رویداد های اخیر
امارت اسلامی: خواست مکرر ایران برای آب و اظهارات نامناسب را زیان آور میدانیم
امارت اسلامی با نشر اعلامیه ای در واکنش به هشدار اخیر ابراهیم رییسی، رییسجمهور ایران دربارهی حقآبه این کشور از دریای هلمند میگوید مقامهای ایرانی نخست باید معلومات خود را در مورد آب هلمند تکمیل و پس از آن با الفاظ مناسب خواست شان را مطرح کنند.
رییس جمهور ایران در جریان سفرش به ولایت سیستان و بلوچستان هشدار داده است که از هرگزینه ممکن حقابه این کشور از جانب افغانستان را خواهند گرفت.
امارت اسلامی با نشر اعلامیهای این اظهارات رییسی را نامناسب خوانده و گفته است که امارت اسلامی به معاهده نیمقرن پیش دربارهی تقسیم آب هلمند متعهد است، اما بهدلیل خشکسالی آب کافی وجود ندارد. در اعلامیه گفته شده است که در چنین وضعیتی، خواست مکرر ایران برای آب و اظهارات نامناسب در رسانهها زیانآور است.
در اعلامیه آمده است: «مقامات ایرانی ابتدا باید معلومات خود را در مورد آب هلمند تکمیل نمایند و بعد از آن با الفاظ مناسب خواست شان را مطرح کنند، اگر واقعیت درست مطالعه نشود و چنین اظهارات مطرح گردد، می تواند فضای سیاسی میان مردم و کشورهای دو ملت مسلمان را آسیب بزند که به نفع هیچ طرفی نیست و باید تکرار نگردد.»
امارت اسلامی تاکید کرده است که ذخایر آب به اندازه ای نیست که به ایران جاری شود.
در اعلامیه آمده است: « امارت اسلامی یکبار دیگر تعهد میسپارد که با در نظرداشت موافقتنامه آب هلمند تمام تلاش خویش را به خرج میدهد که آب تعهد شده به مردم ایران برسد، اما به این شرط که ذخایر آب ما به اندازه ای برسد که اگر آنرا به ایران جاری بسازیم و در دریای خشک هلمند صدها کیلومتر مسیر را طی کند، به آن کشور برسد، این در حالی است که اکنون در بند کمال خان هیچ آب وجود ندارد و اگر آب بند کجکی در آن جاری گردد تا آنجا نمی رسد، بنابراین نیاز است تا جانب ایرانی این حقایق را درک نماید.»
وزیر خارجه ایران در واکنش به اعلامیه امارت اسلامی درباره حقآبه دریای هلمند، گفته است که معیار بود و نبود آب در بندهای افغانستان؛ نیازمند بازدید فنی و عینی است و نه صدور بیانیه سیاسی.
او در حساب تویتراش نوشته است که در ماههای اخیر بارها از امیرخان متقی، وزیر خارجه افغانستان خواسته است تا طبق عهدنامه هیرمند، امکان بازدید هیاتهای فنی و سنجش میزان آب را فراهم کنند.
رویداد های اخیر
امریکا برای مبادله زندانیان درحال مذاکره با امارتاسلامی است
امارت اسلامی در این مورد چیزی نمیگوید؛ اما در گذشته بازداشت محمود شاه حبیبی را رد کرده بود.
روزنامهی وال ستریت ژورنال در یک گزارش تازه گفته که اداره جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده، برای تبادله زندانیان، با امارت اسلامی سرگرم مذاکرات است.
بربنیاد این گزارش، حکومت بایدن در ازای رهایی "محمد رحیم" به دنبال باز گرداندن رایان کوربت، جورج گلزمن و محمودشاه حبیبی، سه شهروند امریکایی است که در سال ۲۰۲۲ در افغانستان دستگیر شده اند.
در گزارش روزنامه وال ستریت ژورنال آمده است که: «اداره بایدن به تاریخ ۱۴ نوامبر به گروه طالبان (امارت اسلامی) گفت که اگر آنان جورج گلزمن، راین کاربیت و محمود شاه حبیبی، شهروندان ایالات متحده، را که در جریان سال ۲۰۲۲ در افغانستان بازداشت شدند، رها کنند، واشنگتن نیز محمد رحیم الافغانی را آزاد خواهد کرد.»
امارت اسلامی در این مورد چیزی نمیگوید؛ اما در گذشته بازداشت محمود شاه حبیبی را رد کرده بود.
با این حال سیاستگران میگویند که اگرچه کابل و واشنگتن روابط رسمی ندارند اما امارت اسلامی از طریق دفتر سیاسی قطر، مناسبات را تحکیم بخشیده، اگرچه امریکاییها نمیخواهند این مورد فاش شود.
پارسال خانوادهی "محمد رحیم" در برابر رسانهها از امارت اسلامی خواسته بود که برای آزادی او با امریکا وارد مذاکرات شود.
مادر محمد رحیم این را هم گفته بود که با پسرش از رهگذر صلیب سرخ در تماس است و هرازگاهی با فرستادن نامه جویایی احوال یک دیگر میشوند. به گفته او، پسرش هجده سال است که در گوانتانامو زندانی است.
به دنبا آن امارت اسلامی نیز گفته بودکه این موضوع را دنبال میکند و در نشستهای که با امریکایی ها داشته اند رهایی این زندانی را مطرح کرده اند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی ادعاهای ترمپ مبنی بر دریافت کمکهای مالی از امریکا را رد کرد
این درحالیست که به تازگی رییس جمهور منتخب امریکا گفته است که میلیاردها دالر از منابع مالی امریکا به امارت اسلامی پرداخت می شود.
امارت اسلامی گفتههای دونالد ترمپ را مبنی بر دریافت کمکهای مالی از امریکا را به شدت رد کرده و افزوده است که امریکا نه تنها به افغانستان کمک نکرده بل میلیاردها دالر افغانستان را غضب و مسدود کرده است.
معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید که آنان از امریکا توقع کمک مالی را ندارد و نه هم درخواستی داده است.
حمدالله فطرت دریک اعلامیه گفته است که: «پولهای را که امریکا از آن یادآوری میکند، بخش بزرگ آن در روند تخلیه افغانهای به مصرف رسیده که با خروج امریکا آنان نیز افغانستان را ترک کردند. شاید مقداری به موسسات بینالمللی زیر نام کمکهای بشری هزینه کرده باشد و ما هم میخواهیم که این نوع کمکها قطع شوند زیرا این پول درد مردم افغانستان را دوا نمیکند.»
آقای فطرت افزوده است که: «هرگاه تحلیل دقیق شود، تمامی این پولها را امریکا به خاطر اهداف خود به مصرف رسانیده و تلاش دارد که در برابر امارت اسلامی پروپاگندا کند.»
این درحالیست که به تازگی رییس جمهور منتخب امریکا گفته است که میلیاردها دالر از منابع مالی امریکا به امارت اسلامی پرداخت می شود.
دونالد ترمپ، پالیسی جو بایدن، رییس جمهور کنونی امریکا، در قبال افغانستان را نادرست دانسته و افزوده که ادارهٔ کنونی واشنگتن میلیاردها دالر به افغانستان تحت حاکمیت امارت اسلامی فراهم کرده است.
رییس جمهور منتخب امریکا در یک نشست خبری درباره کمکهای نقدی امریکا به افغانستان اشاره میکند و میگوید که این باورکردنی نیست که ملیاردها دالر به افغانستان فرستاده میشود.
دونالد ترمپ از اداره جو بایدن رییس جمهور فعلی امریکا انتقاد کرد و مدعی شد که بایدن میلیاردها دالر از خزانهای امریکا را به باد داده است.
ترمپ گفته است که: «این حتی باورکردنی نیست. ما میلیونها دالر نه بلکه اساسا میلیاردها ها دالر به طالبان (امارت اسلامی) در افغانستان میفرستیم. این پول توسط بایدن ارسال میشود، همان آدمی که ۵۰ تا ۶۰ تریلیون را از خزانه امریکا به هدر داد. چیزی که مهمترین دارایی ما دانسته می شود. این نباید اجازه داده شود که اتفاق بیافتد.»
آقای ترمپ در ادامه، بار دیگر از نحوه خروج نظامی امریکا از افغانستان به شدت انتقاد کرده و گفته که پس از خروج تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دالر در افغانستان برجا مانده است.
وی گفت: «خروج زشت آنها از افغانسان را ببینید. منظورم خروج نیست من آن کار را زودتر می کردم اما شیوه خروج بسیار بد بود من با عزت و اقتدار خارج می شدم بدون اینکه ۱۳ عسکر کشته شوند. آنها تجهیزات نظامی جدیدی به ارزش میلیاردها دالر که خودم آنها را خریداری کرده بودم را به طالبان (امارت اسلامی) واگذار کردند.»
در همین حال، شماری از آگاهان میگویند که حضور ۲۰ ساله امریکا و ناتو در افغانستان وضعیت کنونی را به بار آورده و این کشور مسؤولیت دارد تا با این کشور کمک کند و همچنان ذخایر ارزی را آزاد کنند.
این در حالی است که امریکا در سه سال گذشته بیش از دونیم میلیارد دالر برای موسسات کمک رسان در افغانستان کمک کرده است. وزارت خارجه امریکا بارها گفته این کمکها صرفا برای برنامههای کمکی برای مردم عادی افغانستان است و این پول بدست اعضای امارت اسلامی نمیرسد.
رویداد های اخیر
نگرانی گزارشگر خاص حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان از اخراج مهاجران افغان از پاکستان
بنت روز گذشته (سهشنبه، ۱۸جدی) با اشاره به گزارشهای اخیر از پاکستان مبنی بر بازداشت و اخراج مهاجران افغانستان، از دولتها خواست تا رفتار انسانیتری با این مهاجران، بهویژه با گروههای آسیبپذیر داشته باشند.
ریچارد بنت، گزارشگر خاص حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان، در واکنش به اخراج اجباری مهاجران افغانستان از پاکستان، بر لزوم محافظت از این افراد و جلوگیری از بازگشت آنها به افغانستان تاکید کرده است.
آقای بنت روز گذشته (سهشنبه، ۱۸جدی) با اشاره به گزارشهای اخیر از پاکستان مبنی بر بازداشت و اخراج مهاجران افغانستان، از دولتها خواست تا رفتار انسانیتری با این مهاجران، بهویژه با گروههای آسیبپذیر داشته باشند.
او همچنین فراخوان خود را برای عدم بازگشت مهاجران افغانستان تکرار کرد و بر لزوم حمایت از این افراد در کشورهای میزبان تاکید کرده است.
گزارشگر خاص ملل متحد اظهار داشت که مهاجران افغانستان در کشورهای میزبان منطقه باید از رفتار بهتری برخوردار شوند و از تمامی کشورهای عضو خواست تا منابع مالی و امکانات لازم را برای حمایت از این مهاجران افزایش دهند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که اخراج اجباری مهاجران افغانستان از پاکستان طی روزهای اخیر افزایش یافته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید
-
رویداد های اخیر2 روز ago
صدراعظم کانادا احتمالا استعفا دهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش میزان بیکاری در هرات
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
اخبار ساحوی2 روز ago
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکنیم