Connect with us

رویداد های اخیر

پایان نشست سه‌جانبه در اسلام‌آباد؛ چین و پاکستان بر تامین ثبات در افغانستان تاکید کردند

منتشر شده

در

نشست سه‌جانبه میان افغانستان، پاکستان و چین در اسلام‌آباد با تأکید بر تقویت روابط اقتصادی منطقه و تأمین ثبات در افغانستان به پایان رسید. در این نشست، وزیر امور خارجه امارت اسلامی با وزرای خارجه چین و پاکستان در مورد همکاری‌های اقتصادی، صلح، امنیت، ثبات و برخی موضوعات دیگر گفتگو کرده است.

پس از پایان نشست سه‌جانبه، بلاول بوتوزرداری و چین گانگ بدون حضور امیرخان متقی در یک نشست خبری مشترک حضور یافتند و ثبات در افغانستان را برای منطقه مهم خواندند.

وزیر خارجه پاکستان در این نشست خبری گفت: «برای توسعه اجتماعی و اقتصادی، اتصال و رفاه در منطقه، هنوز هم صلح و ثبات در افغانستان یک امر حیاتی است. ما با سایر شرکای خود برای یک افغانستان صلح‌آمیز، مرفع و متحد به کار ادامه خواهیم داد.»

وزیر خارجه چین نیز از امارت اسلامی خواست که یک حکومت فراگیر و میانه‌رو را شکل دهند و همچنان به نگرانی‌های امنیتی همسایگان افغانستان بابت تهدیدهای تروریستی رسیدگی کنند.

آقای چین گانگ گفته است: «ما امیدواریم که طالبان (امارت اسلامی) سیاست حکومت فراگیر و میانه‌رو را پذیرفته و روابط دوستانه با همسایگان خود را حفظ کند. این مهم است که طالبان نگرانی‌های امنیتی همسایگان خود را جدی بگیرند و تدابیر قوی تری برای مقابله با گروه‌های تروریستی مختلف در افغانستان اتخاذ کنند.»

با این حال، آقای متقی و هیأت همراه شان در سفر به اسلام‌آباد با وزرای خارجه چین و پاکستان دیدارهای جدا گانه نیز داشته‌اند.

به گفته ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه، در این دیدارها در مورد همکاری‌های اقتصادی، مسایل سیاسی و ترانزیتی بحث و گفتگو شده است.

برعلاوه، آقای متقی با جنرال منیر عاصم، لوی درستیز اردوی پاکستان روی موضوعات مختلف به ویژه مسایل امنیتی همچنان دیدار و گفتگو کرده است.

آقای تکل در مورد این دیدار گفته است: «امیرخان متقی با جنرال عاصم منیر، لوی درستیز اردوی پاکستان در مورد همکاری‌های دوجانبه برای امنیت منطقه، سهولت تردد مردم و مسایل مربوط به مهاجرین افغان گفتگوی جامعی را انجام دادند.»

رویداد های اخیر

فطرت: افغانستان به داکتر زن و مرد نیاز دارد

Published

on

فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح امارت اسلامی افغانستان گفته است که فراگیری علم طبابت در یک نظام فرض عین است و مردم به داکتران مرد و زن نیاز دارند.

آقای فطرت این مطلب را در کنفرانس علمی و مسلکی قوماندانی اکادمی علوم طبی قوماندانی صحیه بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی که روز پنجشنبه منتشر شد، قوماندان صحیه از تجهیزات پیشرفته و‌ ادویه جات میلیون دالری یاد نموده گفت که در پنج ماه گذشته ۵۸ عمل جراحی پیچیده قلب در شفاخانه ۴۰۰ بستری سردار محمد داوود خان موفقانه صورت گرفته است که این دستاورد بزرگ برای وزارت دفاع ملی می‌باشد.

لوی درستیز قوای مسلح در حالی بر اهمیت داکتران زن تاکید کرده که بر بنیاد گزارش‌ها، اخیراً رهبر امارت اسلامی تصمیم گرفته که انستیتوت‌های طبی در کشوربه روی دختران بسته شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد

Published

on

وزارت ترانسپورت و هوانوردی اعلام کرده است که فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی در شاهراه کابل – کندهار تعلیق شد.

اخیراً دو حادثه ترافیکی در مسیر این شاهراه در ولایت غزنی، بیش از ۵۰ کشته برجای گذاشت و ده‌ها تن دیگر را زخمی کرد.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی در خبرنامه‌ای نوشته است که فعالیت دو شرکت ترانسپورتی بخاطر این دو حادثه ترافیکی از سوی این وزارت تعلیق گردیده و تیم مشترک تخنیکی برای بررسی به محل رویداد فرستاده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به بخش تولید برق در افغانستان

Published

on

وزارت انرژی و آب می‌گوید که سرمایه گذاری‌ها را در بخش تولید برق از منابع داخلی افزایش می‌دهد. مسوولان در این وزارت می‌افزایند که در حال حاضر، سرمایه گذاران داخلی و خارجی علاقه‌مندی شان را برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید انرژی برق ابراز کرده اند.

مسوولان این وزارت می‌گویند که آنان زمینه بیشتر سرمایه‌گذاری را فراهم می‌کنند.

بر بنیاد گزارش‌ها افغانستان ظرفیت تولید ۳۱۰ هزار میگاودات برق را دارد اما ۷۵ درصد برق موردنیازش وارداتی است.

به گفته‌ای مسوولان، در حال حاضر ۱۴۰۰ میگاوات برق در کشور به مصرف می‌رسید که ۲۵ درصد آن از منابع داخلی و بقیه از کشورهای همسایه وارد می‌شود.

مطیع‌الله عابد، سخنگوی این وزارت تصریح می‌کند که سرمایه گذارانی از کشورهای ترکیه، ایران، تاجکستان، ازبکستان و چین علاقمندی شانرا برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید انرژی برق ابراز کرده اند.

به گفته‌ آقای عابد، افغانستان دارای منابع وافر تولید انرژی برق است که ظرفیت تولید ۲۳ هزار میگاوات برق از منابع آبی، ۶۷ هزار میگاوات برق از باد، ۲۲۲ هزار میگاوات برق خورشیدی و ۶ هزار میگاوات برق از منابع دیگر دارد.

آگاهان اقتصادی می‌گویند که با توجه به داشتن این همه ظرفیت تولید برق، امارت اسلامی تلاش کند تا افغانستان را از یک کشور وارد کننده برق به صادر کننده تبدیل کند.

بر اساس گزارش‌ها در حال حاضر افغانستان سالانه تا ۳۰۰ میلیون دالر صرفیه برق را به کشورهای همسایه پرداخت می‌کند و جریان برق واراتی مشکلات خود را نیز می‌داشته باشد به ویژه در فصل زمستان.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!