رویداد های اخیر
امارت اسلامی بازرسان جنایات جنگی استرالیا را به افغانستان دعوت کرد

امارت اسلامی از مقامات استرالیایی دعوت کرده است تا به افغانستان سفر کنند و اتهامات مربوط به جنایات جنگی توسط سربازان استرالیایی را بررسی کنند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در گفتگو با رسانه استرالیایی «اس بی اس» گفت که امارت اسلامی امنیت مقامات استرالیایی را برای صحبت با قربانیان تضمین میکند.
او گفت: «همه موارد کشتار و آنچه که آنها جرم میدانند مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پس از توافق و مشارکت ادارات ما، با اطمینان صد درصد تدابیر امنیتی را خواهیم گرفت. هیچ مشکلی در این راستا وجود ندارد.»
اخیراً، یک محکمه استرالیا فیصله کرد گزارشها مبنی بر اینکه بین رابرت سمیت، سرباز سابق این کشور در افغانستان غیرنظامیان را به قتل رسانده، تا حد زیادی درست است.
این حکم پس از آن صادر شد که سمیت علیه روزنامه های که این گزارش را منتشر کرده بودند، شکایت درج نمود.
آقای مجاهد در این رابطه گفت: «ما این مورد را مشاهده کرده ایم. اما تصور در افغانستان این است که این یک عمل نمادین است زیرا نیروهای استرالیایی به مدت ۲۰ سال در اینجا بودند تا از جنگ امریکا پشتیبانی کنند که سبب مرگ و شکنجه تعداد زیاد دیگر شد.»
این در حالی است که یک نهاد مستقل در استرالیا در حال بررسی ۴۰ اتهام جنایات جنگی است که گفته می شود توسط نیروهای استرالیایی انجام شده است.
کریس مورایتیس، رئیس دفتر بازرس ویژه در ماه فبروری گفت که بازرسان به دلیل عدم دسترسی، با شاهدان در داخل افغانستان مصاحبه نکرده اند.
رویداد های اخیر
مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه آهن افغان-ترانس بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفتوگاز، فلزات آهنی و زغالسنگ میباشد.
مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافقنامهای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکانسنجی امضا کردند. انتظار میرود که محاسبه حجم پیشبینیشده حملونقل، همچنین برآورد صرفهجویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محمولهها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغالسنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»
او افزوده است که سازمانهای حملونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه آهن افغان-ترانس هستند.
این پروژه شامل بررسی امکانسنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایبآباد، لوگر و خیرلاچی است.
خط آهن افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.
عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»
از سویی هم، سرمایهگذاران روسی علاقهمند اند تا با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.
هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصتهای اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.
رویداد های اخیر
کمک ۲.۲ میلیون دالری سویدن برای تغذیهٔ مادران و کودکان افغان
این کمک مالی برای فراهمسازی غذاهای مغذی به ۱۲۵ هزار مادر و کودک افغان به مدت سه ماه به کار گرفته خواهد شد.

در ادامه تلاشهای جهانی برای کاهش بحران انسانی در افغانستان، سازمان همکاری انکشافی بینالمللی سویدن (SIDA) با پرداخت کمک ۲.۲ میلیون دالری به برنامه جهانی غذا (WFP)، حمایت خود را از تغذیه مادران و کودکان افغان اعلام کرد.
برنامه جهانی غذا با نشر اعلامیهای در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس خبر داده است که این کمک مالی برای فراهمسازی غذاهای مغذی به ۱۲۵ هزار مادر و کودک افغان به مدت سه ماه به کار گرفته خواهد شد. این برنامه به هدف جلوگیری از سوء تغذیه در میان آسیبپذیرترین قشر جامعه اجرا میشود.
این کمکها در حالی صورت میگیرد که برنامه جهانی غذا پیشتر از کمبود شدید بودجه برای اجرای برنامههای حمایتی در افغانستان هشدار داده بود. بنا بر گزارشهای این نهاد، در نبود کمکهای کافی، میلیونها کودک و مادر در معرض خطر سوء تغذیه و بیماریهای مرتبط قرار دارند.
در سالهای اخیر، با فروپاشی ساختارهای اقتصادی و افزایش میزان فقر در کشور، دسترسی به غذاهای سالم برای خانوادهها به ویژه در مناطق روستایی به شدت کاهش یافته است. آمارهای بینالمللی نشان میدهد که بیش از نیمی از جمعیت کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز عاجل دارند.
همزمان با کاهش بودجه کمککنندگان جهانی، برنامه جهانی غذا در اواخر سال ۲۰۲۳ هشدار داد که در صورت ادامه این روند، مجبور خواهد شد میزان کمکهای غذایی خود را به طور چشمگیر کاهش دهد.
براساس گزارش سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش از ۲۵ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه اند. برنامه جهانی غذا در سال ۲۰۲۳ ناچار شد کمکهای خود را به دلیل کمبود بودجه از ۱۵ میلیون نفر به کمتر از ۵ میلیون نفر کاهش دهد.
رویداد های اخیر
کنفرانس بینالمللی با محوریت افغانستان در شهر باکو برگزار شد
جنرال علی نقیاف، رئیس اداره امنیت دولتی آذربایجان، با سخنرانی افتتاحیه این رویداد را آغاز کرد و برگزاری این کنفرانس در باکو را یک گام مهم و ادامه نشستهای پیشین مرتبط با افغانستان دانست.

یک کنفرانس بینالمللی تحت عنوان «افغانستان: اتصال منطقهای، امنیت و توسعه» در شهر باکو برگزار شد. این نشست از سوی اداره امنیت دولتی جمهوری آذربایجان (SSS) سازماندهی شده بود و با حضور مقامهای اطلاعاتی از ۲۰ کشور جهان برگزار گردید.
جنرال علی نقیاف، رئیس اداره امنیت دولتی آذربایجان، با سخنرانی افتتاحیه این رویداد را آغاز کرد و برگزاری این کنفرانس در باکو را یک گام مهم و ادامه نشستهای پیشین مرتبط با افغانستان دانست.
به گزارش Caliber.Az به نقل از اداره امنیت دولتی آذربایجان، وی ابراز امیدواری کرد که این رویداد بینالمللی بتواند نقش مؤثری در ایجاد یک دولت متمرکز در افغانستان ایفا کند که بر اساس اصول و قواعد حقوق بینالملل عمل کند.
وی با اشاره به روابط دیرینه میان آذربایجان و افغانستان که بر پایه اعتماد متقابل استوار است، و همچنین پیوندهای تاریخی و فرهنگی عمیق میان دو ملت، تأکید کرد که آذربایجان همواره از ابتکارات بینالمللی در راستای تأمین ثبات سیاسی داخلی و امنیت در افغانستان حمایت کرده و هیچگاه از تلاش در این مسیر دریغ نکرده است.
جنرال علی نقیاف بر نیاز به حمایت جامع کشورهای جهان از افغانستان در مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی، از جمله تروریزم بینالمللی، قاچاق مواد مخدر، و مهاجرت غیرقانونی، تأکید کرد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی این کنفرانس ایجاد موضعگیری هماهنگ برای مقابله با تلاشهای مخرب نیروهای خرابکار و گروههای تروریستی است که در صدد حفظ وضعیت بحرانی افغانستان هستند، افزود که تضمین جایگاه شایسته افغانستان در نظام بینالمللی و برقراری صلح در این کشور اهمیت فراوان دارد. او ابراز اطمینان کرد که کشورهای منطقه و سایر دولتها بهصورت هماهنگ عمل خواهند کرد و تلاشهای مشترکی در این راستا انجام خواهند داد.
در این کنفرانس، نمایندگان سایر کشورها نیز پیرامون موضوع امنیت و توسعه افغانستان سخنرانی کردند و اظهار داشتند که این نشست میتواند فرصتهای لازم را برای برداشتن گامهای جدیتر در راستای تأمین صلح و امنیت در افغانستان فراهم سازد. همچنین، بر حمایت جامعه جهانی از برقراری ثبات پایدار در این کشور تأکید شد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان1 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
تجارت3 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کمیته بین المللی نجات: کاهش کمکهای امریکا میلیونها افغان را تحت تاثیر قرار داده است