اخبار ساحوی
رهبران عرب و مسلمان خواستار پایان فوری جنگ غزه اند

عربستان سعودی و سایر کشورهای مسلمان روز شنبه خواستار توقف فوری عملیات نظامی در غزه شده و توجیه اسرائیل در مورد اقدامات خود علیه فلسطینیان را به عنوان دفاع از خود رد کردند.
اجلاس سران اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در ریاض از محکمه جنایی بین المللی خواست تا «جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت» را که اسرائیل در فلسطین مرتکب میشود، بررسی کند.
عربستان سعودی به دنبال فشار بر ایالات متحده و اسرائیل برای پایان دادن به درگیریها در غزه بوده است و ولیعهد محمد بن سلمان رهبران عرب و مسلمان را برای تقویت این پیام جمع کرد.
دهها رهبر جهان از جمله ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و بشار الاسد، رئیسجمهور سوریه که امسال به اتحادیه عرب بازگشت نمود، در اجلاس ریاض شرکت کردند.
شاهزاده محمد «جنگ وحشیانه علیه برادران ما در فلسطین» را محکوم کرد.
وی در سخنرانی خود در این اجلاس گفت: «ما با یک فاجعه انسانی روبرو هستیم که شکست شورای امنیت و جامعه بین المللی را در پایان دادن به نقض آشکار قوانین بین المللی توسط اسرائیل ثابت می کند.»
محمود عباس، رئیسجمهور فلسطین گفت فلسطینیها با «جنگ نسلکشی» روبرو هستند و از امریکا خواست به «تجاوزات اسرائیل» پایان دهد.
رئیسی از گروه شبهنظامی فلسطینی حماس به دلیل مبارزه با اسرائیل استقبال کرد و از کشورهای اسلامی خواست تا تحریمهای نفتی و کالایی را علیه اسرائیل اعمال کنند.
رئیسی در سخنرانی خود گفت: «راهی جز مقاومت در برابر اسرائیل نیست. ما دست حماس را برای مقاومتش در برابر اسرائیل می بوسیم.»
حماس از آغاز حمله خود بر اسرائیل در هفتم اکتوبر تا کنون ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشته است.
از آن زمان، اسرائیل حملات خود به غزه را تشدید کرده است، جایی که به گفته مقامات فلسطینی، تا روز جمعه ۱۱۰۷۸ نفر کشته شدند که ۴۰ درصد آن کودکان اند.
مقامات فلسطینی اعلام کردند که درگیری ها از جمعه شب تا شنبه در نزدیکی شفاخانه های مزدحم شهر غزه تشدید شد.
وزارت صحت فلسطین اعلام کرد یک نوزاد در یک دستگاه پرورش اطفال زودرس در بزرگترین شفاخانه غزه پس از قطع برق جان خود را از دست داد و یک مریض تحت مراقبت های ویژه بر اثر شلیک گلوله اسرائیل کشته شد.
به گزارش رویترز، این جنگ ائتلافهای سنتی خاورمیانه را به هم ریخته است چنانچه ریاض وارد تعامل نزدیک تری با ایران شده، فشارهای ایالات متحده برای محکوم کردن حماس را پس زده و برنامههای خود برای عادیسازی روابط با اسرائیل را متوقف کرده است.
سفر رئیسی به عربستان سعودی اولین سفر یک رئیس دولت ایران در بیش از یک دهه گذشته است. تهران و ریاض به طور رسمی به سالها خصومت بر اساس توافقی که با میانجیگری چین در ماه مارچ انجام شد پایان دادند.
اردوغان خواستار برگزاری کنفرانس بین المللی صلح برای یافتن راه حلی دائمی برای درگیری بین اسرائیل و فلسطین شد.
اردوغان در این نشست گفت: «آنچه ما در غزه نیاز داریم وقفه چند ساعته نیست، بلکه به یک آتش بس دائمی نیاز داریم.»
امیر قطر گفت کشورش که چندین رهبر حماس در آن مستقر هستند، به دنبال میانجی گری برای آزادی گروگان های اسرائیلی بوده و امیدوار است که به زودی آتش بس بشردوستانه حاصل شود.
او پرسید: «تا کی جامعه جهانی به گونهای رفتار خواهد کرد که گویی اسرائیل فراتر از قوانین بینالمللی است؟»
جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونیزیا، کشوری که بیشترین جمعیت مسلمان جهان را دارد، گفت: «شفاخانه اندونیزیا در شمال غزه همچنان هدف حملات اسرائیل است و سوخت آن تمام شده است.»
وی با بیان اینکه باید راهی برای آتشبس فوری توسط اسرائیل اندیشیده شود، افزود: «سازمان همکاری اسلامی باید از همه جبههها برای پاسخگویی اسرائیل در قبال جنایات انسانی که مرتکب شده است استفاده کند.»
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی به خبرنگاران گفت در مورد آینده غزه نمیتوان مذاکره ای جز «درباره آتشبس فوری» انجام داد.
این نشست همچنین خواستار پایان محاصره غزه، دسترسی به کمک های بشردوستانه و توقف فروش تسلیحات به اسرائیل شد.
وزارت خارجه عربستان سعودی اعلام کرد قرار بود این کشور میزبان دو نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب در روزهای شنبه و یکشنبه باشد، اما به دلیل وضعیت فوقالعاده غزه تصمیم به برگزاری نشست مشترک گرفت.
حماس از این نشست خواسته بود تا «تصمیم تاریخی و قاطع اتخاذ نماید و برای توقف فوری تجاوزات صهیونیستی اقدام کند.»
دو تن از شرکت کنندگان نشست به رویترز گفتند برخی از کشورهای عربی به رهبری الجزایر خواستار قطع کامل روابط دیپلوماتیک با اسرائیل شدند.
آنها گفتند سایر کشورهای عربی که روابط دیپلوماتیک با اسرائیل برقرار کرده اند، با این کار مخالفت نموده و بر لزوم باز نگه داشتن کانال ها با دولت نتنیاهو تاکید نمودند.
بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل، در یک کنفرانس مطبوعاتی در تل ابیب از رهبران کشورهای عربی خواست تا «در برابر حماس بایستند.»
نتنیاهو گفت: «این فقط دو چیز را برای نوار غزه به ارمغان آورد – فقر و خون. حماس بخشی جدایی ناپذیر از محور ترور است که ایران رهبری میکند و این محور ترور و نفرت تمام جهان و کل جهان عرب را به خطر می اندازد.»
اخبار ساحوی
وزیر دفاع پاکستان: حمله نظامی هند قریبالوقوع است
خواجه آصف گفت که اسلامآباد با کشورهای دوست مانند کشورهای خلیج فارس و چین تماس گرفته و در مورد وضعیت برای بریتانیا، امریکا و سایر کشورها نیز توضیح داده است.

خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، میگوید که پس از حملهٔ خونین هفتهٔ گذشته در کشمیر تحت اداره هند، حملهٔ نظامی از سوی هند، قریبالوقوع به نظر میرسد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این در حالی است که تنشها میان دو کشور دارای سلاح هستهای افزایش یافته است.
در حملهای که در ۲۲ اپریل در منطقهٔ پهلگام کشمیر تحتادارهٔ هند صورت گرفت، ۲۶ نفر کشته شدند.
هند، پاکستان را متهم کرده که از تروریستها در مناقشهٔ کشمیر حمایت میکند.
خواجه محمد آصف روز دوشنبه در گفتگو با خبرگزاری رویترز افزود: «احتمال دارد که هند تلاش کند به خاک پاکستان تجاوز کند و به درگیری نظامی با پاکستان بپردازد. این یک احتمال است، احتمالی بسیار روشن و آشکار. این، رد شده نمیتواند.»
خواجه آصف تأکید کرد که نشانههای جنگ از سوی هند افزایش یافته و اردوی پاکستان گزارشهایی از احتمال حمله را به حکومت سپرده است.
او جزئیات بیشتری دربارهٔ اینکه چرا حمله را قریبالوقوع میداند، ارائه نکرد. وزیر دفاع پاکستان گفت که پاکستان در بالاترین سطح آمادهباش قرار دارد، اما سلاحهای هستهای خود را تنها در صورتی به کار خواهد گرفت که تهدید مستقیم علیه بقای پاکستان وجود داشته باشد.
او افزود: «اما طبیعتاً، میدانید، ما نیروهای خود را تقویت کردهایم، زیرا این مسئله اکنون قریبالوقوع است. بنابراین، در چنین وضعیتی، باید تصمیمهای استراتژیک اتخاذ شود. این تصمیمها گرفته شدهاند و ما به خواست خداوند، در موقعیتی قرار داریم که بتوانیم از خاک خود دفاع کنیم.»
خبرگزاری رویترز نوشته که وزارتهای خارجه و دفاع هند هنوز به پرسشهایش در این خصوص پاسخ ندادهاند.
پس از حملهٔ پهلگام، هند گفت که دو مهاجم مشکوک پاکستانی بودهاند. پاکستان این اتهام را رد کرده و خواستار تحقیقات بیطرفانه شده است.
خواجه آصف گفت که اسلامآباد با کشورهای دوست مانند کشورهای خلیج فارس و چین تماس گرفته و در مورد وضعیت برای بریتانیا، امریکا و سایر کشورها نیز توضیح داده است.
آصف گفت که برخی کشورهای عربی خلیج فارس با هر دو طرف گفتگو کردهاند، اما او نام این کشورها را افشا نکرد.
چین روز دوشنبه ابراز امیدواری کرد که هر دو طرف خویشتنداری نشان دهند. خواجه آصف همچنان افزود که ایالات متحده تاکنون از مداخله در این موضوع خودداری کرده است.
این در حالی است که دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، هفتهٔ گذشته گفت که هند و پاکستان خود مشکلشان را حل خواهند کرد، اما سپس وزارت خارجهٔ ایالات متحده اعلام کرد که با هر دو طرف در تماس است و آنها را به اتخاذ یک «راهکار مسئولانه» تشویق میکند.
اخبار ساحوی
شمار جان باختگان انفجار بندر عباس به ۴۰ تن افزایش یافت
پیش از این شمار جان باختگان این انفجار ۲۵ نفر و شمار زخمیها بیش از ۸۰۰ نفر اعلام شده بود.

محمد آشوری، والی هرمزگان ایران اعلام کرده است که شمار جان باختگان انفجار در بندر رجایی ولسوالی بندرعباس این ولایت به ۴۰ نفر رسیده است.
پیش از این شمار جان باختگان این انفجار ۲۵ نفر و شمار زخمیها بیش از ۸۰۰ نفر اعلام شده بود.
به گزارش صدا و سیمای ایران، عملیات آتش نشانی در بندر هنوز ادامه دارد و آتشسوزی در این بندر تا اکنون به صورت کامل مهار نشده است.
این انفجار بعد از ظهر روز شنبه (۶ثور) رخ داد و در پی آن آتشسوزی در این بندر آغاز شد.
مسعود پزشکیان، رییسجمهور ایران برای رسیدگی به وضعیت و بازدید از زخمیان به بندر عباس رفت.
تا اکنون علت وقوع این انفجار روشن نیست.
رسانههای ایران گزارش دادهاند که انفجار به دلیل نامعلومی در یک مخزن سوخت این بندر رخ داده است.
اخبار ساحوی
ایجاد وحشت در پاکستان پس از تهدید هند به قطع آب به دلیل رویداد اخیر کشمیر
اقتصاددانان هشدار دادهاند که علاوه بر زراعت، کمبود آب میتواند تولید برق را نیز تحت تأثیر قرار داده و اقتصاد را فلج کند.

دهقانان پاکستانی نگرانی خود را در مورد تأمین آب در آینده ابراز کردهاند، پس از آنکه هند روز چهارشنبه معاهده آبهای سند (Indus Waters Treaty) سال ۱۹۶۰، که توسط بانک جهانی میانجیگری شده بود و آب ۸۰ درصد از زمینهای زراعتی پاکستان را تأمین میکند، به حالت تعلیق درآورد.
هند اعلام کرد که این تعلیق ادامه خواهد داشت تا زمانی که “پاکستان به طور قابل اعتماد و غیرقابل برگشت حمایت خود از تروریزم فرامرزی را کنار بگذارد.”
این اقدام پس از حمله هفته گذشته در کشمیر صورت گرفته است. هند پاکستان را به دخالت در این حمله متهم کرده و گفته که دو تن از سه مهاجمی که به گردشگران حمله کرده و ۲۶ تن را کشتهاند، پاکستانی بودهاند.
اسلامآباد هر گونه نقش خود را رد کرده و هشدار داده است که “هرگونه تلاش برای متوقف کردن یا تغییر مسیر جریان آب متعلق به پاکستان … به عنوان اقدام جنگی تلقی خواهد شد.”
این معاهده، درای سند و شاخههای آن را بین این دو رقیب دارای سلاح هستهای تقسیم کرده بود.
مقامات دولتی و کارشناسان در هر دو کشور میگویند که هند نمیتواند جریان آب را فوراً متوقف کند، زیرا معاهده به آن اجازه داده بود که فقط نیروگاههای برقآبی بدون ذخیرهسازی عمده یا بند بر سه رود تخصیص یافته به پاکستان بسازد. اما ممکن است طی چند ماه آینده تغییراتی رخ دهد.
چندراکنت راغوناث پاتیل، وزیر منابع آبی هند، در شبکه اجتماعی ایکس نگاشته است که: «ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که حتی یک قطره از آب رود سند به پاکستان نرسد.»
او به نگرانیهای مطرح شده در پاکستان پاسخ نداد.
دو مقام دولتی هند که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که این کشور میتواند طی چند ماه آینده آب را به سمت مزارع خود منحرف کند و در عین حال برنامهریزی برای ساخت بندهای برقآبی که ممکن است چهار تا هفت سال طول بکشد را آغاز نماید.
به گفته کوشویندر وهرا، رئیس پیشین کمیسیون مرکزی آب هند، در کوتاهمدت، هند ارائه اطلاعاتی مانند جریانهای هیدرولوژیکی دریاها، هشدارهای سیلاب، و شرکت در جلسات سالانه کمیسیون دائمی آب سند را متوقف خواهد کرد.
وهرا که قبلاً کمیسار هند در امور آبهای سند نیز بود و اکنون به صورت مشورتی با دولت همکاری میکند، گفت: «آنان دیگر اطلاعات زیادی نخواهند داشت که چه مقدار آب و در چه زمانی وارد میشود.»
وی افزود که: «بدون این اطلاعات، برنامهریزی برای آنان دشوار خواهد بود.»
اقتصاددانان هشدار دادهاند که علاوه بر زراعت، کمبود آب میتواند تولید برق را نیز تحت تأثیر قرار داده و اقتصاد را فلج کند.
وقار احمد، اقتصاددان و رئیس تیم در شرکت مشاورهای آکسفورد پالیسی منجمنت در بریتانیا، گفت که پاکستان تهدید خروج هند از معاهده را دست کم گرفته بود.
او افزود: «هند در حال حاضر زیرساخت کافی برای توقف جریان آبها، به ویژه در زمان سیلابها، ندارد؛ بنابراین این دوره یک فرصت حیاتی برای پاکستان ایجاد میکند تا ناکارآمدیهای بخش آب خود را برطرف کند.»
در سالهای اخیر، دولت نارندرا مودی، صدراعظم هند، در تلاش بوده است تا معاهده را بازنگری کند و هر دو کشور اختلافات خود درباره اندازه منطقه ذخیره آب نیروگاههای برقآبی کیشنگنگا و راتله را در محکمه لاهه حل کنند.
وهرا گفت: “اکنون میتوانیم پروژههای خود را با اراده آزاد دنبال کنیم.»
در نامهای که روز پنجشنبه ارسال شد، هند به پاکستان اعلام کرد که شرایط از زمان امضای معاهده تغییر کرده است، از جمله افزایش جمعیت و نیاز به منابع انرژی پاکتر، مانند انرژی برقآبی.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
تجارت3 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
جهان1 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم
-
اخبار ساحوی3 روز ago
وقوع درگیری میان نیروهای هند و پاکستان برای دومین روز متوالی