Connect with us

رویداد های اخیر

ترکمنستان ۳ محموله دوا، غذا و پوشاک برای زلزله‌زدگان هرات فرستاد

منتشر شده

در

سرقنسول افغانستان در شهر ماری ترکمنستان می‌گوید که عشق‌آباد سه محموله بزرگ دوا، غذا و پوشاک را برای آسیب‌دیدگان زلزله اخیر هرات از طریق بندر تورغندی به این ولایت فرستاده است.

سیدعبدالغفور قریشی در مورد این کمک‌ها می‌گوید: «سه محموله مشتمل بر البسه‌باب، تغذیه، ادویه‌جات از جانب کشور ترکمنستان برای متضررین زلزله‌زدگان اخیر هرات فرستاده شده است.»

مسوولان محلی همچنان گفته‌اند که این کمک‌ها در بندر تورغندی هرات به مقام‌های امارت اسلامی تحویل داده شده است.

به گفته آنان، به زودی این محموله‌های کمکی به مناطق زلزله‌زده فرستاده می‌شوند. آن‌ها همچنان از نهادهای کمک‌کننده و کشورهای جهان می‌خواهند که خانواده‌های آسیب‌دیده را تنها نگذارند.

در عین حال، کمک‌های مردمی، نهادهای خیریه، تجار ملی و سازمان‌های بین‌المللی همه برای آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه‌های هرات بسیج شده است. همه روزه این کمک‌ها به مناطق زلزله‌زده فرستاده می‌شوند، اما مسوولان محلی در هرات این کمک‌ها را کافی نمی‌دانند و خواهان ارسال کمک‌های اند.

خلیل احمد ابو احسان، عضوکمسیون رسیدگی به زلزله‌زدگان هرات، گفت: «ما از کشور دوست ترکمنستان می‌خواهم که به این کمک‌ها اکتفا نکند بلکه مساعدت‌ها را بیشتر سازند.»

با این حال، شماری از باشندگان هرات می‌گویند که زمین‌لرزه‌های اخیر برعلاوه که هزاران قربانی به جا گذاشته، تمام دار‌و‌ندار مردم را نیز از بین برده است. بنابراین، در حال حاضر خانواده‌های قربانیان نیاز جدی به سرپناه دارند.

«تقریباً سیزده قریه خودم به چشم خود دیدیم که کاملاً ویران شده، این‌ها نیاز به سرپناه دارند. ما از تاجران ملی، کشورهای همسایه می‌خواهیم که به شهرک سازی به این‌جا توجه بکنند، شهرک‌ها بسازند و خانه‌های رهایشی را به دسترس هموطنان مصیبت‌دیده ما و شما قرار بدهند.»

آنگونه که مسوولان دولتی گفته‌اند در حال حاضر بیش از ۳۰ تیم کمک‌رسان در ساحات مختلف زلزله‌زده مصروف کمک‌رسانی هستند، کمک‌های مردمی، سازمان‌ها و کشورهای مختلف به ویژه کشورهای همسایه همه روزه به ساحات زلزله‌زده فرستاده می‌شوند.

رویداد های اخیر

ریاست «حفاظت از ارزش‌های جهادی» در کشور ایجاد شد

Published

on

وزارت اطلاعات و فرهنگ از ایجاد ریاست حفاظت از ارزش‌های جهادی برای نخستین بار در کشور خبر داده است. این وزارت می‌گوید که ریاست عمومی حفاظت از ارزش‌های جهادی به ‌منظور زنده نگه‌داشتن ارزش‌ها و تاریخ جهاد ایجاد شده است.

خیر‌الله‌ خیر‌خواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ هدف اصلی ایجاد این ریاست را گردآوری مواد مستند از فداکاری افغان‌ها در برابر اشغال و نگه‌داری این مواد در یک آرشیف عنوان کرده است.

آقای خیرخواه افزوده که این ریاست در سه بخش؛ حفظ مواد شنیداری و دیداری، بخش موزیم و مستندسازی تاریخ فعالیت می‌کند.

او تأکید کرده که موزیم‌های جهادی نیز در مرکز و ولایات ساخته خواهند شد تا آثار مرتبط با جهاد جمع‌آوری و به نمایش گذاشته شوند.

این در حالی است که اثرهای باقی‌مانده از دوران جهاد در برابر انگلیس، شوروی سابق و ایالات متحده نیز گردآوری و در موزیم این ریاست نگه‌داری و در ولایات کشور به نمایش گذاشته‌ خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پیمان امنیت جمعی: هنوز چندین گروه تروریستی در افغانستان فعال اند

Published

on

ایمانقلی تاسماگامبتوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان هشدار داده و فعالیت تروریست‌ها در افغانستان را یک مشکل جدی خوانده است.

به گفته تاسماگامبتوف، طرح تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان ۲۸ نومبر تصویب می‌شود.

او در مصاحبه با شبکه اس‌تی‌وی بلاروس گفت: «سازمان پیمان امنیت جمعی برنامه تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان را ۲۸ نوامبر در نشستی در آستانه تصویب خواهد کرد.»

تاسماگامبتوف تصویب این طرح را یک برنامه هدفمند بین کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی دانست.

روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی‌اند.

تاسماگامبتوف وضعیت افغانستان برای آسیای میانه را نگران‌کننده خوانده و گفته است که تصویب برنامه تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان، به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی این امکان را می‌دهد که به طور مشترک امنیت کشورهای آسیای میانه را تضمین کنند.

سازمان‌ پیمان امنیت جمعی در سه سال گذشته بارها از وضعیت امنیتی افغانستان ابراز نگرانی کرده‌ و در همین راستا چندین تمرینات نظامی در خاک تاجیکستان نزدیک به افغانستان برگزار کرده است.

از سوی دیگر امارت اسلامی بارها حضور گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان را رد کرده و افزوده است که به هیچ گروهی اجازه فعالیت داده نمی‌شود تا از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روز جهانی محو خشونت علیه زنان: یوناما از مقامات حاکم افغانستان خواسته است فورآ اقداماتی برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران انجام دهند

یوناما می‌افزاید که افغانستان دارای سطح بلند خشونت علیه زنان است که این موضوع به دلیل تبعیض‌های جاری علیه زنان در تمام عرصه‌های زندگی وخیم تر شده است.

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان از مقام‌های حاکم افغانستان می‌خواهد که فورآ اقداماتی برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران را انجام دهند و روند سیستماتیک تضعیف حقوق زنان و آزادی‌های اساسی آنان که زمینه ساز چنین خشونت‌ها می‌شود را پایان دهند.

الیسون دیویدیان، نماینده خاص دفتر ملل متحد برای زنان در افغانستان گفته است که: «این که زنان و دختران افغانستان امروز از حقوق کمتری نسبت به نسل‌های گذشته برخوردارند، یادآور ناراحت کننده‌یی از فوریت مبارزه آنان و نیاز به افزایش تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای حمایت از آنان است. باید در استقامت، رهبری و توانمند سازی آنان سرمایه‌گذاری نماییم.»

یوناما می‌افزاید که افغانستان دارای سطح بلند خشونت علیه زنان است که این موضوع به دلیل تبعیض‌های جاری علیه زنان در تمام عرصه‌های زندگی وخیم تر شده است.

رزا اتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان گفته است که: «ما در نقطه حیاتی برای زنان و دختران افغانستان قرار داریم. به اقدام فوری برای تأمین عدالت و پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان نیاز داریم.»

اعلامیه می‌افزاید که با از بین رفتن ساختارهای مرتبط با برابری جنسیتی در این کشور، دسترسی به خدمات جامع و باکیفیت برای بازماندگان خشونت به شدت محدود شده و در عین حال، تقاضا برای این خدمات افزایش یافته است.

اما امارت اسلامی بارها گفته که حقوق زنان در کشور تأمین شده است.

دفترمعاونت سازمان ملل همچنان گفته است که خشونت علیه زنان در هیچ جای جهان، از جمله افغانستان، توجیهی ندارد و سازمان ملل در افغانستان برای پاسخگویی به نیازهای زنان و دخترانی که قربانی خشونت شده اند، تقویت صدای آنان و دفاع از حقوق شان، متعهد و قاطع است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!