Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا از پاکستان خواسته است تا در برخورد با مهاجرین افغان بر مکلفیت‌های خود عمل کند

منتشر شده

در

وزارت خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه (۱۰ عقرب) گفت که از تمامی کشورها، به شمول پاکستان می‌خواهد تا در برخورد با مهاجرین و پناهجویان افغان بر اساس مکلفیت‌های شان عمل کنند.

متیو میلر، سخنگوی این وزارت در جریان کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی گفت که این کشورها باید به اصول منع بازگشت اجباری احترام بگذارند.

میلر افزود: «قویاً تمامی همسایه‌های افغانستان، به شمول پاکستان، را ترغیب می‌کنیم تا به افغان‌های که در تلاش حفاظت بین‌المللی اند اجازه ورود داده و برای فراهم آوری معاونت‌های بشری با سازمان‌های بین‌المللی بشری مانند کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان و ادارهٔ بین‌المللی مهاجرت هماهنگی کنند.»

این درحالی است که مهلت تعیین شده از سوی حکومت پاکستان برای مهاجرین فاقد مدارک قانونی در آن کشور روز سه شنبه (نهم عقرب) به پایان رسید.

سرفراز بگتی، سرپرست وزارت داخله حکومت موقت پاکستان، گفته است که سر از پنج‌شنبه (۱۱ عقرب) روند بازداشت تمام مهاجرین غیرقانونی در سراسر پاکستان آغاز خواهد شد.

او گفته است که مهاجرین غیرقانونی نخست به مراکز تعیین‌شده انتقال می‌یابند و سپس از آن مراکز به کشورشان اخراج خواهند شد.

در واکنش به آن، امارت اسلامی گفته است که اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان مغایر تمامی معیارهای بین‌المللی است.

سردار احمد شکیب، شارژدافیر سفارت افغانستان در اسلام‌آباد در گفتگو با آریانانیوز اخراج اجباری مهاجران‌افغان را یک تصمیم عجولانه و خودسر از سوی پاکستان عنوان کرد.

درهمین حال، ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، ناوقت روز سه شنبه با نشر پیامی در شبکه ایکس بار دیگر از حکومت پاکستان خواستار توقف اخراج مهاجرین افغان از آن کشور شده است.

او گفت: «من درخواست خود را از پاکستان تکرار می‌کنم که با لغو برنامه‌های خود برای اخراج دسته جمعی [مهاجرین] به افغانستان، از بروز بحران دیگری برای افغان‌ها جلوگیری کند. من به دفاع از حقوق افغان‌ها به هر طریق ممکن، از جمله [گفتگو] با مقامات پاکستانی ادامه می‌دهم.»

دیدبان حقوق بشر نیز روز سه شنبه از پاکستان خواست که طرح بازگشت اجباری مهاجرین افغان را لغو کند. این سازمان گفته است که حکومت پاکستان با تهدید، آزار و اذیت و بازداشت، مهاجرین افغان بدون مدارک قانونی را مجبور به بازگشت به افغانستان می‌کند.

دیدبان جهانی حقوق بشر هم از اخراج اجباری مهاجران سخت نگران است زیرا افغان‌های که به کشور شان بر می‌گردند با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهند شد.

هیدر بار، معاون بخش زنان  دیدبان جهانی حقوق بشر می‌گوید: «ما این نکته را برجسته ساخته ایم که بسیاری از افغان‌ها در پاکستان، در صورت بازگشت به افغانستان با خطر آزار و اذیت روبرو می‌شوند. آنها نمی‌توانند با مصونیت باز گردند. پناهجویان بر اساس قانون بین‌المللی حق دارند که به کشور‌ شان باز نگردند.»

در بیش از چهار دهه گذشته که رفت و آمد افغان‌ها به پاکستان ادامه داشته، بار‌ها از سوی اسلام آباد برای پناهجویان افغان دستور داده شده که این کشور را ترک کنند، اما به باور شماری از آگاهان، فشار‌های فعلی پاکستان بی پیشینه بوده است.

رویداد های اخیر

قمی در دیدار با معاون یوناما درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تاکید کرد

Published

on

سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان در دیدار با معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تأکید کرده است.

سفارت ایران در کابل با نشر خبرنامه‌‌ای نوشته است که در این دیدار حسن کاظمی قمی به جورجیت گانیون گفته ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد، حمایت خواهد کرد.

در خبرنامه آمده است: «در دیدار جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با آقای کاظمی قمی موضوع موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای قمی گفت جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار سازنده جامعه جهانی برای افغانستان حمایت می‌کند.»

در همین حال، آگاهان نیز به این باوراند که راهکارهای سازمان ملل با همکاری کشورهای همسایه افغانستان در تحکیم ثبات و امنیت می‌تواند مسائل کلیدی همچون تروریزم و مهاجرت را حل سازد.

برخی دیگر از آگاهان تقویت مشارکت و همکاری ایران با سازمان ملل متحد را برای استحکام ثبات بیشتر در افغانستان مهم و ضروری می‌دانند.

ایران هرچند تا هنوز حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشاخته و بارها بر ایجاد حکومت فراگیر در کشور تأکید کرده است.

با این حال، در بیشتر از سه سال گذشته روابط خوبی با امارت اسلامی ایجاد کرده و داد‌وستد تجارتی نیز میان دوکشور به میزان بلندی رسیده است.

گفتنی است که تهران همچنان پیش از این با تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان مخالفت کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر در یک حمله در بغلان کشته شدند

Published

on

پولیس بغلان می‌گوید ده نفر که شب گذشته در حال ذکر در مسجدی در ولسوالی نهرین این ولایت بودند، از سوی افراد ناشناس کشته شدند.

دفتر مطبوعاتی و روابط عامه قوماندانی امنیه ولایت بغلان در خبرنامه‌ای نوشته است که افراد مذکور در طول روز برای تأمین معیشت خود مشغول به کار بودند و شب هنگام برای عبادت به مسجد و خانقاه می‌رفتند.

عبدالغیور خادم، آمر امنیت قوماندانی امنیه بغلان گفته است که چند تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

مسوولیت این حمله را فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامه‌ای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاری‌های استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافق‌های قبلی به تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار خاطرنشان شد که تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بین‌المللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین می‌دهد.

ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور می‌باشد.

مقام‌های چین و ترکمنستان در مورد آمادگی‌ها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.

آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!