رویداد های اخیر
سازمان ملل: افغانستان جزء ۷ کشوری است که با فقر و گرسنگی حاد روبهرو است
سازمان غذا و زراعت ملل متحد در گزارش جهانی بحران غذاییاش گفته است که افغانستان از جمله هفت کشوری است که شهروندان آن با فقر و گرسنگی حاد روبهرو استند.
بربنیاد این گزارش، ۵۷ درصد از گرسنهگان در سومالیا بودند، در حالیکه چنین شرایط شدید در افغانستان، بورکینافاسو، هائیتی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن نیز رخ داده است.
در گزارش این سازمان آمده است که برای چهارمین سال پیدرپی تعداد افرادی که دچار نا امنی حاد اند نیاز به کمک فوری غذایی، تغذیه و معیشت داشتند، افزایش یافته است.
براساس یافتههای این سازمان حدود ۲۵۸ میلیون تن در ۵۸ کشور و منطقه در سال ۲۰۲۲ با ناامنی غذایی حاد سطوح فاز سه تا پنج مواجه بودند.
سازمان ملل و اتحادیه اورپا مشترکا گزارش درمورد مصوونیت غذایی جهان منتشرکرده است براساس این گزارش درسراسر جهان درسال ۲۰۲۲ میلادی ۲۵۸ میلیون تن به دلیل تغییرات اقلیم، اثرات گسترده همه گیری ویروس کرونا و جنگ در اوکراین ۵۷ درصد مردم دنیا از جمله افغنستان را تشکیل میدهد با کمبود مواد غذایی شدید رو به رو اند.
در بخشی ازگزارش مشترک ملل متحد و اتحادیه اورپا آمده است که:«۵۷درصد از گرسنگان در سومالیا بودند، در حالیکه چنین شرایط شدید در افغانستان، بورکینافاسو، هائیتی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن نیز رخ داد. برای چهارمین سال پیدرپی تعداد افرادی که دچار ناامنی حاد غذایی اند نیاز به کمک فوری غذایی، تغذیه و معیشت داشتند، افزایش یافته است. براساس یافتههای سازمان غذا و ملل متحد، حدود ۲۵۸ میلیون تن در ۵۸ کشور و منطقه در سال ۲۰۲۲ با ناامنی غذایی حاد مواجه بودند، در حالیکه این رقم در سال ۲۰۲۱ در ۵۳ کشور و منطقه، ۱۹۳ میلیون تن بوده است.»
همزمان با این برخی از نهادها کمکرسان میگویند گرسنگی حاد در افغانستان باعث بحران بشری خواهد شد.
یان اگلند، رییس شورای پناهنده گان ناروی میگوید که:«ما واقعا توقع فاجعه بحران بشری بالا را در افغانستان، سودان، یمن و سومالیا را نداشتیم، حالال ببینید سودان که قبلآ هم به کمکهای بشردوستانه نیاز داشت و اکنون پس از جنگهای نظامی حدود ۱۵ تا ۱۶میلیون تن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.»
در همین برخی از باشندهگان کشورمیگویند؛ نبود زمینه کار گسترش دامنه فقر و اقتصاد ضعیف سبب شده برخیها از سه وعده غذایی به یک وعده غذایی هم دسترسی نداشته باشند.
برخی از آگاهان اقتصادی میگویند؛ هرچند کمکهای بشردوستانه میتواند مشکلات اقتصادی کوتاه مدت را از بین ببرد، اما برای از بین بردن مشکلات اثتصادی درازمدت نیاز است تا پروژههای اقتصادی و انکشافی از سوی جامعه جهانی در کشور آغاز شود.
براساس آمار سازمان ملل متحد در حال حاضر ۲۸ میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند و از این میان حدود هفده میلیون تن با گرسنگی حاد روبه رو اند.
رویداد های اخیر
تیراندازی در یک زیارت در بغلان؛ یازده تن جان باختند
منابع محلی در بغلان میگویند که در پی تیراندازی در یک زیارت در این ولایت، ۱۱ تن جان باخته اند.
این رویداد ساعت ۹ شب گذشته در زیارت «سید پادشاه جان» واقع شهر کهنه ولسوالی نهرین رخ داده است.
یک باشنده محل میگوید که افراد کشته شده، باشندگان ولسوالی نهرین بوده و میخواستند شب را در زیارت سپری کنند.
اسدالله مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات وفرهنگ ولایت بغلان این رویداد را تایید میکند اما در مورد چگونگی آن و آمار تلفات جزئیات نمیدهد.
سخنگوی پولیس بغلان میگوید که تا هنوز اطلاعات دقیق از این رویداد به دست پولیس نرسیده است.
رویداد های اخیر
مقامهای چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند
یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.
وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامهای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاریهای استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافقهای قبلی به تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار خاطرنشان شد که تماسهای شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بینالمللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین میدهد.
ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور میباشد.
مقامهای چین و ترکمنستان در مورد آمادگیها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.
آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.
رویداد های اخیر
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحهای را در مورد انتقال افغانهایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.
دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکاییها کار کرده اند.
وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغانهای واجد شرایط را انتقال خواهد داد.
قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاشهای نقل مکان افغانها» به منظور سادهسازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغانهای واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.
قانون جدید به این دفتر اجازه میدهد تا سه سال کار کند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت5 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
جهان2 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند