رویداد های اخیر
شرکت «بیات پاور» کار فاز دوم تولید برق حرارتی از گاز طبیعی را آغاز میکند
شرکت بیات پاور امیدوار است که کار فاز دوم «بیات پاور-۱» را در ولایت جوزجان برای افزایش تولید برق در افغانستان آغاز کند.
مسوولان این شرکت میگویند که برای چگونگی تطبیق این پروژه گفتگوها را با نهادهای دولتی ذیربط آغاز کردهاند.
محمد شعیب صاحبزاده، رییس تخنیکی بیات پاور، گفته است که با تکمیل فاز دوم تولید برق حرارتی از گاز طبیعی، حدود ۱۰۰ میگاوات برق به ظرفیت آن اضافه میشود و در مرحله سوم ظرفیت تولید برق به ۲۰۰ میگاوات خواهد رسید.
در سال ۲۰۱۹، بیات پاور کار روی توربین گازی ۴۰ میگاواتی بیات پاور-۱ را آغاز کرد که در اواخر همان سال در شبرغان به بهرهبرداری رسید. این دستگاه از توربین گاز متحرک SGT-A45 زیمنس انرژی استفاده میکند که در فاز دو پروژه ادغام خواهد شد.
به گفته صاحبزاده، فاز اول این پروژه در نومبر سال ۲۰۱۹ با ظرفیت تولید چهل میگاوات برق تکمیل شد و از آن زمان تاکنون به صدها هزار خانواده برق فراهم کردهاند.
صاحبزاده تصریح کرده که این توربین سالانه توانایی تولید ۳۰۰ میلیون کیلووات برق را دارد که در کنار مناطق رهایشی، مساجد، پوهنتونها، مکاتب و شفاخانهها در شبرغان، ولایات سرپل و بلخ همچنان از برق آن بهرهمند اند.
او در این مورد گفت: «رهبری بیات پاور با ادارات ذیدخل و مسوولان در تماس هستند، گفتگو آغاز شده تا بتوانیم که فاز دوم را آغاز کنیم و تطبیق فاز دوم را شروع بکنیم.»
قابل ذکر است که شرکت بیات پاور در سال ۲۰۱۳ از سوی بیات گروپ به هدف فراهم ساختن زمینه تولید داخلی، مرفوع ساختن نیازمندیها و خدمت به مردم پایهگذاری شد.
از سویی هم، آقای صاحب زاده افزوده است که برای توزیع و تنظیم برق تولیدشده با شرکت برشنا قرارداد دارند و یک قرارداد دیگر را با شرکت افغان گاز به امضا رساندهاند و در کنار آن، نهادهای همچون وزارتهای معادن و پترولیم، انرژی و آب، زمنس پاور، آرپیاس با بیات پاور همکار هستند.
او ابراز کرد: «مفاد این پروژه از نگاه برقرسانی این است که توانست در حدود دو صدهزار فامیل را برق بدهد و توربین را که انستال کرده، آن ظرفیت چهل میگاوات برق را دارد.»
به گفته وی، این پروژه سالانه توانایی تولید ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق را دارد.
در همین حال، امارت اسلامی از بلند رفتن ظرفیت بیات پاور به خاطر تولید برق گازی استقبال میکند.
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که حکومت سکتور خصوصی را حمایت همه جانبه میکند.
ذبیحالله مجاهد گفت: «برای امارت اسلامی افغانستان انرژی برق بسیار مهم است، ارزش حیاتی دارد. بنابراین، امارت اسلامی به سکتور خصوصی بسیار توجه دارد، اگر یک شرکتی دستاورد بدست میآورد، به این معناست که به آن توجه صورت گرفته است. امارت اسلامی برای حمایت سکتور خصوصی از تمام امکانات کار گرفته است و مطمناً به پیش میروند.»
بیات پاور از سوی گروه بیات به هدف تأمین برق داخلی به مردم افغانستان در سال ۲۰۱۳ تاسیس شد.
این دستگاه از تکنالوژی پیشرفته و کارآمدی بهره میبرد که در مقایسه با سایر توربینهای گاز سیار در سراسر جهان، به طور قابل توجهی قدرت بیشتر دارد.
این پروژه علاوه بر ایجاد عواید مالیاتی قابل توجه برای دولت، هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم برای افغانها ایجاد کرده است که به وضعیت اقتصادی کشور کمک میکند و مجموعه مهارتهای تخنیکی جدید را در میان شهروندان مستعد پرورش میدهد.
بیات پاور در واقع پیشگام در بخش تولید برق مستقل افغانستان است. هفته گذشته، این شرکت جایزه معتبر آسیایی «ایشین پاور ۲۰۲۳» را کسب کرد.
علی قاسمی، رییس شرکت بیات پاور، که در مراسم حضور داشت، کسب این جایزه معتبر را در شهر کوالالامپور مالیزیا «مایه افتخار و عزت» برای افغانستان دانست.
آقای قاسمی گفت که این جایزه قدردانی از تلاش و پشتکار افغانها در سعی برای امنیت انرژی و خودکفایی در سکتور برق است.
قاسمی در مراسم تفویض جایزه افزود: «ما به تلاشهای مداوم خود برای بهبود زندگی افغانها در سراسر کشور افتخار میکنیم اینکه متعلمین را قادر میسازیم تا در شب درس بخوانند، به کارکنان صحی اجازه میدهیم خدمات حیاتی ۲۴ ساعته ارایه کنند، از تولید کارخانهها حمایت میکنیم و شهرها، سرکها، مساجد را روشن میکنیم و نیز خانههای سراسر کشور را.»
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند
رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.
در این فرمان شش مادهای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.
در بخش دیگری از این فرمان از وزارتهای حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.
همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.
این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغانها به خارج افزایش یافته است.
رویداد های اخیر
هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند
مقامهای یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.
به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.
قایق هنگام فرار از کشتی گشتزنی گارد ساحلی یونان غرق شد.
گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.
تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.
این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.
در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.
رویداد های اخیر
دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان
شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
پس از آنکه ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیکاش با امارت اسلامی کاهش میدهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.
وزارت امور خارجه در بیانیهای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل بتواند مشکلات را حل کند.
وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوتهای طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار میخواهد روابطاش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقامهای امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.
وزارت خارجه در بیانیه ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.
این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت میشود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند