Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید رییس جمهور ازبیکستان بر برقراری صلح و ثبات در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

شوکت میرضیایف، رییس جمهور ازبیکستان در سخنرانی خود در دهمین نشست سران سازمان کشورهای ترک تأکید کرده که ثبات و امنیت منطقه در گروه برقراری صلح و آرامش در افغانستان است.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط ریاست جمهوری ازبیکستان، میرضیایف گفت: برقراری صلح و آرامش در سرزمین چند قومیتی افغانستان که هزاران سال است با پیوندهای تاریخی و فرهنگی اقوام ترک عجین شده است، شرط اصلی تضمین ثبات و امنیت استراتیژیک در منطقه ماست.

وی افزود: با تشدید جنگ در سایر کشورها، مشکلات مردم افغانستان به طور فزاینده‌ای از دید و توجه جامعه بین‌المللی خارج می‌شود.

رییس جمهور ازبیکستان با تأکید بر لزوم کاسته نشدن کمک‌های بشردوستانه جهانی به مردم افغانستان، اظهار داشت: ما خواهان توسعه تدابیر خاص برای رسیدگی به مشکلات حاد اجتماعی در این کشور هستیم.

میرضیایف اضافه کرد: ما به یک افغانستان صلح‌آمیز و با ثبات نیاز داریم که فعالانه در تلاش‌های منطقه‌ای و همکاری اقتصادی با همه همسایگان خود مشارکت داشته باشد.

آقای ضیایف همچنین خاطر نشان کرد: ابتکار ما برای ساخت راه آهن «ترانس-افغان» دقیقاً در خدمت این هدف عالی است.

رویداد های اخیر

مجاهد: پرداخت دوازده و نیم میلیارد افغانی شامل خانواده‌های تمام قربانیان می‌شود

آقای مجاهد می‌گوید که در میان دریافت‌کنندگان این پول، خانواده‌های سربازان و پولیس حکومت پیشین، یتیمان، بیوه‌زنان غیرنظامیان و افراد دارای معلولیت‌های طبیعی نیز شامل‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در پیامی در شبکه‌ای ایکس گزارش‌هایی را که گویا تنها خانواده‌های قربانیان جنگ با امریکا مشمول دریافت پول سالانه می‌شوند، رد کرد.

آقای مجاهد می‌گوید که در میان دریافت‌کنندگان این پول، خانواده‌های سربازان و پولیس حکومت پیشین، یتیمان، بیوه‌زنان غیرنظامیان و افراد دارای معلولیت‌های طبیعی نیز شامل‌اند.

او آمار کامل‌ یتیمان، بیوه‌ها و معلولان جنگ بیست‌ساله افغانستان را نیز نشر کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی، میزان این پول را دوازده و نیم میلیارد افغانی گفته است.

وی افزوده است، در سال گذشته، برای حمایت از این افراد، مبلغ ۱۲.۵ میلیارد افغانی بودجه تخصیص و توزیع شده است.

این در حالی است که در دو روز گذشته شماری از رسانه‌های گزارش‌های از زبان ذبیح‌الله مجاهد در مصاحبه با تلویزیون ملی منتشر کرده، که گویا سالانه ۱۲ میلیارد افغانی به خانواده‌های نیروهای امارت اسلامی که در ۲۰ سال گذشته جان باخته اند، اختصاص داده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز می‌شود

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی وزارت انرژی و آب می‌گوید که مراحل بررسی و طراحی پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل تکمیل شده و کار عملی آن پس از تأمین بودجه آغاز خواهد شد.

مطیع الله عابد افزوده است که این وزارت تلاش دارد تا با اجرای این پروژه و دیگر طرح‌های مرتبط، مشکلات کمبود آب در کابل را کاهش دهد.

آقای عابد بیان کرد: «سروی، دیزاین و مطالعات تخنیکی پروژه پنجشیر از سوی وزارت انرژی و آب کامل شده و این پروژه برای منظوری به رهبری امارت اسلامی فرستاده شده است.»

او تصریح نمود: «این پروژه بعد از منظوری و وجود بودجه آغاز می‌شود.»

پروژه انتقال آب پنجشبر به طول ۱۲۰ کیلومتر از بازارک، مرکز این ولایت الی ساحه تره خیل کابل را در بر می‌گیرد.

در همین حال، برخی از باشند‌گان پایتخت گفته‌اند که با انتقال آب پنجشیر به کابل، مشکل کمبود آب آشامیدنی صحی در این شهر تا جایی رفع خواهد شد.

یکی از باشندگان کابل گفت: «امیدوار هستیم که این پروژه عملی شود.»

از سویی هم، برخی از آگاهان گفته‌اند که با تطبیق اینگونه پروژه‌ها که به شکل متوازن در ولایات در نظر گرفته شود، منابع آب‌های زیر زمینی کشور نیز تغذیه خواهد شد.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی گفت: «من فکر می‌کنم پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل سبب این می‌شود که یک بار دیگر آب‌های زیر زمینی تجدید شود و مردم دسترسی به آب صحی و سالم پیدا بکنند. در پهلوی آن، با انتقال آب پنجشیر در کنار و اطراف شهر کابل زمین‌های زراعتی که وجود دارد، هم تحت مدیریت آب قرار خواهد گرفت و در کل می‌توان گفت که زمینه اشتغال نیز به مردم مهیا خواهد شد.»

طرح انتقال آب دریای پنجشیر به کابل از سال ۲۰۱۲ و زمانی که بحران کم‌آبی در کابل افزایش یافت، طراحی شد و در بودجه سال ۲۰۲۰ دولت پیشین افغانستان، حدود پنج میلیون دالر برای انتقال سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب دریای پنجشیر به کابل در نظر گرفته شد.

گفتنی است که این پروژه قرار بود تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خبرنگاران زن از عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع شکایت دارند

Published

on

(Last Updated On: )

شماری از خبرنگاران زن می‌گویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع در فعالیت‌های روزمره‌شان، آنان را با چالش‌های متعددی رو‌به‌رو کرده است.

به گفته‌ برخی از این خبرنگاران، شماری از مقام‌های امارت اسلامی در بسیاری موارد از ارایه اطلاعات به خبرنگاران زن خودداری می‌کنند که این امر مانع بزرگی در انجام وظایف حرفه‌ای آنان است.

یک خبرنگار زن گفت: «متأسفانه تخریب و یا ترساندن ما از آدرس بعضی نهادها و بعضی رسانه‌های خود شدیم که آن‌ها مانع کار میشدند و در این قسمت هم ما از رسانه‌های خود، نهادهای مختلف خود می‌خواهیم که خبرنگاران زن را مانند خبرنگاران مرد حمایت بکنند و بگذارند که به کار شان ادامه دهند.»

گفته می‌شود که محدودیت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت خبرنگاران زن را دشوار می‌سازد.

خبرنگاران زن افزوده‌اند که حذف آنان از رسانه‌های کشور نه ‌تنها به تضعیف آزادی بیان منجر شده بلکه جامعه را از دیدگاه‌ها و تجربیات نیمی از جمعیت خود محروم می‌کند.

با این حال، برخی از نهادهای حامی رسانه‌ها تاکید می‌کنند که شرایط کاری برای خبرنگاران زن نسبت به سال پار بیشتر مساعد شده و در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در سراسر کشور در رسانه‌های مختلف فعالیت دارند.

حجت الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان، در این مورد گفت: «تعداد خبرنگاران امسال نسبت به سال گذشته زیاد شده است. در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانه‌ها کار می‌کنند. سال گذشته تعداد خبرنگار زن ۶۰۱ بود.»

در همین حال، وزارت اطلاعات و فرهنگ تأکید کرده است که وضعیت رسانه‌ها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از خبرنگاران و رسانه‌ها در بخش‌های مختلف می‌باشد.

این در حالی است که پس از تسلط دوباره امارت اسلامی، بسیاری از خبرنگاران زن کار خود را از دست داده و برخی‌ها مجبور به ترک کشور شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!