اخبار ساحوی
امریکا، هند، عربستان سعودی و اتحادیه اروپا از توافق ریلی و بندری در حاشیه نشست گروه ۲۰ رونمایی میکنند
یک مقام کاخ سفید گفت که یک توافق چندملیتی ریلی و بندری که خاورمیانه و جنوب آسیا را به هم متصل می کند، روز شنبه در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در دهلی نو اعلام خواهد شد.
رویترز گزارش داد که این پیمان در زمانی حساس به امضا می رسد چنانچه جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده به دنبال مقابله با فشار کمربند و جاده چین بر زیرساخت های جهانی با معرفی واشنگتن به عنوان شریک و سرمایه گذار جایگزین برای کشورهای در حال توسعه در گروه ۲۰ است.
جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی ایالات متحده در اجلاس سالانه این اتحادیه در دهلی نو به خبرنگاران گفت که این توافق به نفع کشورهای کم درآمد و متوسط منطقه خواهد بود و نقش مهمی را برای خاورمیانه در تجارت جهانی میسر خواهد کرد.
مقامات ایالات متحده گفته اند که هدف آن اتصال کشورهای خاورمیانه از طریق راه آهن و اتصال آنها به هند از طریق بندر، کمک به جریان انرژی و تجارت از خلیج فارس به اروپا با کاهش زمان حمل و نقل، هزینه ها و مصرف سوخت است.
فاینر گفت که تفاهمنامهای برای این توافق بین اتحادیه اروپا، هند، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، ایالات متحده و سایر شرکای گروه ۲۰ امضا خواهد شد.
فاینر گفت: «به نظر ما پیوند دادن این مناطق کلیدی فرصت بزرگی است.»
این اقدام در بحبوحه تلاش های ایالات متحده برای دستیابی به یک توافق دیپلماتیک گسترده تر در خاورمیانه صورت می گیرد که عربستان سعودی اسرائیل را به رسمیت بشناسد.
فاینر افزود که از دیدگاه ایالات متحده، این توافق به «کاهش حرارت در سراسر منطقه» و «رسیدگی به درگیری در جایی که مشاهده میکنیم» کمک میکند.
اخبار ساحوی
درگیرهای فرقهای تازه در پاکستان ۱۸ کشته برجای گذاشت
سرمنشی ایالت خیبر پختونخوا گفته است که آخرین دور از کشتارها در یک ولسوالی قبیلهای که از جمعه شب آغاز شده مردان مسلح به روستایی در این ولسوالی حمله کردند.
دست کم ۱۸ نفر در خشونتهای فرقهای در شمال غربی پاکستان کشته و ۳۰ نفر زخمی شدند.
به گزارش رویترز ندیم اسلم چودری، سرمنشی ایالت خیبر پختونخوا گفته است که آخرین دور از کشتارها در یک ولسوالی قبیلهای که از جمعه شب آغاز شده مردان مسلح به روستایی در این ولسوالی حمله کردند.
این مقام ایالتی افزود: «کشتار دیشب در انتقام حمله افراد مسلح در منطقه پاراچنار بوده که در آن نیز دهها نفر کشته شدند. در این حمله انتقامی یک پطرول پمپ منفجر شده و به اموال عامه نیز آسیب زده است.
چودری گفته مقامهای بلند رتبهای دولتی قرار است با روسای قبایل از هر دو طرف صحبت کنند و به درگیریها پایان دهند.
درحالیکه از روز پنجشنبه تاکنون ۵۸ نفر کشته شدهاند در حمله هفته گذشته به یک بس شیعیان در پاراچنار ۴۰ نفر جان باخته بودند که در میان آنها یک زن و یک کودک حضور داشتند.
اخبار ساحوی
حمله افراد مسلح به موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ کشته بر جای گذاشت
ندیم اسلم چودری، یک مقام ایالت خیبر پختونخوا اعلام کرده که افراد مسلح روز پنجشنبه به موترهای مسافربری در این ایالت تیراندازی نمودند که در نتیجه آن حداقل ۳۸ نفر کشته و ۲۹ نفر زخمی شدند.
چودری گفت که در میان کشته شدگان این حمله که در منطقه قبایلی کرم رخ داد، یک زن و یک کودک نیز شامل اند. وی افزود: «این یک فاجعه بزرگ است و احتمال افزایش تعداد کشته ها وجود دارد.»
هیچ گروهی مسوولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است.
زیارت حسین، یکی از ساکنان محلی پاراچنار به رویترز گفت: «دو کاروان موترهای مسافربری، یکی حامل مسافران از پیشاور به پاراچنار و دیگری از پاراچنار به پیشاور بودند که مردان مسلح به سوی آنها تیراندازی کردند.»
آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان در بیانیه ای این حمله را به شدت محکوم کرده است.
اخبار ساحوی
هند یک راکت مافوقصوت آزمایش کرد
به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشاندهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته.
به نقل از رویترز، رسانههای هندی امروز یکشنبه (۲۷عقرب) با انتشار تصاویری اعلام کردند که این کشور یک راکت مافوقصوت (هایپرسونیک) را با موفقیت آزمایش کرده است.
دولت هند با انتشار بیانیهای ضمن تأکید بر اینکه آزمایش این راکت موفقیتآمیز بوده اعلام کرد که این راکت مافوقصوت ساخته و طراحی «سازمان دولتی تحقیق و توسعه دفاعی» و شرکای صنعتی است و برای حمل کلاهکهایی با برد بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر برای نیروهای مسلح هند طراحی شده است.
در بیانیه دولت هند آمده، اردوی این کشور این راکت مافوق صوت دوربرد را در جزیره عبدالکلام در سواحل اودیشا آزمایش کرده است.
به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشاندهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته و هماکنون در گروه کوچک کشورهایی قرار دارد که دارای چنین تکنالوژیهای پیشرفتهای هستند.
هماکنون تلاشها و کوششهای جهانی برای دستیابی به تسلیحات مافوقصوتی در برخی کشورها مانند هند در جریان است و تلاش دارند به کشورهایی مانند چین، روسیه و امریکا نزدیک شوند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود
-
جهان5 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان با تفاوت ۱۳ دوش در برابر پاکستان مغلوب شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سناتور امریکایی مانع ترفیع یک جنرال دخیل در روند خروج از افغانستان شده است