تجارت
عزیزی: میخواهیم تجارت افغانستان با ایران را در سالهای نزدیک تا ۱۰ میلیارد دالر برسانیم
سرپرست وزارت تجارت و صنایع میگوید که تلاش دارند تا میزان تجارت میان افغانستان و ایران را در سالهای نزدیک تا ۱۰ میلیارد دالر افزایش بدهند.
نورالدین عزیزی که در تشکیل هیئتی به رهبری معاون اقتصادی ریاست الوزرا به ایران رفته است در گفتگو با رسانههای ایرانی تاکید کرده است که ظرفیتهای لازم در هردو طرف وجود دارد تا افغانستان و ایران بتوانند روابط اقتصادی خود را گسترش بدهند و میزان تجارت را بلند ببرند.
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت میگوید: «البته ظرفیتهای که افغانستان دارد و ظرفیتهای که الحمدالله در هردو کشور موجود است، ما میخواهیم که تجارت افغانستان را قسمی که در مصاحبههای قبلی خود هم گفتم انشاالله در سالهای نزدیک تا ۱۰ میلیارد دالر برسانیم چون ظرفیت در هردو طرف وجود دارد خصوصاً منابع معدنی، زراعتی و همچنان برنامههای صنعتی که در افغانستان ما داریم افغانستان توانایی این را دارد تا با ایران تا ۱۰ میلیارد دالر تجارت داشته باشد.»
در همین حال مشاور اقتصادی، نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان میگوید که ایران خواستار گسترش اشتراکات و زیربناهای اقتصادی با جانب افغانستان است و در پایان این سفر مقامات هر دو کشور تفاهمنامههای را برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی به امضاء خواهد رساند.
محمد مهدی جوان مرد قصاب، مشاور اقتصادی نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان میگوید: «ایران نمیخواهد منابع طبیعی افغانستان را خام وارد ایران بکند ما با جانب افغانستان این تفاهم را کردیم تا حدی که امکانات دارد در افغانستان پروسس شود و محصول نهایی را انتقال بدهیم و میخواهیم اشتراکات و زیربناهای اقتصادی خود را گسترش بدهیم و در این سفر از جاهای مختلف نیز دیدار خواهد و در نهایت تفاهم نامهها از سوی آقای ملابرادر و جناب کاظمی قمی به امضاء خواهد رسید.»
سرپرست وزارت تجارت و صنعت کشور بر گسترش همکاریهای مرزی میان ایران و افغانستان نیز تاکید میکند و میافزاید که در آینده تلاش خواهند کرد تا بازار مرزی مشترکی میان هردو کشور ایجاد شود تا مردم هردو طرف بتوانند بدون اخذ ویزه از صنعت و مهارتهای یک دیگر بهرهمند شوند.
از سوی دیگر معاون اقتصادی ریاست الوزرا و هیات همراه شان با شماری از تاجران و سرمایهگذاران افغان مقیم ایران نیز دیدار کرده و به آنها اطمینان داده اند که سهولتهای لازم برای شان فراهم است تا به افغانستان بیایند و سرمایهگذاری نمایند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند