صحت
اتحادیه خدمات دوایی هرات: هنوز هم دوا به گونه غیرقانونی وارد کشور میشود
اتحادیه خدمات دوایی در هرات میگوید که هنوز هم بازار قاچاق ادویه گرم است و به گونه غیرقانونی وارد کشور میشود.
به گفته این اتحادیه، شرکت های مختلف دواها را با برند ونشان خاص وارد می کنند، بناءً تفاوت قیمت در بازارها محسوس است.
این در حالی است که شهروندان میگویند که در بعضی از دواخانه ها اضافه ستانی وجود دارد.
احمد فردین جامی، باشنده هرات میگوید: «به جای همکاری با مردم، مشاهده میشود که قیمت دوا در دواخانه ها افزایش پیدا کرده یا هر کمپنی عین دوا را با نام مخصوص خود به بازار عرضه میکند.»
عبدالوحید مفکر، باشنده هرات میگوید: «ریاست صحت عامه باید روی این موضوع یک برنامه ریزی منظم داشته باشد تا دواخانه ها را نظارت کنند.»
اتحادیه خدمات دوایی در زون غرب به این باور است که بازار دوا هنوز هم به گونه صدفیصد کنترول نمی شود، روند قاچاق دوا به داخل کشور ادامه دارد و شرکتهای مختلف دواها را با برند ونشان خاص وارد می کنند، بناءً تفاوت قیمت در بازار دوا محسوس است.
عبدالکریم شیرزاد، رئیس اتحادیه خدمات دوایی زون غرب میگوید: «هنوز قوانین صد فیصد تطبیق نمیشود. امکانات ارگان های مسئول آنقدر وسیع نیست که بتوانند دقیقاً تحت کنترول بگیرند. اتحادیه های دوایی در سراسر افغانستان وجود دارد که همین زنجیره اتحادیه ها یک کمی بازار را تحت کنترول دارند ولی اتحادیه ها ادارات اجرایی نیستند.»
اما اداره صحت عامه تاکید میکند که بارها با کسانی که اضافه ستانی کرده و یا جواز آنها مشکل داشته برخورد جدی صورت گرفته است.
محمد آصف کبیر، معاون صحت عامه هرات میگوید: «اداره صحت عامه همیشه در برنامه های نظارتی خود، اسناد و مدارکی که شرکت دوا را خریداری کرده با آن قیمتی که به فروش میرساند، تطابق داده است ولی ما شاهد مواردی هم بودیم که تخطی های دال بر اضافه ستانی هایی صورت میگرفته است.»
از سوی دیگر برخی فروشنده های دوا به این باور اند که قیمت ها در بازارهای جهانی درحال تغییر است. با این حال دوای مورد نیاز بازار از صدها شرکت خارجی وارد کشور میشود، بناءً متنوع بودن دواها سبب تفاوت در قیمت آنها شده است.
فریدون توخی، وکیل صنف دواخانه داران شهر هرات میگوید: «فعلاً دواهای که در بازار فروخته میشود، دواهای اصلی و با کیفیت و از کمپنی های معتبر بینالمللی است.»
خالد احمد غفوری، وارد کننده دوا میگوید: «دو بحث اینجا وجود دارد، یکی اینکه مردم میگویند دوا گران شده است. یکی اینکه به سطح جهانی اگر ما و شما حساب بکنیم، مواد خام در تمام جهان هر چه که باشد، گران شده است.»
در هرات صدها دواخانه و شرکت واردکننده دوا وجود دارد و همواره مسئله تفاوت قیمتها معضل جدی برای مردم بوده است.
صحت
متقی خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان شد
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در دیدار با حنان بلخی، مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان از سوی این سازمان شد.
حافظ ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه با نشر اعلامیهای گفته است که آقای متقی روز (دوشنبه، ۲۸عقرب) با مسوول بخش منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش در کابل دیدار کرده است.
بر اساس اعلامیه، سرپرست وزارت خارجه در این دیدار خواستار تقویت و تمویل سیستم صحی داخلی افغانستان در بخش دارو شده تا از این طریق مراکز صحی کشور به خودکفایی برسند.
متقی همچنین از مسوول سازمان جهانی صحت خواسته که با حکومت در راستای مبارزه با پولیو و سایر بیماریهای ساری مبارزه مشترک کند و آزمایشگاه تشخیص پولیو و سایر بیماریهای ساری را در افغانستان فعال کند.
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
صحت
یونیسف: در ماه سپتمبر بیش از ۲ هزار مرکز صحی در ولایتهای مختلف حمایت و تمویل شده است
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) میگوید که در ماه سپتمبر سال جاری میلادی، ۲ هزار و ۴۰۰ مرکز صحی را در ولایتهای مختلف کشور حمایت و تمویل کرده است.
این نهاد در صفحه ایکس نگاشته است که در حال حاضر ۶.۱ میلیون نفر در سراسر افغانستان به مراقبتهای صحی ضروری دسترسی دارند.
پیش از این ملل متحد در گزارشی گفته است که کشورهای کمککننده به افغانستان، میزان کمکهای شان را در سال جاری به دلیل محدودیتها و ممنوعیتهای وضع شده از سوی امارت اسلامی به خصوص بر کار زنان، کاهش دادهاند.
این سازمان گفته است که با کاهش این کمکها، نهادهای کمکرسان ملل متحد با کمبود شدید بودجه مواجه شدهاند و این موضوع وضعیت بشری در افغانستان را وخیمتر خواهد ساخت.
صحت
آغاز کمپاین فرعی واکسین پولیو در افغانستان
مسوولان در وزارت صحت عامه میگویند که کمپاین فرعی ملی تطبیق واکسین پولیو در ۱۶ ولایت آغاز شده است.
شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، میگوید که کارزار فرعی ملی تطبیق واکسین ضدپولیو امروز (دوشنبه، ۷ عقرب) در ولایتهای کابل، کندهار، هلمند، ارزگان، زابل، فراه، ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان و برخی ولایتهای دیگر و حوزههای جنوب، جنوبشرق، شرق، غرب و شمالشرق کشور آغاز شده است.
به گفتهی سخنگوی وزارت صحت عامه، این کمپاین سه روز ادامه خواهد داشت و در جریان آن حدود ۶.۲ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین ضدپولیو دریافت خواهند کرد.
آقای زمان، از والدین، عالمان دین و بزرگان قومی میخواهد که با واکسیناتوران این وزارت در تطبیق کمپاین واکسین ضدپولیو بر کودکان زیر پنج سال در ولایتهای یادشده، همکاری کنند.
مسوولین در وزارت صحت عامه، میافزایند که در سال روان میلادی هیچ رویداد مثبت پولیو در کشور ثبت نشده است و این وزارت میخواهد که از طریق تطبیق واکسین ضدپولیو از این بیماری پیشگیری کند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود
-
جهان5 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان با تفاوت ۱۳ دوش در برابر پاکستان مغلوب شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ
-
جهان4 روز ago
امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد