Connect with us

رویداد های اخیر

جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های امریکا توافق دارند که جنگ افغانستان ارزش اش را نداشت

منتشر شده

در

در زمانی که امریکایی‌ها در خطوط حزبی به شدت دچار اختلاف شده‌اند، یک نظرسنجی تازه نشان می‌دهد که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بر سر این موضوع توافق دارند که جنگ دو دهه‌ای ایالات متحده در افغانستان ارزش اش را نداشت.

نتایج نظرسنجی موسسه پییرسن برای مطالعه و حل منازعات جهانی و مرکز تحقیقات امور عامه خبرگزاری اسوشیتد پرس حاکی از آن است که خروج امریکا از افغانستان، که بسیاری آن را آشفته می‌دانند، ممکن است نقطه عطفی برای محبوبیت جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا باشد.

دو سوم امریکایی‌ها می‌گویند که جنگ در افغانستان ارزش جنگیدن را نداشت. ۶۵ درصد از دموکرات‌ها و ۶۳ درصد از جمهوری خواهان با این ارزیابی موافق هستند. بسیاری در مورد موفقیت ایالات متحده در دستیابی به اهداف مشخص تر مانند از بین بردن تهدید تروریزم یا بهبود فرصت‌ها برای زنان تردید دارند.

مارتین استیفن، یک جمهوری‌خواه ۷۸ ساله گفت: «از ابتدا معلوم بود نمی‌توان برنده شد.»

او گفت که ایالات متحده باید به آنچه برای اتحاد جماهیر شوروی رخ داد توجه بیشتری می‌کرد و اهداف مشخص‌تری می‌داشت.

جستین کمپبل، یک دموکرات ۲۸ ساله گفت که مستقر شدن نیروهای ایالات متحده در افغانستان از حمایت عمیقی برخوردار نبود.

او گفت: «فکر نمی‌کنم که ماندن ما در آنجا ارزش اش را داشت.»

ملیحه چشتی، استاد موسسه پیرسون، گفت که او از این واقعیت متعجب شده است که پس از ۲۰ سال جنگ، جان‌های بسیاری از امریکایی‌ها و افغان‌ها از دست رفته و میلیاردها دالر خرج شده است.

او گفت: «ما همه این پول را برای ساختن یک دولت از صفر سرمایه‌گذاری کردیم و زمانی که ما آن را ترک کردیم، آن دولت کاملاً از هم فروپاشید.»

بسیاری از امریکایی‌ها نیز به این باور اند که ایالات متحده در بسیاری از اهداف کلیدی خود در افغانستان موفق نبوده است.

۴۶ درصد از دموکرات‌ها و ۴۴ درصد از جمهوری خواهان مبارزه علیه تروریزم را بسیار مهم خواندند، اما تنها حدود یک چهارم از هر گروه گفتند که این اتفاق با موفقیت در طول جنگ رخ داده است.

۴۶ درصد امریکایی‌ها می‌گویند که ایالات متحده و متحدانش در هدف دستگیری یا کشتن افراد مسئول حملات یازدهم سپتمبر در افغانستان موفق بوده است.

تنها از هر پنج امریکایی یک نفر می‌گویند که ایالات متحده با موفقیت فرصت‌ها را برای زنان و دختران در افغانستان بهبود بخشیده است و ۴۳ درصد گفته اند که چنین تلاش‌هایی ناموفق بوده است. اما بسیاری گفتند که پیشبرد حقوق زنان و دختران در افغانستان برای آنها مهم است.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!