Connect with us

تجارت

زنان متشبث در کابل: فعالیت‌های ما هر روز رونق می‌یابد

منتشر شده

در

شماری از زنان متشبث در بازار ویژه بانوان در کابل می‌گویند که با گذشت هر روز فعالیت‌های شان رونق می‌یابد و آنان زمینه خرید آنلاین را هم برای زنان فراهم کرده‌اند.

زنان متشبث از راه اندازی این بازار خوشحال هستند و می‌گویند که در این بازار می‌توانند کالاهای خود را آزادانه به فروش برسانند.

فیروزه قاسمی،، متشبث، می‌گوید: «لباس‌های ما گند افغانی است. فروشنده و خریدار ما هم خانم‌ها هستند. خرسند هستیم که چنین بازار در کابل ایجاد شده است.»

مانند فیروزه ده‌ها زن دیگر هم در این بازار سرگرم کار وبار هستند.

رجمانه خالقی، متشبث، گفت: «خوبی این بازار برای خانم‌ها و دخترخانم‌ها این است که آن‌ها می‌توانند در یک مکان به بسیار سهولت و آرامی هم از فضای سبز این‌جا استفاده بکنند، هم ذهن شان آرام شود و هم وسایلی که نیاز دارند، خریداری بکنند.»

زیبا کاظمی، متشبث، نیز گفت: «خواست من از نهاد‌های دولتی و خارجی و حکومت این است که همرای ما هم دست شوند، همرای ما همکاری کنند تا در کارهای خود بیشتر پیشرفت کنیم.»

در همین حال، اتاق تجارت زنان می‌گوید که محدودیتی برای زنان متشبث وجود ندارد.

سلما یوسفزی، رییس اتاق تجارت زنان، در این مورد گفته است: «ما شاهد پیشرفت‌های بسیار خوبی هستیم در این اتاق که ایجاد بازارها است، ایجاد نمایشگاه‌ها است. کارکردها بالای بازارهای دایمی است و در عین زمان به خاطر گسترش تجارت افغانستان در بیرون از افغانستان.»

از سویی هم، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفته است که این وزارت زمینه‌های کاری را برای زنان بیشتر کرده و امارت اسلامی از زنان تجارت پیشه حمایت می‌کند.

عبدالسلام جواد آخندزاده می‌گوید: «وزارت صنعت و تجارت همیشه حامی زنان متشبث بوده و در همه ابعاد تجارت و صنعت همیشه حمایت خود داشته است. هزاران خانم در ۳۴ ولایت افغانستان عملاْ در بخش‌های مختلف صنعت و سرمایه‌گذاری مصروف کار می‎باشند.»

گفتنی است با آنکه امارت اسلامی مکاتب متوسظه و لیسه و همچنان پوهنتون‌ها را به روی زنان و دختران بسته اما همواره از فعالیت‌های اقتصادی زنان حمایت کرده است و نه تنها در کابل بلکه در ولایات هرات و بلخ نیز بازارهای ویژه زنان وجود دارد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!