Connect with us

رویداد های اخیر

اعلام کمک عاجل ملل متحد و چند کشور به زلزله زدگان در غرب افغانستان

منتشر شده

در

ملل متحد و شماری از کشورها کمک‌های عاجل به زلزله‌زدگان در غرب افغانستان را اعلام کرده اند. این زلزله به شدت ۶.۳ درجه ریشتر بیش از ۲۰۰۰ قربانی به جا گذاشته است.

در حالی که تلاش‌های تیم نجات و مردم محل برای بیرون کشیدن مردم از زیر آوارها جریان دارد، ملل متحد و برخی کشورها از فرستادن کمک‌های عاجل به زلزله‌زدگان خبر داده اند.

در این زلزله در روز شنبه تقریباً همه خانه‌ها در ۱۳ قریه ولسوالی زنده‌جان ولایت هرات به شدت آسیب دیده و یا با خاک یک‌سان شده اند و باشندگان این مناطق بدون سرپناه و امکانات اولیه زندگی به سر می‌برند.

سازمان‌های کمک‌رسان از جامعه بین‌المللی خواستار کمک به آسیب دیدگان شده اند، اما شمار محدودی از کشورها تا حالا به صورت رسمی وعده کمک داده اند.

برخی کشورها مانند دنمارک و ناروی اعلام کرده اند که با شرکای بین‌المللی و سازمان‌های بشردوستانه که در محل فعالیت دارند همکاری می‌کنند.

سازمان امدادی «کی‌یر ایالات متحده امریکا» که زیر مجموعه سازمان «کی‌یر انترنشنل» است، گفته است که این زلزله در زمانی به وقوع پیوسته است که افغانستان با بحران جدی بشری مواجه است و سازمان‌ها با کمبود بودجه برای رسیدگی به نیازمندان مواجه اند.

سازمان خیریه دیدگاه جهان (World Vision) گفته است که وضعیت بدتر از آنچه است که تصور می‌شد و مردم با دستان خالی در تلاش بیرون کشیدن نجات یافتگان از زیر آوارها هستند.

تامیندری دی سلوا، مسئول دفتر افغانستان این سازمان گفت: «مردم نیاز عاجل به خدمات صحی، آب آشامیدنی، مواد غذایی، سرپناه و کمک برای مصون ماندن دارند.»

هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه ملل متحد یا اوچا پنج میلیون دالر از صندوق بشردوستانه به أفغانستان را برای رسیدگی به زلزله‌زدگان اختصاص داده است.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه ملل متحد اعلام کرده است که پول اختصاص داده شده از صندوق بشردوستانه افغانستان بستگی به دریافت کمک‌های اضافی از سوی تمویل‌کنندگان دارد. علاوه بر این، ملل متحد در کنار برنامه بشردوستانه کنونی یک فراخوان جدید برای کمک‌های عاجل می‌دهد.

کشورهای پاکستان، ایران و چین وعده داده اند که مواد غذایی، کمپل، ادویه، خیمه و کمک‌های پولی می‌فرستند.

انور الحق کاکر، صدراعظم حکومت موقت پاکستان گفته است که امارت اسلامی به صورت مشخص خواستار تیم‌های صحی، شفاخانه‌های سیار، خیمه و کمپل شده است. او افزود که همه اقلام درخواستی بعد از ظهر روز دوشنبه فرستاده می‌شوند و کمک‌های بیشتری نیز ارسال خواهد شد.

امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران با نشر یک اعلامیه وعده کمک بشردوستانه داده و آمادگی کشور خود به همکاری با مقام‌ها در افغانستان را ابراز داشته است.

شینهوا، خبرگزاری دولتی چین، گزارش داده است که جمعیت هلال احمر این کشور ۲۰۰ هزار دالر به زلزله زدگان کمک می‌کند و این مبلغ به جمعیت هلال احمر افغانستان داده شده است.

رویداد های اخیر

امیرخان متقی با وزیر خارجه سوریه تماس تلیفونی برقرار کرد

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه حکومت موقت سوریه گفتگوی تلیفونی کرده است.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه در خبرنامه‌ای نوشته که آقای متقی در این گفتگو، ابراز امیدواری کرده است که افغانستان و سوریه بتوانند روابط دیپلوماتیک منظم برقرار کنند.

آقای تکل به نقل از وزیر خارجه سوریه نگاشته که او نیز ابراز امیدواری نموده است که روابط میان دو کشور گسترش یابد و هیأت‌های دو طرف دیدار و گفتگوهایی داشته باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: شرکت انکشاف ملی برای اولین بار ریل ساخته است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی امروز (جمعه) در صفحه ایکس خود اعلام کرده که شرکت انکشاف ملی برای نخستین بار موفق به ساخت ریل شده است.

پیش از این، آقای مجاهد گفته بود که شرکت انکشاف ملی یک موتر باربری و مسافربری را نیز تولید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار فاز دوم کانال قوش‌تیپه در شمال کشور ۸۱ درصد پیشرفت کرده است

Published

on

مسوولان شرکت انکشاف ملی می‌گویند که کار فاز دوم کانال قوش‌تیپه در شمال کشور ۸۱ درصد و کارهای مربوط به ساخت بند آن ۶۷ درصد پیشرفت داشته است.

به گفته مسوولان، در حال حاضر کار فاز دوم این کانال آبی در مربوطات ولسوالی اندخوی ولایت فاریاب جریان دارد و صدها ماشینری در این پروژه مشغول کار هستند.

آنان افزوده‌اند که کار فاز دوم کانال قوش‌تیپه در چند ماه آینده تکمیل خواهد شد.

نبی‌الله ارغندیوال، سخنگوی شرکت انکشاف ملی گفته است: «فاز دوم کانال قوش‌تیپه فعلاً ۸۱ درصد پیش رفته است و فعلاً هزارها ماشینری و کارگران مشغول کار در این کانال هستند.»

آقای ارغندیوال افزوده است که در حال حاضر در طول این کانال، عملیات ساخت شش پل بزرگ در مناطق مختلف ولایات بلخ و جوزجان جریان دارد که دو پل آن تکمیل شده و چهار پل دیگر به زودی به بهره‌برداری خواهند رسید.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی به این باور اند که با تکمیل کار این کانال، افغانستان در بخش تولید غله جات به خودکفایی خواهد رسید و در کنار آن، فرصت‌های کاری در بخش‌های مختلف برای مردم ایجاد خواهد شد.

از سویی هم، جوانانی که زمینه کار در این پروژه برای شان فراهم شده خوشحال اند. آن‌ها از حکومت می‌خواهند که در زمینه ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار، پروژه‌های توسعه‌ای مشابهی را آغاز کند.

عبدالغنی، کارگر گفته است: «ماشاءالله این پروژه بسیار خوب پیش می‌رود و از امارت اسلامی می‌خواهم که این گونه پروژه‌ها را به راه بیندازند.»

گفتنی است که تمام مصارف کانال قوش‌تیپه از عواید داخلی تأمین می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!