Connect with us

رویداد های اخیر

کمیته بین‌المللی نجات خواستار حمایت عاجل کشورهای کمک‌کننده به سیلاب زده‌گان افغانستان شد

منتشر شده

در

کمیته بین‌المللی نجات از سازمان‌های بشردوستانه بین‌المللی خواسته است که به کمک سیلاب زده‌گان افغانستان بشتابند.

این کمیته از نهادهای کمک‌کننده خواسته که کشورهای آسیب‌پذیر را در زمانی که با بلایای قابل پیش‌بینی مواجه می‌شوند، به حال خود رها نکنند.

این سازمان در خبرنامه‌ای از سیلاب‌های اخیر در کابل، میدان‌وردک و لوگر در این مورد یاد کرده و افزوده است که می‌شد پیش از وقوع سیل به جوامع آسیب‌پذیر در این مناطق کمک کرد.

براساس اطلاعات این نهاد، تاکنون بیش از ۱۲۰۰ خانواده در این سه ولایت براثر جاری شدن سیلاب آواره شده‌اند.

براساس خبرنامه این نهاد، سیل‌هایی که در پی بارندگی شدید و تشدید تغییرات اقلیمی جاری شدند، باعث خساراتی عظیمی شده‌اند.

طبق اطلاعات کارمندان این سازمان، باشندگان مناطقی مانند میدان‌وردک و لوگر که به زراعت متکی هستند، با تخریب خانه‌ها و زمین‌هایشان با مشکلات متعدد از جمله فقر و دسترسی محدود به منابع روبه‌رو هستند.

براساس آمار این سازمان، بیش از ۶۰۰ خانه در پی جاری شدن سیلاب در این مناطق تخریب شده است.

این نهاد گزارش داده که در نتیجه جاری‌ شدن سیلاب در این ولایات، جمعیت بزرگی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند و بدون غذا و سرپناه به سر می‌برند.

بیانیه افزوده که افزایش دما، تغییر شرایط آب‌وهوایی و افزایش سیلاب، معیشت مردم را مختل می‌کند و انعطاف‌پذیری مردم محلی را در مقابله با حوادث طبیعی از بین می‌برد.

این نهاد بر نیاز عاجل به اقدام جهانی برای رسیدگی به حوادث طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر جوامع آسیب‌پذیری تأکید کرده است.

خبر نامه به نقل از محمد ریاس، مدیر حوادث اضطراری منطقه‌ای در کمیته بین‌المللی نجات نوشته: «در حالی که تغییرات اقلیمی یک بحران جهانی است، به وضوح تأثیر آن بر کسانی که کمترین سهم را در بروز آن داشته‌اند، به طور نامتناسبی احساس می‌شود. ما باید با حفظ همبستگی و ضرورت اخلاقی از جوامع آسیب‌پذیر، که سهمی در ایجاد این بحران نداشته‌اند، حمایت کنیم.»

کمیته بین‌المللی نجات می‌گوید در حالی که ۲۸.۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز عاجل دارند، طرح واکنش بشردوستانه تاکنون موفق به جمع‌آوری ۲۵ درصد از بودجه مورد نیاز شده است.

این نهاد در بیانیه خود از دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و افراد در سرتاسر جهان می‌خواهد تا برای رسیدگی به تغییرات آب‌وهوایی و حمایت از جوامع آسیب‌پذیری متحد شوند.

رویداد های اخیر

استخبارات ترکیه یک عضو داعش را در نزدیکی خط فرضی دیورند بازداشت کرد

Published

on

خبرگزاری دولتی ترکیه روز دوشنبه گزارش داد که مأموران استخباراتی این کشور یکی از اعضای ارشد گروه داعش را در منطقه‌ای در امتداد خط فرضی دیورند دستگیر کرده‌اند و گفته می‌شود که با این دستگیری حملات انتحاری برنامه‌ریزی شده در ترکیه و جاهای دیگر خنثی شده است.

خبرگزاری اناتولی اعلام کرد که مظنون به نام مهمت گورن در یک عملیات مخفی دستگیر و به ترکیه منتقل شده است.

زمان انجام این عملیات یا اینکه آیا مقامات افغان و پاکستانی در آن دخیل بوده‌اند یا خیر، مشخص نیست.

در این گزارش آمده است که این شهروند ترکیه ظاهراً وظیفه انجام بمب‌گذاری‌های انتحاری در ترکیه، پاکستان، افغانستان و اروپا را بر عهده داشت.

داعش حملات مرگباری را در ترکیه انجام داده است، از جمله تیراندازی در یک کلوپ شبانه استانبول در اول جنوری ۲۰۱۷ که منجر به کشته شدن ۳۹ نفر شد.

در گزارش روز دوشنبه آمده است که دستگیری گورن همچنین ظاهراً روش‌های جذب نیرو توسط داعش را افشا کرده و اطلاعاتی در مورد فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده آن ارائه داده است.

این درحالیست که امارت اسلامی بارها ادعا کرده که داعش در آنسوی خط فرضی دیورند پناهگاه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده‌ها خانواده نیازمند در کابل از کمک‌های زمستانی بنیاد بیات مستفید شدند

Published

on

بنیاد بیات به عنوان بخشی از تلاش‌هایش به منظور کاهش مشکلات مردم در فصل زمستان، برای ده‌ها خانواده نیازمند در ناحیه پنجم کابل کمک توزیع کرد.

مسئولان بنیاد بیات می‌گویند که این روند ادامه دارد و افزون بر کابل، در دیگر ولایت‌های کشور نیز برای دستگیری نیازمندان کمک‌رسانی خواهد شد.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت: «کمک های ما شامل آرد، برنج، روغن و کمپل می‌باشد که ما امروز در شهر کابل در ناحیه پنجم توزیع را شروع کردیم و این کمک های ما ان شاء الله به زودی به ولایات هم می رسد.»

دریافت‌کنندگان این کمک‌ها با قدردانی از بنیاد بیات می‌گویند که در شرایط دشوار اقتصادی و سرمای زمستان، این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای اولیه آنان دارد.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «دست‌ شما درد نکند که به مردم فقیر کمک می‌کنید. ما هیچ چیزی نداشتیم و کار هم نبود.»

دریافت‌کننده دیگری افزود: «خیر ببینید که به ما کمک کردید. حتی آرد ما رو به تمام شدن بود.»

مسئولان بنیاد بیات تأکید می‌کنند که روند توزیع کمک‌های زمستانی این بنیاد ادامه خواهد داشت و خانواده‌های نیازمند در کابل و دیگر ولایت‌های کشور در روزهای آینده نیز از این کمک‌ها مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!