رویداد های اخیر
هیئت حکومتی روی چگونگی تطبیق پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل بحث کرد
هیئت تنظیم امور آب امارت اسلامی در نشستی روز یکشنبه (۵ سنبله) روی چگونگی تطبیق پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل بحث کرده است.
این نشست به ریاست معاون اداری رییس الوزرا و با حضور نمایندگان وزارت های مالیه، آب و انرژی، شهرسازی و مسکن، زراعت ومالداری، احیا وانکشاف دهات، اداره ملی محیط زیست و شرکت دولتی آبرسانی برگزار شده است.
در این نشست در مورد تنظیم امور آب، دسترسی مردم به آب آشامیدنی پاک، تطبیق پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل، میعاد، مصارف و ظرفیت آبی این پروژه و همچنان رفع مشکلات آب آشامیدنی پایتخت بحث شده است.
برطرف ساختن مشکلات تداخل وظیفوی میان نهاد ها در زمینه اعمار منابع، بندها و کانال های آبی و توسعه زراعتی نیز در این نشست مورد بحث قرار گرفته است.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد میگوید: «مشکل آب در شهر کابل هم از بُعد کمی و هم از بُعد کیفی وجود دارد و دلایل مختلفی برای این موضوع میتواند قابل تحلیل باشد از جمله حفر چاه های خودسر، افزایش جمعیت بدون برنامه ریزی و سیستم آبرسانی ضعیف و غیر معیاری.»
خشکسالی های اخیر و تغییرات اقلیمی سبب شده است تا بسیاری از ولایات با کمبود آب آشامیدنی و زراعتی روبهرو شوند. از این رو شکایت مردم از کمبود آب با گذشت هر روز افزایش مییابد.
جهاد داد، باشنده ولایت کندهار میگوید: «آب اینجا کم است. وضعیت زندگی خوب نیست. میخواهیم که به ما کمک صورت گیرد تا وضعیت زندگی مان بهبود یابد.»
در کابل اما آب جاری صحی وجود ندارد و استفاده بی رویه از آب های زیر زمینی هم سبب شده تا این آب ها کاهش یابد و در برخی نقاط پایتخت تا صد متر هم سطح آب پایین رفته است.
از این رو باشندگان پایتخت برای به دست آوردن آب آشامیدنی از بام تا شام در صف های طولانی انتظار می کشند.
آگاهان هم میگویند که تامین آب آشامیدنی در پایتخت یکی از نیاز های جدی است و حکومت باید از ارایه طرح باید وارد عمل شود.
لعل زازی، آگاه امور اقتصادی میگوید: «دولت نتوانسته است تا به سیستمهای که قبلاً فعال شده بود، رسیدگی کند. مردم با مشکلات زیادی مواجه شده اند. آنان دسترسی به آب صحی کافی ندارند. خشکسالی نیز با گذشت هر روز افزایش مییابد. این مسئولیت دولت است که به مردم کابل آبرسانی کند و از آبهای که در جاهای دیگر ضایع میشود، استفاده صورت گیرد.»
مدیریت آب های کشور یکی از اولویت های مهم در کشور محسوب میشود زیرا تغییرات اقلیمی در جهان سبب کاهش آب و گرمایش زمین شده است از این رو نیاز است تا در سراسر کشور چه آب های زیر زمینی و چه آب های سطحی مدیریت شود.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد