Connect with us

رویداد های اخیر

بیش از دوصد خبرنگار افغان در پاکستان با تهدید اخراج روبه‌رو اند

منتشر شده

در

سازمان خبرنگاران بدون مرز با نشر گزارشی می‌گوید که بازگشت اجباری خبرنگاران نقض آشکار قوانین بین‌المللی است. در گزارش این سازمان آمده است که بیش از دوصد خبرنگار افغان در پاکستان در معرض خطر اخراج قرار دارند و همواره مورد آزار واذیت، بازداشت خودسرانه و از سوی مالکان خانه‌ها مجبور به اخراج از خانه‌های‌شان شده‌اند.

این سازمان از حکومت پاکستان خواسته است تا از بازداشت خبرنگاران افغان خودداری کند و حفاظت و امنیت آن‌ها را در این کشور تضمین نماید.

در بخشی از این اعلامیه آمده است: «بیش از دوصد خبرنگار افغان در پاکستان به اخراج از این کشور تهدید شده‌اند. بازگشت اجباری خبرنگاران افغان که به دلیل تهدیدات امنیتی به پاکستان رفته اند، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و این اقدام کاملاً غیرقابل قبول است. ما از حکومت پاکستان می‌خواهیم که از بازداشت خبرنگاران افغان خودداری کند و حفاظت و امنیت آن‌ها را در پاکستان تضمین کند.»

همزمان با این، شماری از خبرنگاران افغان در پاکستان می‌گویند که این روزها فشار و تهدیدات از سوی پولیس پاکستان بالای آن‌ها افزایش یافته و نگران آینده خود و خانواده خویش اند.

مجیب دستیار، خبرنگار افغان در پاکستان، می‌گوید: «حدود دوصد خبرنگار افغان که در پاکستان زندگی می‌کنند و طی دو سال گذشته در اینجا زندگی می‌کنند، نگرانی ‌شان این است که سبب آزار و اذیت پولیس قرار گرفته‌اند و قرار می‌گیرند.»

در همین حال، مسوولان در فدراسیون خبرنگاران آزاد افغانستان گفته‌اند که آنان با فدراسیون خبرنگاران پاکستان در تماس هستند و اقادماتی در این مورد اتخاذ شده است.

حجت‌الله مجددی، ریس فدراسیون ژورنالیستان آزاد افغانستان، گفته است: «ما با فدراسیون خبرنگاران پاکستان در تماس هستیم، آن‌ها یک سلسله اقدامات را روی دست گرفته‌اند. توقع ما هم از حکومت پاکستان این است تا در قسمت برخورد با همه افغان‌ها به خصوص خبرنگاران در شرایطی که وضعیت اقتصادی افغانستان خوب نیست و هنوز هم زمینه کار بهتر به خبرنگاران افغانستان به دلیل مشکلات اقتصادی مهیا نیست، همکاری کنند.»

روند اخراج اجباری مهاجرین از پاکستان به شدت جریان دارد و برخی از آگاهان همواره تأکید دارند که براساس قوانین بین‌المللی مهاجرت، کشورها نباید مهاجران را به‌گونه اجباری اخراج کنند و پاکستان باید در روشنایی قوانین بین‌المللی مهاجرت و در هماهنگی با نهاد‌های جهانی اقدام کند.

اخبار ساحوی

مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده می‌تواند به دنبال سلاح هسته‌ای باشد

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

Published

on

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، اعلام کرده که ایران با شکست‌های پی‌هم در منطقه ممکن به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود.

خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه (۲جدی)، گزارش داده که دولت بایدن نگران این مسأله است.

براساس گزارش، قصر سفید تصمیم دارد این نگرانی را با دونالد ترمپ، رییس منتخب امریکا، در میان بگذارد.

در گزارش آمده که پس از حملات گسترده اسراییل بر گروه‌های نیابتی ایران و سقوط حکومت بشار اسد، این کشور شکست‌هایی در نفوذ منطقه‌ای خود متحمل شده است.

مشاور امنیت ملی قصر سفید به سی‌ان‌ان گفته که حملات اسراییل بر تأسیسات ایران، از جمله کارخانه‌های موشک‌سازی و سیستم دفاع هوایی، توانایی‌های نظامی متعارف تهران را کاهش داده است.

سالیوان تأکید کرده است: «جای تعجب نیست که صداهایی در ایران وجود دارند که علاقه‌‌مند داشتن سلاح هسته‌ای هستند.»

او خاطرنشان کرده که ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، اما با وجود اعمال تحریم‌ها غنی‌سازی اورانیوم خود را گسترش داده است.

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

او اذعان داشته که در این مورد با دولت جدید امریکا صحبت می‌کند و این موضوع را با تل‌آویو نیز در میان گذاشته است.

انتظارهای جهانی و چشم‌ها همه به ۲۰ جنوری سال جدید میلادی دوخته شده است، روزی که ترمپ وارد کاخ سفید می‌شود.

باورها این است که او در مقایسه با دولت بایدن، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای در قبال تهران دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عربستان سعودی فعالیت‌های دیپلوماتیک خود در کابل را از سر گرفت

امارت اسلامی با استقبال از این اقدام عربستان سعودی ابراز امیدواری می‌کند که با گشایش سفارت آن کشور درکابل روابط میان دوکشور بیشتر از پیش گسترش یابد.

Published

on

سفارت عربستان سعودی در کابل پس از حدود دوسال متوقف بودن، فعالیت‌های دیپلوماتیک خود را دوباره از سر گرفت.

این سفارت در اعلامیه‌ی در حساب ایکس خود گفته است که فعالیت خود را از، دوم جدی، آغاز کرده است.

اعلامیه‌ افزوده است که کلیه خدمات را به مردم افغانستان ارایه خواهند کرد.

سفارت عربستان سعودی در ۱۳ دلو سال ۱۴۰۱ در حالی که بیش از یک سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی در کشور می‌گذشت فعالیت خود را در کابل متوقف کرد. خبرگزاری رویترز در آن زمان به نقل از مقام‌های عربستانی گزارش داد که این سفارت به دلیل مشکلات امنیتی بسته شده است. اما از سرگیری فعالیت این سفارت چقدر بر گسترش روابط دو کشور کمک خواهد کرد.

در همین حال امارت اسلامی با استقبال از این اقدام عربستان سعودی ابراز امیدواری می‌کند که با گشایش سفارت آن کشور درکابل روابط میان دوکشور بیشتر از پیش گسترش یابد.

وزارت خارجه کشور نیز با نشر بیانیه‌ی بازگشایی سفارت عربستان سعودی در کابل را گام مهم و مؤثر در تقویت روابط میان کابل و ریاض دانسته و تأکید کرده است که این وزارت آماده هرگونه همکاری با دیپلومات‌های عربستان سعودی می‌باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!