Connect with us

جهان

گذرگاه مرزی غزه و مصر برای خروج اتباع خارجی باز می‌شود

منتشر شده

در

اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که هیچ آتش‌بسی در جنوب غزه اجرا نشده است، هرچند منابع امنیتی در مصر گفتند که توافقی برای خروج اتباع خارجی از این منطقه تحت محاصره و ورود کمک‌ها حاصل شده است.

به گزارش رویترز، بمباران غزه تحت حاکمیت حماس در طول شب ادامه یافت و ساکنان می‌گویند این شدیدترین ضربات در ۹ روز درگیری بوده است.

همزمان با وقوع یک بحران انسانی در غزه، دو منبع امنیتی مصر گفتند که اسرائیل با توقف بمباران جنوب غزه موافقت کرده است. آنها گفتند که انتظار می‌رود گذرگاه مرزی رفح که تحت کنترل مصر است بازگشایی شود تا دارندگان پاسپورت خارجی بتوانند خارج شوند.

اما دفتر بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در حال حاضر هیچ آتش‌بس و کمک‌های بشردوستانه در غزه در ازای خروج خارجی‌ها وجود ندارد.»

وضعیت در گذرگاه رفح همچنان نامشخص است.

اردوی اسرائیل و سفارت امریکا در اسرائیل هیچ اظهار نظری نکردند و مقامات حماس که از زمان حمله به اسرائیل در یک هفته قبل راکت پراکنی کرده، هیچ آتش‌بسی را تأیید نکردند.

تلاش‌های دیپلوماتیک برای رساندن کمک‌ها به این منطقه که از زمان حمله هفتم اکتوبر به اسرائیل توسط شبه نظامیان حماس که منجر به کشته شدن ۱۳۰۰ نفر شده، تحت بمباران شدید اسرائیل قرار داشت، تشدید شده است.

اسرائیل همچنین محاصره شدیدی را اعمال کرده و در حال تدارک تهاجم زمینی برای نابودی حماس است.

مقامات غزه اعلام کردند که تاکنون حداقل ۲۷۵۰ نفر در اثر حملات اسرائیل کشته شده اند که یک چهارم آنها کودکان بوده و حدود ۱۰ هزار نفر زخمی شده اند. یک هزار نفر دیگر ناپدید شده و گمان می‌رود زیر آوار هستند.

صدها تُن کمک از چندین کشور از چندین روز به اینسو در مصر متوقف شده است تا توافقی برای تحویل ایمن آن به غزه و تخلیه برخی از دارندگان پاسپورت خارجی از طریق گذرگاه رفح انجام شود.

ایالات متحده به شهروندان خود در غزه گفته است که به گذرگاه نزدیک شوند تا بتوانند از آن خارج شوند. دولت ایالات متحده تعداد فلسطینی‌های امریکایی دو تابعیتی در غزه را بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر در میان جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه تخمین می‌زند و واشنگتن امیدوار است بسیاری از اتباع خود را از خطر دور کند.

جهان

رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت

رئیس جمهور برازیل در واکنش به این حادثه در پیامی در حساب ایکس خود نوشت: «من عمیقا عزادارم و دعای خود را به خانواده‌های بیش از ۳۰ قربانی این حادثه تقدیم می‌کنم و برای بازماندگان این فاجعه وحشتناک دعا می‌کنم.»

Published

on

سازمان آتش‌نشانی ایالت باهیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که در اثر برخورد یک بس با ۴۵ سرنشین با یک لاری که از سائوپائولو به سمت این ایالت در حرکت بود، ۳۸ نفر از جمله راننده بس جان خود را از دست دادند.

به گزارش رویترز، در بیانیه سازمان آتش‌نشانی ایالت باهیا آمده است: این بس پس از برخورد با لاری دچار حریق شده و وضعیت سایر سرنشینان آن که به یک شفاخانه محلی منتقل شده‌اند نیز وخیم اعلام شده است.

بیانیه سازمان آتش‌نشانی ایالت باهیا می‌افزاید: در جریان این تصادف سه سرنشین یک موتر تیزرفتار نیز که پس از برخورد موتر آنها با لاری در زیر آن محبوس شده بودند به طرز معجزه‌آسایی از این حادثه جان سالم به در بردند و راننده لاری هم متواری شده است.

در ادامه بیانیه سازمان آتش‌نشانی ایالت باهیا، آمده است: با توجه به گزارش‌های متفاوتی که از اظهارات شاهدان جمع‌آوری شده است، تحقیقات صحی قانونی علت اصلی وقوع این حادثه را تعیین خواهد کرد.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برازیل در واکنش به این حادثه در پیامی در حساب ایکس خود نوشت: «من عمیقا عزادارم و دعای خود را به خانواده‌های بیش از ۳۰ قربانی این حادثه تقدیم می‌کنم و برای بازماندگان این فاجعه وحشتناک دعا می‌کنم.»

رئیس جمهور برازیل همچنین از آمادگی دولت این کشور برای ارائه هرگونه کمک مورد نیاز به زخمیان این حادثه خبر داد.

Continue Reading

جهان

دست‌کم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیری‌ها در اوکراین کشته شده‌اند

سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

Published

on

به نقل از رویترز یک نماینده پارلمان کوریای جنوبی ‌اعلام کرده است که حداقل ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی مستقر در روسیه در جنگ با نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک کشته و هزار سرباز دیگر زخمی شده‌اند.

لی سئونگ-کیون، نماینده پارلمان این کشور به خبرنگاران گفت که این تلفات به دلیل عدم تجربه نیروهای کوریای شمالی در جنگ با طیاره‌های بدون سرنشین و ناآشنایی با جنگ در زمین‌های باز بوده است.

این نماینده پارلمان کوریای جنوبی اعلام کرد که گزارش‌هایی از آماده‌سازی برای استقرار نیروهای اضافی وجود دارد و ممکن است کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، نظارت بر دوره‌های آموزشی این نیروها را بر عهده بگیرد.

آقای لی همچنین گفته است: «در اردوی روسیه، گزارش‌هایی از نارضایتی منتشر شده که نشان می‌دهد نیروهای کوریای شمالی به دلیل نداشتن دانش کافی درباره طیاره های بدون سرنشین، بیشتر بار اضافی هستند تا یک نیروی کمکی.»

اولین گزارش‌ها از تلفات کوریای شمالی اوایل این هفته منتشر شد. در ماه اکتوبر مشخص شد که کوریای شمالی ۱۰ هزار نیرو برای کمک به روسیه اعزام کرده است.

سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

پس از آن یک مقام ناشناس امریکایی اظهار داشت که «چند صد نفر» کشته یا زخمی شده‌اند.

گفته می‌شود نیروهای کوریای شمالی، که هیچ‌کدام تجربه جنگ ندارند، چند هفته اول حضور خود در روسیه را در دوره‌های آموزشی و نقش‌های پشتیبانی سپری کرده‌اند.

تلفات احتمالی نیروهای کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه رخ داده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که روسیه شروع به استفاده از «تعداد قابل توجهی» از نیروهای کوریای شمالی در حملات خود در کورسک کرده است.

نه روسیه و نه کوریای شمالی تاکنون استقرار این نیروها را تأیید نکرده‌اند. با این حال، روز پنج‌شنبه، بیانیه‌ای از سوی کوریای شمالی که توسط خبرگزاری رسمی این کشورمنتشر شد، اعلام کرد که اتحاد این کشور با مسکو در حال «بازداشتن ایالات متحده و غرب از گسترش نفوذ بدخواهانه آن‌ها» است.

Continue Reading

جهان

ناتو مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده می‌گیرد

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

Published

on

پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را که قبلاً واشنگتن داشت، برعهده گرفته است.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه (۱۷ دسامبر)، گزارش داده که این اقدام نقش مستقیم به ناتو در جنگ اوکراین می‌دهد.

براساس گزارش، این اقدام برای حفظ حمایت‌های نظامی از اوکراین انجام شده تا پس از آغاز دور دوم ریاست ‌جمهوری، دونالد ترمپ در ماه جنوری سال پیش‌رو ضربه نبیند.

مقر هماهنگی کمک‌های نظامی ناتو، پایگاه امریکا در شهر «ویسبادن» آلمان انتخاب شده است.

پیش از این، گروه «رَم‌اشتاین» متشکل از ائتلاف ۵۰ کشور به رهبری امریکا مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده داشت.

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

با این ‌حال، در گزارش آمده است که این اقدام ممکن تأثیر زیادی بر جنگ اوکراین نداشته باشد.

دونالد ترمپ، رییس جهمور منتخب امریکا، پیش از این در جریان کمپاین‌های انتخاباتی‌ خود از میزان کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف انتقاد کرده، وعده داده بود که پس از پیروزی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

او در دور نخست ریاست جمهوری خود تهدید کرده بود که از پیمان نظامی ناتو خارج می‌شود.

ترمپ از اعضای ناتو خواسته بود که سه درصد از تولیدات ناخالص داخلی خود را به این پیمان اختصاص دهند.

پیمان نظامی ناتو ۳۱ عضو دارد که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایتالیا از اعضای برجسته‌ این سازمان نظامی هستند.

از سوی دیگر روسیه افزایش کمک‌های نظامی غرب به اوکراین را محکوم کرده و آن را در خطر یک جنگ گسترده‌تر می‌داند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!