تجارت
عمری: تا زمانیکه زراعت میکانیزه نشود، افغانستان نمیتواند پیشرفت داشته باشد
وزیر زراعت و مالداری میگوید تا زمانی که زراعت کشور میکانیزه نشود، افغانستان نمیتواند در این بخش پیشرفت داشته باشد.
عطاءالله عمری این مطلب را روز چهارشنبه (۱۰ جوزا) در مراسم تجلیل از روز مزرعه در یکی از فارمهای تحقیقاتی وزارت زراعت و مالداری بیان کرده است.
او خاطر نشان ساخت با وجودی که افغانستان یک کشور زراعتی است، اما در بخش زراعت مشکلات فراوانی وجود دارد.
آقای عمری گفت: «تا زمانیکه دهاقین، سرمایه گذاران و اعضای مرکز تحقیقاتی سکتور زراعت در هماهنگی با هم کار نکنند، نظام زراعتی کشور نمیتواند نتیجه مثبت داشته باشد. ما تلاشها را آغاز کرده ایم تا هماهنگی را افزایش بدهیم و از تخمهایی استفاده کنیم که در کشور تحلیل و تصدیق شده باشد تا اینکه از لحاظ گندم و سایر محصولات زراعتی به خودکفایی برسیم.»
برخی از مسئولان دیگر وزارت زراعت ومالداری تاکید کردند که آنان انواع تخمهای اصلاح شده را در اختیار دهاقین قرار میدهند تا حاصلات شان افزایش یابد. در حال حاضر این وزارت ۴۶ نوع تخم اصلاح شده را ترویج کرده است.
نصرت الله طلحه، رییس انستیتوت تحقیقاتی وزارت زراعت ومالداری گفت: «ما در بخش تحلیل و تصدیق محصولات زراعتی ظرفیت بلندی داریم و نهادهای مختلف بینالمللی در این بخش با ما همکار هستند. امیدواریم وزارت برای توسعه فارمهای تحقیقاتی، زمین توزیع کند.»
بر اساس آمارها، افغانستان سالانه به ۶.۳ میلیون متریک تُن گندم نیاز دارد و در سال روان انتظار میرود که ۵.۲ میلیون متریک تُن گندم در داخل کشور تولید شود.
به گفته آگاهان، هرگاه دهاقین از تخمهای اصلاح شده داخلی استفاده نکنند مشکلات در بخش کمبود غله در کشور بیشتر خواهد شد.
محمد قاسم عبیدی، استاد پوهنتون میگوید: «ما در بخش تنظیم تخمهای اصلاح شده به سالها کار نیاز داریم و در این بخش فعالیت هم داریم، اما دهاقین هنوز هم از تخمهای تصدیق شده استفاده نمیکنند.»
بخش زراعت ومالداری در افغانستان سالهاست که به گونه سنتی اش به پیش میرود و با وجود فرصتهای مناسب برای سرمایه گذاری روی زراعت کشور، توجه چندانی در گذشته در این بخش صورت نگرفته است.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند