Connect with us

جهان

یک نماینده پارلمان آلمان به گونه موقت در ترکیه دستگیر شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

روزنامه فرانکفورتر آلگماینه گزارش داده است که گوکای آکبولوت، نماینده پارلمان فدرال آلمان (بوندس‌تاگ) چندی پیش در ترکیه به طور موقت دستگیر شد.

بنابر این گزارش این اتفاق سوم آگست رخ داده و عضو فراکسیون پارلمانی حزب چپ‌ها هنگام ورود به میدان هوایی آنتالیا برای چند ساعت دستگیر شده است.

وزارت خارجه آلمان با تائید این واقعه گفته است که سفارت این کشور در انقره و قنسولگری در آنتالیا در “تماس مستقیم” با نماینده دستگیر شده داشته‌اند.

این وزارتخانه می‌گوید دولت فدرال “در سطوع بالا و از کانال‌های مختلف” برای آزادی فوری گوکای آکبولوت تلاش کرده است. به نوشته روزنامه فرانکفورتر آلگماینه در جریان این تلاش‌ها با وزیر عدلیه ترکیه نیز تماس گرفته شد.

خانم آکبولوت شهروند آلمانی متولد ترکیه است و از سال ۲۰۱۷ یکی از چوکی‌های بوندس‌تاگ را در اختیار دارد. با این حال این سیاستمدار حزب چپ‌ها دستگیر و تحویل مقام‌های قضائی شده است.

عضو فراکسیون حزب چپ‌ها شامگاه شنبه و پس از انتشار گزارش روزنامه فرانکفورتر آلگماینه، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشته او پس از ورود به ترکیه از صدور حکم دستگیری خود توسط سارنوالی مطلع شده است.

گوکای آکبولوت می‌گوید پرونده قضائی علیه او پیش از این که بازجویی شود “در کمتر از چند ساعت” حذف شد. عضو فراکسیون حزب چپ‌ها ضمن قدردانی از اقدام سریع وزارت خارجه آلمان نوشت: «این اتفاق بار دیگر آشکار کرد که در ترکیه اصل تفکیک قوا وجود ندارد.»

آکبولوت درباره علت بازداشت موقت خود توضیحی نداده و پرسش‌های روزنامه فرانکفورتر آلگماینه از بوندس‌تاگ و دفتر او در حوزه انتخابیه‌اش دست‌کم تا شامگاه شنبه بی‌پاسخ مانده است. پیش از این ده‌ها شهروند آلمانی در ترکیه دستگیر و ممنوع‌الخروج شده‌اند.

به نوشته اشپیگل، نماینده شهر مانهایم در بوندس‌تاگ پیش از این تلاش‌هایی برای رفع ممنوعیت فعالیت حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در آلمان داشته است. ترکیه پ‌ک‌ک را یک تشکل‌ تروریستی می‌داند و بسیاری از کشورهای غربی نیز این ارزیابی را تائید می‌کنند.

در آلمان فعالیت حزب کارگران کردستان از سال ۱۹۹۳ ممنوع اعلام شده و این تشکل از سال ۲۰۰۲ در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد. . پارلمان آلمان سال ۲۰۲۱ نمایش پرچم گروه‌هایی مانند پ‌ک‌ک و اسلامگرایان حماس در این کشور را ممنوع کرد.

عبدالله اوجلان، رهبر و از بنیان‌گذاران حزب کارگران کردستان از زمان دستگیری در فبروری ۱۹۹۹ تا کنون در زندان ترکیه به سر می‌برد.

جهان

اعزام یک کشتی طیاره‌بر دیگر امریکا به خاورمیانه

طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمب‌افکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

در پی افزایش تنش‌ها با ایران و بمباران حوثی‌های یمن، وزیر دفاع امریکا دستور اعزام تجهیزات و جیت‌های جنگی بیشتر به خاورمیانه را برای تقویت موضع دفاعی و بازدارندگی این کشور صادر کرده است.

این اقدام در چارچوب سیاست امریکا برای مقابله با تهدیدهای ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه انجام می‌شود.

بر اساس بیانیه پنتاگون که سه‌شنبه ۱۲ حمل منتشر شد، در راستای دستور دونالد ترمپ برای «دستیابی به صلح از طریق قدرت»، گروه نبرد کشتی طیاره‌بر «هری اس. ترومن» در منطقه تحت پوشش «سنتکام»، قوماندانی مرکزی امریکا، باقی خواهد ماند.

همچنین گروه نبرد کشتی طیاره بر «کارل وینسون» پس از اتمام تمرینات خود در منطقه هند-پاسیفیک، به سنتکام خواهد پیوست تا به تلاش‌ها برای «ثبات منطقه‌ای، بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه و حفظ جریان آزاد تجارت» ادامه دهد.

در همین حال، گروه نبرد کشتی طیاره بر «یو‌اس‌اس نیمیتز» نیز ماموریت خود را در غرب اقیانوس آرام آغاز کرده است تا «برتری جنگی امریکا در منطقه هند-پاسیفیک را حفظ کند.»

پنتاگون در این بیانیه نوشت: «پیت هگست بار دیگر تاکید کرده است که اگر ایران یا نیروهای نیابتی‌اش تهدیدی متوجه پرسنل یا منافع امریکا در منطقه کنند، ایالات متحده بدون تردید دست به اقدام قاطع خواهد زد.»

طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمب‌افکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند.

به گفته کارشناسان، این فاصله برای رسیدن به یمن یا ایران کافی است.

بمب‌افکن‌های «بی ۲» قادر به حمل سلاح‌های هسته‌ای هستند و با توجه به اینکه تنها ۲۰ بال از این طیاره‌ها در موجودی نیروی هوایی ایالات متحده قرار دارند، معمولا به صورت محدود استفاده می‌شوند.

Continue Reading

جهان

ترمپ: زلنسکی تلاش می‌کند از توافق مربوط به مواد معدنی عقب‌نشینی کند

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا  گفته است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تلاش می‌کند از توافق مربوط به مواد معدنی خارج شود، و هشدار داد اگر چنین کاری کند، با مشکلاتی بزرگ روبه‌رو خواهد شد.

ترمپ در راه بازگشت به واشنگتن شام یکشنبه (۳۰ مارچ) به خبرنگاران گفت: «او تلاش می‌کند از توافق مواد معدنی کمیاب خارج شود و اگر این کار را بکند، با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود، مشکلاتی بزرگ، خیلی بزرگ.»

او افزود: «او می‌خواهد عضو ناتو شود، اما هیچ‌وقت عضو ناتو نخواهد شد. خودش هم این را می‌داند.»

Continue Reading

جهان

کوریای جنوبی، چین و جاپان برای تقویت تجارت منطقه‌ای توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: )

کوریای جنوبی، چین و جاپان پس از پنج سال روز یکشنبه گفتگوی اقتصادی برگزار کردند تا تجارت منطقه‌ای را تسهیل کنند و همکاری‌های سه‌جانبه تجاری را افزایش دهند. این سه قدرت صادراتی آسیا خود را برای تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا آماده می‌کنند.

به گزارش رویتز، سه وزیر تجارت این کشورها توافق کردند که برای مذاکرات جامع و سطح بالا در مورد توافق‌نامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین به منظور ترویج «تجارت منطقه‌ای و جهانی» به طور نزدیک همکاری کنند.

دوکگون آهن، وزیر تجارت کوریای جنوبی گفت: «ضروری است که اجرای RCEP (مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای) را که سه کشور در آن شرکت کرده‌اند تقویت کنیم و چارچوبی برای گسترش همکاری‌های تجاری بین سه کشور از طریق مذاکرات توافق‌نامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین ایجاد کنیم.»

این وزیران پیش از اعلام ترمپ در روز چهارشنبه هفته جاری برای تعرفه‌های بیشتر در آنچه ترمپ «روز آزادی» می‌نامد، ملاقات کردند.

این سه کشور از شرکای عمده تجاری ایالات متحده هستند، اگرچه در مسائل مختلف از جمله اختلافات مرزی و انتشار فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما با یکدیگر در تضاد بوده‌اند.

آنها از زمان آغاز مذاکرات در سال ۲۰۱۲ پیشرفت چشمگیری در مورد توافق تجارت آزاد سه‌جانبه نداشته‌اند.

RCEP که در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، یک چارچوب تجاری بین ۱۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه است که هدف آن کاهش موانع تجاری است.

ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که تعرفه‌های وارداتی ۲۵ درصدی بر موترها و قطعات موتر اعمال خواهد کرد، اقدامی که ممکن است به شرکت‌ها آسیب بزند، به ویژه موترسازان آسیایی که از بزرگترین صادرکنندگان موتر به ایالات متحده هستند.

پس از مکزیک، کوریای جنوبی بزرگترین صادرکننده موتر به ایالات متحده است و جاپان در رتبه بعدی قرار دارد.

گفتنی است که وزیران این سه کشور توافق کردند که نشست بعدی خود را در جاپان برگزار کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!