Connect with us

علم و تکنالوژی

پس از مهتاب، هند راکتی را برای مطالعه خورشید پرتاب کرد

منتشر شده

در

پس از موفقیت هند در فرود بر ماه، سازمان فضایی این کشور روز شنبه راکتی را برای انجام مطالعات درمورد خورشید در اولین ماموریت خورشیدی خود پرتاب کرد.

به گزارش رویترز، یک پخش زنده در وب سایت سازمان تحقیقات فضایی هند نشان داد که راکت با کف زدن دانشمندان، ردی از دود و آتش بر جای گذاشت.

این پخش توسط نزدیک به پنجصد هزار بیننده تماشا شد، در حالی که هزاران نفر در یک گالری مشاهده در نزدیکی محل پرتاب گرد آمدند تا بلند شدن کاوشگر را ببینند که هدف آن مطالعه بادهای خورشیدی است که می‌تواند باعث ایجاد اختلال در زمین شود و معمولاً به عنوان شفق قطبی دیده می‌شود.

پرتاب «آدیتیا ال ۱» که برگرفته از کلمه هندی خورشید است، پس از آن صورت می‌گیرد که هند در اواخر ماه گذشته به عنوان اولین کشور در قطب جنوب ماه فرود آمد. در حالی که روسیه راکت قدرتمندتری داشت، چاندرایان-۳ هندی لونا-۲۵ روسی را در این نوع ماموریت شکست داد.

فضاپیمای «آدیتیا ال ۱» برای سفر حدود ۱.۵ میلیون کیلومتر در مدت چهار ماه به نوعی پارکینگ در فضا طراحی شده است که در آن اجسام تمایل دارند به دلیل قوای جاذبه متوازن در جای خود بمانند که این امر مصرف سوخت را برای فضاپیما کاهش می‌دهد.

این موقعیت‌ها نقاط لاگرانژ نامیده می‌شوند که به افتخار ریاضیدان ایتالیایی-فرانسوی جوزف-لوئیس لاگرانژ نامگذاری شده‌اند.

سوماک ریچاودهری، که در توسعه برخی از اجزای رصدخانه مشارکت داشت، گفت که این مأموریت ظرفیت ایجاد یک «انفجار بزرگ از نظر علمی» را دارد. وی افزود که ذرات انرژی ساطع شده از خورشید می‌توانند به ماهواره هایی برخورد نمایند که ارتباطات روی زمین را کنترل می‌کنند.

دانشمندان امیدوارند در مورد تأثیر تشعشعات خورشیدی بر هزاران ماهواره در مدار بیشتر بیاموزند، ماهواره هایی که تعداد آنها با موفقیت سرمایه گذاری هایی مانند شبکه ارتباطی Starlink اسپیس ایکس ایلان ماسک در حال افزایش است.

دانشمندان سازمان تحقیقات فضایی هند می‌گویند در درازمدت، اطلاعات این ماموریت می‌تواند به درک بهتر تأثیر خورشید بر الگوهای اقلیمی زمین و منشاء باد خورشیدی، جریان ذراتی که از خورشید در منظومه شمسی جریان می یابد، کمک کند.

با فشار صدر اعظم نریندرا مودی، هند پرتاب های فضایی را خصوصی کرده است و به دنبال باز کردن این بخش برای سرمایه گذاری خارجی است زیرا هدف آن افزایش پنج برابری سهم خود در بازار جهانی پرتاب در دهه آینده است.

از آنجایی که فضا به یک کسب و کار جهانی تبدیل می‌شود، این کشور برای نشان دادن توانمندی خود در این بخش، از موفقیت سازمان تحقیقات فضایی نیز استفاده می‌کند.

علم و تکنالوژی

اپل از تبلت آیپد مینی ۷ با هوش مصنوعی و یک قلم هوشمند رونمایی کرد

اینبار کمره به سیستم پردازشی Smart HDR 4 مجهز شده است. پشتیبانی از وای‌فای 6E نیز امکان اتصال سریع‌تر به اینترنت را میسر می‌کند.

Published

on

شرکت اپل پس از سال‌ها با معرفی آیپد مینی ۷ سری تبلت‌های کوچک خود را معرفی کرد. تبلت آیپد مینی ۷ به هوش مصنوعی مجهز شده است و می‌تواند با قلم هوشمند خود امکانات جالبی را در اختیار شما قرار دهد.

آخرین‌بار سه سال پیش بود که شاهد معرفی آیپد مینی ۲۰۲۱ بودیم. تاخیر اپل در معرفی نسل جدید آیپد مینی آنقدر طول کشید که بسیاری فکر می‌کردند این تبلت کوچک به گورستان تکنولوژی پیوسته است. هرچند که اکنون تبلت آیپد مینی ۷ با چپ A17 Pro در اخبار تکنولوژی خودنمایی می‌کند. چپ A17 Pro به منظور فعال کردن قابلیت‌‌های هوش مصنوعی در تبلت اپل قرار گرفته است.

مشخصات و قیمت تبلت آیپد مینی ۷ اپل

چپ جدید تنها ویژگی تبلت ۸.۳ اینچی اپل نیست. حالا شما می‌توانید آیپد مینی را در دو رنگ جدید آبی و بنفش سفارش دهید. در بخش حافظه نیز شاهد تغییراتی هستیم. نسخه اصلی این تبلت دارای حافظه ۱۲۸ گیگ است و شما می‌توانید مدل‌های ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگ را نیز با پرداخت مبلغی بیشتر سفارش دهید. مدل اصلی آیپد مینی ۷ با قیمتی ۴۹۹ دالری روانه بازار خواهد شد. برای تهیه مدل اصلی با امکان اتصال به شبکه موبایل نیز باید ۶۴۹ دالر هزینه کنید.

در بخش نرم‌افزاری iPadOS 18 را مشاهده می‌کنیم. همچنین مینی جدید از اپل پنسل پرو پشتیبانی می‌کند تا به گزینه‌ای وسوسه‌کننده برای افراد حرفه‌ای تبدیل شود. اپل ادعا می‌کند چپ A17 Pro (که پیشتر در آيفون ۱۵ پرو و 15 پرو مکس استفاده شده بود) سرعت موتور عصبی تبلت را نسبت به نسل گذشته دو برابر می‌کند. عملکرد CPU و GPU نیز بهبود یافته است.

همچون گذشته آیپد مینی ۷ از یک کمره ۱۲ مگاپیکسلی در بدنه پشتی بهره می‌برد. گرچه اینبار کمره به سیستم پردازشی Smart HDR 4 مجهز شده است. پشتیبانی از وای‌فای 6E نیز امکان اتصال سریع‌تر به اینترنت را میسر می‌کند.

با وجود همه مشخصات گفته شده، می‌توان مهمترین ویژگی آیپد مینی ۷ را پشتیبانی از هوش مصنوعی اپل دانست. هوش مصنوعی تا اواسط ماه آينده برای استفاده کنندگان امریکایی فعال خواهد شد. بدین‌ترتیب استفاده کنندگان می‌توانند به ابزارهای جدیدی برای نوشتن در برنامه‌های مختلف مثل ایمیل و یادداشت دسترسی پیدا کنند. همچنین هوش مصنوعی در زمینه ایدت عکس نیز تخنیک‌های دارد.

با توجه به گذشت چند سال از آیپد مینی ۶ به‌نظر می‌رسد که خرید نسل هفتم یک انتخاب منطقی باشد. مخصوصا اینکه شاهد پشتیبانی از اپل پنسل پرو هستیم. تنها مشکل اینجاست که اپل این قلم را به‌‌صورت جداگانه و با قیمت ۱۲۹ دالر به‌فروش می‌رساند. همچنین در نسل گذشته عمر بتری یک مشکل مهم بود؛ اما اکنون اپل وعده داده است که آیپد مینی ۷ می‌تواند با هر بار چارج یک روز کامل را دوام بیاورد.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

ایران دو ماهواره را برای پرتاب به مدار زمین به روسیه فرستاده است

سپاه پاسداران ایران سال گذشته نیز مدعی شده بود که ماهواره «ثریا» را با موفقیت در مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین قرار داده است. تروئیکای اروپا این اقدام سپاه پاسداران را محکوم کرد.

Published

on

خبرگزاری تسنیم ایران روز شنبه (۲۱میزان) اعلام کرد مقامات حکومتی دو ماهواره «هدهد» و «کوثر» را برای پرتاب به مدار زمین، به روسیه ارسال کرده‌اند.

این رسانه مدعی شده که دو ماهواره توسط بخش خصوصی ساخته شده‌اند.

روسیه حدود دو سال و نیم پیش نیز ماهواره‌های ساخت ایران را به مدار زمین فرستاد که این اقدام دولت پوتین در آن زمان موجب نگرانی مقام‌های امریکایی شد. ایالات متحده نگران است ماهواره‌های ساخت ایران علاوه بر پشتیبانی از تهاجم روسیه به اوکراین، برای نظارت بر اهداف نظامی اسرائیل و دیگر کشورهای خاورمیانه مورد استفاده قرار گیرند.

سپاه پاسداران ایران سال گذشته نیز مدعی شده بود که ماهواره «ثریا» را با موفقیت در مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین قرار داده است. تروئیکای اروپا این اقدام سپاه پاسداران را محکوم کرد.

در همین حال نگرانی‌ها از همکاری‌های فزاینده میان ایران و روسیه شدت گرفته است. مایکل مک‌کال، رئیس جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، روز جمعه ۲۰ میزان در واکنش به دیدار ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، نسبت به تعمیق فزاینده «اتحاد نامقدس» میان روسیه و ایران هشدار داد.

مک‌کال یادآور شد که حکومت ایران به جنگ تجاوزکارانه پوتین کمک می‌کند و روسیه نیز ضمن حمایت از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران، انتقال تسلیحات مرگبار به گروه‌های تروریستی مورد حمایت آن را تسهیل می‌کند.

خبرگزاری رویترز نیز روز جمعه ۲۰ میزان به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گزارش داد که این اتحادیه روز دوشنبه ۲۳ میزان در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو خود تحریم‌هایی را علیه افراد و نهادهای مرتبط با انتقال راکت‌های بالستیک ایران به روسیه ارائه خواهد کرد.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

ایلان ماسک، رئیس اجرایی شرکت تسلا از تکسی رباتیک «سایبر کب» رونمایی کرد

ماسک همچنان از یک نوع موتر بزرگتر رباتیک که می‌تواند ۲۰ نفر را حمل کند، رونمایی کرد.

Published

on

ایلان ماسک، رئیس اجرایی شرکت امریکایی تسلا، روز پنجشنبه از یک تکسی رباتیک با دو دروازه بال مانند و بدون اشترینگ و رکاب رونمایی کرد.

این نوع تکسی از سال ۲۰۲۶ تولید خواهد شد و قیمت آن زیر ۳۰ هزار دالر می‌باشد.

ماسک همچنان از یک نوع موتر بزرگتر رباتیک که می‌تواند ۲۰ نفر را حمل کند، رونمایی کرد.

تحلیلگران و کارشناسان بخش صنعت می‌گویند که تولید تکسی رباتیک ممکن است سال‌ها طول بکشد، به ویژه به دلیل حصول اطمینان از مصون بودن آن. آنها به تصادفات و همچنین مشکل این تکنالوژی در پاسخگویی به سناریوهایی مانند آب و هوای نامناسب، تقاطع‌های پیچیده در جاده ها و رفتار عابران پیاده اشاره کردند.

اما ماسک گفت که موترهای خودران می‌توانند ۱۰ برابر مصون‌تر از انسان‌ها و ۵ تا ۱۰ برابر طولانی‌تر در حال حرکت باشند.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!