صحت
سازمان جهانی صحت: نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر بیماری دنگی هستند
سازمان جهانی صحت روز جمعه هشدار داد که موارد ابتلا به تب دنگی ممکن امسال به بالاترین حد خود برسد و یکی از دلایل آن افزایش حرارت جهان است که به پشه های ناقل این ویروس کمک میکند.
به گفته این سازمان، نرخ ابتلا به دنگی در سطح جهان در حال افزایش است و موارد گزارش شده از سال ۲۰۰۰، هشت برابر شده و در سال ۲۰۲۲ به ۴.۲ میلیون نفر رسیده است.
بر اساس گزارش وزارت صحت سودان در ماه مارچ، این بیماری در خرطوم، پایتخت این کشور برای اولین بار در تاریخ شناسایی شد، در حالی که اروپا افزایش موارد ابتلا را گزارش داده و پرو در اکثر مناطق وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
در ماه جنوری، سازمانی جهانی صحت هشدار داد که دنگی سریعترین بیماری گرمسیری در جهان و یک «تهدید همه گیر» است.
رامان ولیودان، متخصص کنترول بیماریهای گرمسیری سازمان جهانی صحت هشدار داد که نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر بیماری دینگی هستند.
او گفت: موارد گزارش شده به سازمان جهانی صحت در سال ۲۰۱۹ با ۵.۲ میلیون مورد در ۱۲۹ کشور به بالاترین حد خود رسید. امسال جهان در مسیر ابتلای بیش از چهار میلیون نفر قرار دارد که بیشتر به فصل باران های موسمی آسیا بستگی دارد.
او گفت که در حال حاضر نزدیک به ۳ میلیون مورد در قاره امریکا گزارش شده است و نگرانی در مورد گسترش به بولیویا، پاراگوای و پرو وجود دارد.
ارجنتاین که در سالهای اخیر با یکی از بدترین شیوع بیماری دنگی مواجه شده است، پشهها را با استفاده از تشعشعاتی که DNA آنها را قبل از رهاسازی در طبیعت تغییر میدهد، عقیم میکند.
ولیودان گفت: «منطقه امریکا قطعاً در وضعیت بدی قرار دارد و ما امیدواریم که منطقه آسیا بتواند آن را کنترول کند.»
سازمان جهانی صحت میگوید موارد گزارش شده از این بیماری که باعث تب و درد عضلات میشود، تنها یک بخش کمی از کل موارد ابتلا در سطح جهان را نشان میدهد، زیرا اکثر موارد بدون علامت هستند. این بیماری در کمتر از یک درصد افراد کشنده است.
گفته میشود که آب و هوای گرم به تکثیر سریعتر پشهها کمک میکند و ویروس را قادر میسازد در بدن آنها تکثیر شود. ولیودان افزایش انتقالات کالاها و مردم، شهرنشینی و مشکلات مرتبط با صحت را از دیگر عوامل این افزایش ذکر کرد.
وی در پاسخ به این سوال که امواج گرمایی که نیمکره شمالی کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهد چگونه بر گسترش این بیماری تاثیر می گذارد، گفت: هنوز زود است که بگوییم.
او گفت که حرارت بیش از ۴۵ درجه سانتی گرید «باید پشه را بیشتر از تولید مثل آن بکشد، اما پشه حشره بسیار باهوشی است و میتواند در ظروف ذخیره آب که درجه حرارت آنچنان بالا نمی رود تولید مثل کند.»
صحت
متقی خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان شد
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در دیدار با حنان بلخی، مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان از سوی این سازمان شد.
حافظ ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه با نشر اعلامیهای گفته است که آقای متقی روز (دوشنبه، ۲۸عقرب) با مسوول بخش منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش در کابل دیدار کرده است.
بر اساس اعلامیه، سرپرست وزارت خارجه در این دیدار خواستار تقویت و تمویل سیستم صحی داخلی افغانستان در بخش دارو شده تا از این طریق مراکز صحی کشور به خودکفایی برسند.
متقی همچنین از مسوول سازمان جهانی صحت خواسته که با حکومت در راستای مبارزه با پولیو و سایر بیماریهای ساری مبارزه مشترک کند و آزمایشگاه تشخیص پولیو و سایر بیماریهای ساری را در افغانستان فعال کند.
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
صحت
یونیسف: در ماه سپتمبر بیش از ۲ هزار مرکز صحی در ولایتهای مختلف حمایت و تمویل شده است
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) میگوید که در ماه سپتمبر سال جاری میلادی، ۲ هزار و ۴۰۰ مرکز صحی را در ولایتهای مختلف کشور حمایت و تمویل کرده است.
این نهاد در صفحه ایکس نگاشته است که در حال حاضر ۶.۱ میلیون نفر در سراسر افغانستان به مراقبتهای صحی ضروری دسترسی دارند.
پیش از این ملل متحد در گزارشی گفته است که کشورهای کمککننده به افغانستان، میزان کمکهای شان را در سال جاری به دلیل محدودیتها و ممنوعیتهای وضع شده از سوی امارت اسلامی به خصوص بر کار زنان، کاهش دادهاند.
این سازمان گفته است که با کاهش این کمکها، نهادهای کمکرسان ملل متحد با کمبود شدید بودجه مواجه شدهاند و این موضوع وضعیت بشری در افغانستان را وخیمتر خواهد ساخت.
صحت
آغاز کمپاین فرعی واکسین پولیو در افغانستان
مسوولان در وزارت صحت عامه میگویند که کمپاین فرعی ملی تطبیق واکسین پولیو در ۱۶ ولایت آغاز شده است.
شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، میگوید که کارزار فرعی ملی تطبیق واکسین ضدپولیو امروز (دوشنبه، ۷ عقرب) در ولایتهای کابل، کندهار، هلمند، ارزگان، زابل، فراه، ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان و برخی ولایتهای دیگر و حوزههای جنوب، جنوبشرق، شرق، غرب و شمالشرق کشور آغاز شده است.
به گفتهی سخنگوی وزارت صحت عامه، این کمپاین سه روز ادامه خواهد داشت و در جریان آن حدود ۶.۲ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین ضدپولیو دریافت خواهند کرد.
آقای زمان، از والدین، عالمان دین و بزرگان قومی میخواهد که با واکسیناتوران این وزارت در تطبیق کمپاین واکسین ضدپولیو بر کودکان زیر پنج سال در ولایتهای یادشده، همکاری کنند.
مسوولین در وزارت صحت عامه، میافزایند که در سال روان میلادی هیچ رویداد مثبت پولیو در کشور ثبت نشده است و این وزارت میخواهد که از طریق تطبیق واکسین ضدپولیو از این بیماری پیشگیری کند.
-
ورزش5 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
جهان4 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
رویداد های اخیر17 ساعت ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
جهان3 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
جهان5 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود