اکنون تعلیق شده است.»

به گفته وی، این تصمیم بلافاصله قابل اجرا است.

درخواست حذف امارت اسلامی از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه، ماه گذشته از سوی قاضی القضات این کشور ارائه شده بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی پیشتر به خبرگزاری دولتی تاس روسیه گفته بود که این اقدام به تحکیم روابط میان دو کشور کمک می‌کند و «از نظر ما بسیار ارزشمند است.»

تهیه لایحه‌ای که به امارت اسلامی اجازه می‌دهد از وضعیت یک «سازمان تروریستی» در روسیه خارج شود، از بهار سال گذشته آغاز شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دولت قطر با امیرخان متقی تماس تلیفونی برقرار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر با امیرخان متقی، سرپرسست وزارت خارجه گفتگوی تلیفونی کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در خبرنامه‌ای نوشته که در این گفتگوی تلیفونی، درباره ارتقای سطح روابط دیپلوماتیک، گسترش همکاری‌ها میان دو کشور و سفر قریب‌الوقوع آقای متقی به دوحه نیز بحث شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیات‌های افغانستان و پاکستان در اسلام‌آباد دیدار و درباره تجارت گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با همتای پاکستانی خود دیدار و دو طرف در مورد تجارت، همکاری‌های ترانزیتی، چالش‌های موجود، راه حل های احتمالی و سایر موضوعات مهم و مورد علاقه دو کشور گفتگو کردند.

سفارت افغانستان در اسلام آباد گفته است که قرار است جلسات جداگانه‌ تخنیکی میان تیم‌های تخنیکی هر دو جانب برگزار شود تا درباره‌ چالش‌های موجود به‌گونه دقیق‌تر بحث صورت گرفته و راه‌حل‌های مناسب جهت ارتقاء تجارت دوجانبه جستجو گردد.

وزارت صنعت و تجارت نیز گفته است که در این نشست با تأکید به برادری و دوستی میان افغانستان و پاکستان و منافع متقابل و روابط تاریخی و طولانی‌مدت تجارتی میان دوکشور؛ روی تمدید توافق‌نامه اپتا، تسهیلات ترانزیتی و جلوگیری از قاچاق کالاها، صادرات زغال‌سنگ افغانستان به پاکستان، فعالیت ۲۴ ساعته بندر تورخم، دوطرفه شدن تجارت از بندر غلام‌خان، عبور و مرور موترهای باربری از خاک دو کشور، بانک گرنتی و ترتیب یک میکانیزم جامع جهت تنظیم بنادر بحث و گفتگو گردید.
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!