اخبار ساحوی
رئیس جمهور ایران عادی سازی روابط با اسرائیل را اقدام «واپس گرایانه» خواند

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران روز یکشنبه هرگونه تلاش کشورهای منطقه برای عادی سازی روابط با دشمن سرسخت خود اسرائیل را به عنوان اقدام «ارتجاعی و واپس گرایانه» محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اظهارات در بحبوحه مذاکرات جاری با میانجیگری ایالات متحده بین اسرائیل و عربستان سعودی برای ایجاد روابط رسمی بیان شد. ایالات متحده روز جمعه گفت که این دو کشور به سمت طرح کلی یک توافق حرکت میکنند.
رئیسی در یک کنفرانس بینالمللی اسلامی که در تهران برگزار شد، گفت: «عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی اقدامی ارتجاعی و واپسگرایانه از سوی هر دولتی در جهان اسلام است.»
انتظار می رود یک هیئت اسرائیلی روز یکشنبه، چند روز پس از اولین سفر رسمی یک وزیر اسرائیلی به عربستان سعودی، وارد عربستان شود.
عربستان سعودی همچنین روز چهارشنبه برای اولین بار در سه دهه گذشته هیئتی را به کرانه باختری زیر اشغال اعزام کرد تا به فلسطینیان قبل از توافق احتمالی اطمینان دهد.
رئیسی روز یکشنبه هر گونه تلاش برای عادی سازی را «خواست خارجیها» خواند و در عین حال گفت که «تسلیم و سازش» در مورد اسرائیل روی میز نیست.
وی با تاکید بر موضع ایران مبنی بر اینکه بیت المقدس باید «آزاد شود»، گفت: «تنها گزینه همه رزمندگان در سرزمین اشغالی و جهان اسلام، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان است.»
در سال ۱۹۶۷ اسرائیل قدس شرقی را که فلسطینیان آن را پایتخت آینده کشور پیشنهادی خود میدانند، اشغال و سپس آن را ضمیمه کرد.
توافق بین اسرائیل و عربستان سعودی به دنبال توافق ابراهام با میانجیگری ایالات متحده خواهد بود که بر اساس آن اسرائیل در سال ۲۰۲۰ روابط دیپلوماتیک با سه کشور عربی برقرار کرد.
رئیسی ماه گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «هرگونه رابطه کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی خنجری به پشت فلسطینیها خواهد بود.»
ایران و عربستان سعودی، دو قدرت منطقه ای، روابط خود را که از سال ۲۰۱۶ بر اساس توافقی با میانجیگری چین در ماه مارچ اعلام شد، از سر گرفتند.
اخبار ساحوی
پاکستان و چین در مورد نگرانیهای امنیت در باره اتباع چینی گفتگو میکنند
سفیر پاکستان تاکید کرده که هر دو کشور از نظر به اشتراکگذاری اطلاعات و توسعه روشهای عملیاتی استندرد همکاری نزدیک دارند.

خلیل هاشمی سفیر پاکستان در چین صبح امروز (چهارشنبه، ۶ حمل) گفته است که چین قرار است با این کشور درباره نگرانیهای امنیتی که شهروندان چین در پاکستان با آن مواجه هستند، گفتگو کند.
بر بنیاد گزارش رویترز، او این موضوع را در حاشیه نشست بوآئو در ولایت هاینان چین به خبرنگاران مطرح ساخته است.
سفیر پاکستان تاکید کرده که هر دو کشور از نظر به اشتراکگذاری اطلاعات و توسعه روشهای عملیاتی استندرد همکاری نزدیک دارند.
این در حالی است که حمله بر شهروندان چینی در پاکستان، در طی ماههای اخیر افزایش یافته و هر از گاهی هدف انفجارها و حملات قرار میگیرند.
پیش از این نیز دولت چین از پاکستان خواسته است تا در این باره اقدام کند و گزارشهایی را از حمله بر شهروندان چینی در این کشور ارائه دهد.
اخبار ساحوی
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
طرح مصر همچنین شامل زمانبندی برای عقبنشینی کامل نظامی اسرائیل از غزه است که بهدنبال تضمینهای ایالات متحده در آزادی گروگانهای باقیمانده خواهد بود.

مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس غزه ارائه کرده که شامل آزادی گروگانها و عقبنشینی نظامی اسرائیل میشود، اما اسرائیل هنوز پاسخی نداده است.
مقامات امنیتی به رویترز گفتهاند که مصر یک پیشنهاد جدید برای احیای توافق آتشبس غزه ارائه کرده است. این پیشنهاد در پی تشدید خشونتها و پس از آغاز عملیاتهای هوایی و زمینی اسرائیل علیه شبهنظامیان حماس در ۱۸ مارچ ارائه شده است که بهدنبال آن یک دوره دوماهه آرامش نسبی پس از ۱۵ ماه جنگ به پایان رسید. مقامات صحی فلسطینی اعلام کردند که حملات هوایی اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته حداقل ۶۵ کشته بر جای گذاشته است.
پیشنهاد مصر شامل آزادی پنج گروگان اسرائیلی در هر هفته توسط حماس است، در حالی که اسرائیل پس از هفته اول، فاز دوم آتشبس را اجرا خواهد کرد. حماس هنوز ۵۹ گروگان را در اختیار دارد که ۲۴ نفر از آنها احتمالاً زندهاند. این پیشنهاد مورد توافق ایالات متحده و حماس قرار گرفته است، اما اسرائیل هنوز پاسخی نداده است.
طرح مصر همچنین شامل زمانبندی برای عقبنشینی کامل نظامی اسرائیل از غزه است که بهدنبال تضمینهای ایالات متحده در آزادی گروگانهای باقیمانده خواهد بود.
حماس اسرائیل را به نقض توافق آتشبس جنوری متهم کرده، اما اعلام کرده که آماده مذاکره برای تجدید آتشبس است.
اخبار ساحوی
هشدار رهبر ایران: اگر امریکا سوءنیت نشان دهد، سیلی محکمی خواهد خورد

علی خامنهای، رهبر ایران میگوید که تهران نیازی به استفاده از عوامل نیابتی در منطقه ندارد و حوثیهای یمن که از جمله گروههای همسو با این کشور در خاورمیانه هستند، براساس انگیزههای خود عمل میکنند.
به گزارش رویترز، رهبر ایران این اظهارات را در سخنان روز جمعه خود در تهران بیان کرده است.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد که ایران را در قبال هرگونه حمله انجامشده توسط حوثیها مسوول میداند.
این در حالی است که اداره ترمپ گستردهترین عملیات نظامی امریکا در خاورمیانه را از زمان بازگشت او به کاخ سفید آغاز کرده است.
در طول سالها، ایران با گروههایی در سراسر منطقه همسو شده که خود را «محور مقاومت» در برابر نفوذ اسرائیل و امریکا مینامند. این گروهها شامل حماس، حزبالله لبنان و گروههای شیعه مختلف در عراق میشوند.
خامنهای در این باره گفت: «امریکاییها مرتکب اشتباه بزرگی میشوند و مراکز مقاومت منطقهای را عوامل نیابتی ایران میخوانند. نماینده یعنی چه؟ ملت یمن انگیزههای خود را دارد و گروههای مقاومت در منطقه نیز انگیزههای خودشان را دارند. ایران نیازی به عوامل نیابتی ندارد.»
وی افزود: «آنها [امریکا] تهدید میکنند، اما ما هرگز آغازگر رویارویی یا درگیری با کسی نبودهایم. با این حال، اگر کسی با بدخواهی اقدام کند و درگیری را آغاز نماید، سیلیهای محکمی دریافت خواهد کرد.»
کارشناسان امور یمن، جایی که حوثیها در طول سالها جنگ داخلی کنترول خود را گسترش دادهاند، میگویند این گروه عمدتاً توسط دغدغههای داخلی و پایگاه حمایتی خود انگیزه میگیرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان3 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
جهان4 روز ago
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند
-
ورزش4 روز ago
فهرست تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان برای سه مسابقه یکروزه مقابل نیپال و جام جهانی اعلام شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد