رویداد های اخیر
کارشناسان: کشورها نباید مهاجرین را بهگونه اجباری اخراج کنند
آگاهان حقوقی میگویند که براساس قوانین بینالمللی مهاجرت، کشورها نباید مهاجرین را بهگونه اجباری اخراج کنند. آنان تأکید میکنند اگر کشورهای میزبان مهاجرین را اخراج میکنند، باید در روشنایی قوانین بینالمللی مهاجرت و در هماهنگی با نهادهای جهانی باشد.
عبدالسلام ضعیف، سفیر پیشین افغانستان در پاکستان میگوید :«آنها (پاکستان) باید در لیست سیاه قرار داده شوند و همچنان ناقضین حقوق بشر شناخته شوند و به یک محکمه جهانی کشانده شوند. این مهاجرین هستند که در همانجا تولد شدهاند و پاکستان صلاحیت این را ندارد که داراییها و خانههای شان را غصب و یا تخریب کند و یا هم آنها را توهین نماید و به جبر آنها را اخراج نماید.»
در کنار بسیاری از چالشها، چشم اندازی امیدوارکننده برای کاهش دشواریهای طاقت فرسا پیش روی پناهجویان افغان در پاکستان به چشم نمیخورد زیرا پاکستان عملاً روند اخراج مهاجران افغان را آغاز کرده است.
گل رحمان قاضی، حقوقدان میگوید :«هیچ کشور نمیتواند مهاجران را اجباراً از کشور اخراج کند.»
شماری دیگر از تحلیلگران میگویند که در کنار افزایش ستیزه جویی، بحران اقتصادی و وضعیت نا به هنجار سیاسی در پاکستان، تیرگی روابط بین کابل و اسلامآباد عامل دیگری است که در عقب اخراج دسته جمعی مهاجرین قرار دارد.
با این حال، امارت اسلامی اقدام پاکستان را برخواسته از ناکارایی حکومت موقت این کشور از بهر تغییر اذهان شهروندان پاکستان میداند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید :«آنها (پاکستان) با همچو اقدام در برابر مهاجرین میخواهند افکار مردم خود را از مشکلات داخلی شان معطوف نمایند و یک موضوع جدید را ایجاد کنند تا هم رسانهها مصروف آن شود و هم افکار مردم.»
پاکستان هیچ چهارچوب قانونی داخلی برای مهاجران ندارد و کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل متحد را نیز امضا نکرده است. از همین رو، مهاجرین افغان چی قانونی و چه غیر قانونی را در برابر تغییر سیاستها آسیب پذیر میسازد.
رویداد های اخیر
هیأت روسی: نام امارت اسلامی از فهرست سیاه مسکو حذف خواهد شد
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا با سرگی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه که در رأس یک هیأت به کابل آمده دیدار کرده و این هیأت گفته است که روسیه علاقهمند افزایش همکاری در روابط دوجانبه با افغانستان بوده و به همین منظور، در آینده نزدیک برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور، نام امارت اسلامی از فهرست سیاه روسیه حذف خواهد شد.
در بیانیه ریاست الوزرا آمده که این هیأت حمایت خود را از پروژه افغان-ترانس اعلام کرده است و روسیه آماده عملیکردن وعدههای همکاری در مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ روسیه که در ماه جون امسال برگزار شد، است.
براساس خبرنامه، سرمایهگذاران و شرکتهای دولتی روسی نیز علاقهمند سرمایهگذاری در افغانستان در زمینههای استخراج معادن، ترانسپورت و زراعت هستند.
در این دیدار، آقای برادر با اشاره به سیاست خارجی اقتصاد محور امارت اسلامی گفت، با بازگشت امنیت و ثبات به افغانستان، این کشور به مرکز همکاریهای اقتصادی، تجارت و ترانزیت در منطقه تبدیل شده که نه تنها به نفع کشور بلکه به نفع منطقه است.
او افزود که امارت اسلامی برای امنیت و توسعه اقتصادی کشور تلاش میکند. به همین منظور، کشت مواد مخدر را در کشور منع کرده و تمام آن گروههایی را از بین برده که به امنیت و اقتصاد افغانستان و منطقه آسیب میرسانند.
وی علاوه نمود که افغانستان علاقهمند است تا در تقویت دهلیز اقتصادی شمال-جنوب نقش مؤثر داشته باشد و با این کار می خواهد اتصال اقتصادی را در منطقه عملی و از مشکلات رهایی یابد.
برادر اظهار کرد: «ما در تلاش هستیم که زمینه را برای صادرات افغانستان به منطقه و کشورهای دور فراهم سازیم.»
به گفته او، افزایش سطح روابط رسمی دو کشور فرصتهای متعددی را برای تحولات عملی در بخش اقتصادی ایجاد خواهد کرد و امارت اسلامی افغانستان به عنوان یک شریک مسوول اقتصادی منطقه، نقش مثبت خواهد داشت.
گفتنی است که دو طرف بر ایجاد کمیسیون مشترک دولتی به منظور ایجاد همکاریهای گسترده در عرصههای تجارت، ترانزیت و سرمایهگذاری تاکید کردند که زیر چتر آن کمیتههای دیگری در زمینههای مختلف فعالیت خواهند داشت.
رویداد های اخیر
سرگی شویگو: روسیه میخواهد افغانستان کرسی خود را در سازمان شانگهای دوباره بهدست آورد
سرگی شویگو، دبیر کل شورای امنیت فدراسیون روسیه در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا گفته است که خواهان گسترش روابط تجارتی و اقتصادی میان مسکو و کابل بوده و روسیه میخواهد که افغانستان کرسی خود را منحیث عضو ناظر در سازمان شانگهای دوباره بهدست آورد.
ارگ به نقل از آقای شویگو که در رأس یک هیأت به کابل آمده، نوشته که در این دیدار او گفت، کشورش آماده است پروژههای زیربنایی را در بخشهای مختلف در افغانستان از جمله خط آهن، ترانسپورت، صنعت، زراعت، برق و معادن عملی سازد.
او افزوده که پیشرفتهای سیاسی و امنیتی در افغانستان سبب شده است که سرمایهگذاران روسیه برای سرمایهگذاری در افغانستان علاقهمند شوند.
رویداد های اخیر
ریاست «حفاظت از ارزشهای جهادی» در کشور ایجاد شد
وزارت اطلاعات و فرهنگ از ایجاد ریاست حفاظت از ارزشهای جهادی برای نخستین بار در کشور خبر داده است. این وزارت میگوید که ریاست عمومی حفاظت از ارزشهای جهادی به منظور زنده نگهداشتن ارزشها و تاریخ جهاد ایجاد شده است.
خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ هدف اصلی ایجاد این ریاست را گردآوری مواد مستند از فداکاری افغانها در برابر اشغال و نگهداری این مواد در یک آرشیف عنوان کرده است.
آقای خیرخواه افزوده که این ریاست در سه بخش؛ حفظ مواد شنیداری و دیداری، بخش موزیم و مستندسازی تاریخ فعالیت میکند.
او تأکید کرده که موزیمهای جهادی نیز در مرکز و ولایات ساخته خواهند شد تا آثار مرتبط با جهاد جمعآوری و به نمایش گذاشته شوند.
این در حالی است که اثرهای باقیمانده از دوران جهاد در برابر انگلیس، شوروی سابق و ایالات متحده نیز گردآوری و در موزیم این ریاست نگهداری و در ولایات کشور به نمایش گذاشته خواهند شد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سناتور امریکایی مانع ترفیع یک جنرال دخیل در روند خروج از افغانستان شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دیدار مسوولان سرحدی افغانستان و پاکستان در تورخم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حمله افراد مسلح به موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ کشته بر جای گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
خواجه آصف: وضعیت کنونی پاکستان بهطور مستقیم با افغانستان مرتبط است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقامهای چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند