Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: تولید متامفتامین در افغانستان به شدت افزایش یافته است

منتشر شده

در

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد روز یک‌شنبه (۱۹سنبله) با نشر گزارشی تازه از تولید سریع متامفتامین در افغانستان و افزایش قاچاق آن در داخل این کشور و کشورهای منطقه خبر داده است.

بر اساس گزارش این دفتر، قاچاق متامفتامین در افغانستان و کشورهای همسایه نزدیک به دوازده برابر افزایش است.

همچنان در گزارش آمده است که کشف مواد مخدر طی پنج سال از ۲.۵ تن در سال ۲۰۱۷ به ۲۹.۷ تن در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

یافته‌های دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، نشان می‌دهد که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در اگست ۲۰۲۱ و ممنوعیت مواد مخدر در اپریل ۲۰۲۲، قاچاق هرویین، هرچند با نرخ پایین‌تری، ادامه یافته است.

با این حال، گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گفته است که قاچاق متامفتامین از زمان ممنوعیت تشدید شده است، که نشان‌دهنده گسترش سریع تولید مواد مخدر و تغییر شکل احتمالی بازارهای غیرقانونی مواد مخدر است که مدت‌ها در تسلط مواد افیونی افغانستان بود.

غاده ولی، رییس اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد می‌گوید: «افزایش قاچاق متامفتامین در افغانستان و منطقه حاکی از تغییر قابل توجهی در بازار مواد مخدر غیرقانونی است و توجه فوری ما را می‌طلبد. هماهنگی منطقه‌ای با هدف انحراف و قاچاق پیش‌سازهای کیمیایی برای جلوگیری از گسترش ادامه تولید غیرقانونی متامفتامین در داخل و اطراف افغانستان ضروری است.»

او تاکید می‌کند که هدف این گزارش جدید دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد ارایه اطلاعات حیاتی به جامعه بین‌المللی برای مقابله با تهدید فزاینده مواد مخدر مصنوعی است.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گفته است که کشف و ضبط متامفتامین مشکوک به منشا افغانستان در نقاط دورتر مانند اتحادیه اروپا، شرق میانه و نزدیک، آسیای جنوب شرقی و شرق افریقا گزارش شده است.

این گزارش زیر نام «درک تولید غیرقانونی متامفتامین در افغانستان» پیش‌سازهای مختلف مورد استفاده برای تولید این ماده مخدر را تجزیه و تحلیل کرده است.

بر اساس تحلیل این گزارش، پوشش مشکوک به تولید متامفتامین در افغانستان اغلب بر استفاده از گیاهی موسوم به "افدرا" متمرکز شده است که به وفور در منطقه رشد می‌کند و حاوی "افدرین" هایی است که می‌توان برای ساخت این دارو استخراج کرد.

افدرا گیاهی خودرو است که در مناطق کوهستانی افغانستان به آسانی قابل دسترس می‌باشد.

به گفتۀ دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، اگرچه استفاده از این گیاه در کوتاه مدت ارزان‌تر است، اما مقدار زیاد مورد نیاز آن، برداشت‌های "نامطمین و کار فشرده آن را بعید می‌سازد که تجارت متامفتامین به سرعت در حال گسترش در افغانستان تنها به گیاه افدرا" وابسته باشد.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد هشدار می‌دهد که داروهای سرماخوردگی معمولی و مواد کیمیایی صنعتی برای تولید متامفتامین کارآمدتر و مقرون به صرفه‌تر استند و بنابراین تهدیدی بسیار بزرگتر به شمار می‌روند.

گزارش گفته است: «چنین مواد کیمیایی به طور قانونی در مقادیر زیاد در منطقه تولید و خرید و فروش می‌شود و می‌تواند برای تولیدکنندگان متامفتامین قابل دسترس باشد».

امارت اسلامی تا هنوز در واکنش به گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد چیزی نگفته است، اما مقامات امارت اسلامی بارها ممنوعیت کشت کوکنار را یکی از دستاوردهای عمدۀ شان عنوان کرده است.

این درحالی است که هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی به تاریخ ۱۴ حمل با صدور فرمانی کشت کوکنار را مطلق ممنوع قرار داد و استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانه‌های تولید هرگونه مواد نشه‌آور را به گونۀ جدی منع کرد.

او در این فرمان هشدار داد که با متخلفین مطابق شریعت برخورد خواهد شد و کشتزارهای آنان نیز نابود می‌شود.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!