Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد از کشورهای اسلامی خواست تا هیئتی از علما را به کندهار برای بحث درمورد آموزش دختران بفرستند

منتشر شده

در

فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور آموزش جهانی از کشورهای بزرگ اسلامی خواسته است تا هیئتی از علما را به شهر کندهار در جنوب افغانستان، جایی که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، سکونت دارد بفرستند تا این موضوع را مطرح کنند که ممنوعیت تحصیل و اشتغال دختران و زنان «هیچ مبنایی در قرآن یا دین اسلام ندارد.»

به گزارش اسوشیتد پرس، گوردون براون روز سه‌شنبه در یک نشست مطبوعاتی مجازی سازمان ملل متحد به مناسبت دومین سالگرد تسلط امارت اسلامی بر افغانستان گفت که محکمه جنایی بین‌المللی باید رهبران امارت اسلامی را به جرم «جنایت علیه بشریت» به دلیل منع تحصیل و اشتغال دختران و زنان افغان تحت تعقیب قرار دهد.

براون، صدر اعظم سابق بریتانیا، گفت که او یک نظر حقوقی را به کریم خان، سارنوال محکمه جنایی بین‌المللی ارسال کرده است که نشان می‌دهد منع تحصیل و اشتغال «تبعیض جنسیتی است که باید به عنوان جنایت علیه بشریت تلقی شود و باید توسط محکمه جنایی بین‌المللی تحت تعقیب قرار گیرد.»

او گفت که معتقد است «در درون رژیم شکافی وجود دارد» و بسیاری از افراد در وزارت معارف و اطراف دولت در پایتخت کابل، خواهان احیای حقوق دختران برای تحصیل هستند. وی افزود: «من معتقدم که روحانیون کندهار قاطعانه در برابر آن ایستاده اند و در واقع به صدور دساتیر ادامه می‌دهند.»

اسوشیتد پرس نگاشته است که ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه با این خبرگزاری اواخر روز دوشنبه در کابل، سؤالات در مورد محدودیت‌های دختران و زنان را کنار گذاشت و گفت که وضعیت موجود باقی خواهد ماند. او همچنین گفت که امارت اسلامی حکومت خود بر افغانستان را بی پایان می‌داند زیرا مشروعیت را از قوانین اسلامی می‌گیرد و با هیچ تهدید مهمی مواجه نیست.

براون گفت که باید به امارت اسلامی گفته شود که اگر دوباره به دختران اجازه داده شود به مکاتب متوسطه و پوهنتون بروند، کمک‌های آموزشی به افغانستان که پس از اعلام ممنوعیت‌ها قطع شده بود، بازگردانده می‌شود.

وی همچنین خواستار نظارت و گزارش تخلفات و نقض حقوق زنان و دختران، تحریم‌ها علیه کسانی که مستقیماً در این ممنوعیت‌ها مسئول هستند، و آزادی افرادی که به دلیل دفاع از حقوق زنان و دختران زندانی هستند، شد.

براون گفت که سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌ها از آموزش اینترنتی برای دختران حمایت کرده و از مکاتب پنهانی و همچنین آموزش برای دختران افغانی که مجبور به ترک کشور هستند و برای رفتن به مکتب نیاز به کمک دارند، حمایت خواهند کرد.

او گفت: «جامعه بین‌المللی باید نشان دهد که علیرغم ممنوعیت‌های دولت افغانستان، آموزش می‌تواند به مردم افغانستان برسد.»

براون گفت که تعدادی از سازمان‌ها از مکاتب پنهانی حمایت می‌کنند و در چند هفته اخیر ابتکار جدیدی برای ارائه برنامه های درسی از طریق تلفون‌های همراه، که در افغانستان رایج است، راه اندازی شده است.

وی افزود که در طول ۲۰ سالی که امارت اسلامی از قدرت خارج بود، شش میلیون دختر تحصیل کردند و داکتر، وکیل، قاضی، عضو پارلمان و وزیر کابینه شدند.

این مقام ملل متحد گفت که امروز ۲.۵ میلیون دختر از تحصیل محروم هستند و ۳ میلیون دختر دیگر نیز در چند سال آینده از تعلیمات ابتدایی فارغ خواهند شد. وی افزود: «بنابراین ما استعدادهای یک نسل کامل را از دست می دهیم.»

براون خواستار اقدام و فشار جهانی - نه فقط حرف - برای متقاعد کردن امارت اسلامی برای احیای حقوق زنان و دختران شد.

او گفت: «ما در دو سال گذشته به اندازه کافی کار نکرده ایم. من نمی‌خواهم یک سال دیگر بگذرد که دختران در افغانستان و زنان آنجا احساس کنند که ناتوان هستند زیرا ما به اندازه کافی برای حمایت از آنها کار نکرده ایم.»

رویداد های اخیر

ده نفر در یک حمله در بغلان کشته شدند

Published

on

پولیس بغلان می‌گوید ده نفر که شب گذشته در حال ذکر در مسجدی در ولسوالی نهرین این ولایت بودند، از سوی افراد ناشناس کشته شدند.

دفتر مطبوعاتی و روابط عامه قوماندانی امنیه ولایت بغلان در خبرنامه‌ای نوشته است که افراد مذکور در طول روز برای تأمین معیشت خود مشغول به کار بودند و شب هنگام برای عبادت به مسجد و خانقاه می‌رفتند.

عبدالغیور خادم، آمر امنیت قوماندانی امنیه بغلان گفته است که چند تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

مسوولیت این حمله را فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامه‌ای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاری‌های استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافق‌های قبلی به تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار خاطرنشان شد که تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بین‌المللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین می‌دهد.

ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور می‌باشد.

مقام‌های چین و ترکمنستان در مورد آمادگی‌ها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.

آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد

Published

on

مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحه‌ای را در مورد انتقال افغان‌هایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.

دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکایی‌ها کار کرده اند.

وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغان‌های واجد شرایط را انتقال خواهد داد.

قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاش‌های نقل مکان افغان‌ها» به منظور ساده‌سازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغان‌های واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.

قانون جدید به این دفتر اجازه می‌دهد تا سه سال کار کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!