Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل برای افغانستان هماهنگ کنندۀ خاص تعیین کرد

منتشر شده

در

سازمان ملل متحد برای افغانستان هماهنگ کنندۀ ویژه تعیین کرد. سخنگوی سر منشی عمومی ملل متحد میگوید که از آقای سینیرلی اوغلو خواسته شده است تا ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان را رهبری کرده و سفارشاتی را در مورد رویکرد یک‌پارچه و منسجم برای رسیدگی به چالش‌های کنونی فرا روی افغانستان ارایه کند. با این حال معاون سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که حق آموزش و فعالیت زنان در افغانستان باید رعایت شود.

انتونیو گوتریش، سر منشی عمومی ملل متحد، فریدون سینیرلی اوغلو، دپلومات ترکی را به صفت هماهنگ‌کنندۀ خاص و بازرس مستقل در امور افغانستان گماشته است.

دفتر منشی عمومی ملل متحد با نشر خبرنامه‌ای گفته است که گزینش سینیرلی اوغلو در این سمت بر اساس قطعنامۀ شماره ۲۶۷۹ شورای امنیت این سازمان صورت گرفته است.

در خبرنامه آمده است که منشی عمومی ملل متحد از سینیرلی اوغلو خواسته است تا ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان را رهبری کرده و سفارشات را در مورد رویکرد یک‌پارچه و منسجم برای رسیدگی به چالش‌های کنونی فرا روی افغانستان ارایه کند.

استیفن دوجاریک، سخنگوی سر منشی سازمان ملل می‌گوید که:«سرمنشی سازمان ملل متحد فریدون سینیرلی را به عنوان هماهنگ کننده خاص در افغانستان انتخاب کرد. از او خواسته شده تا چالش‌های کنونی در افغانستان را کنترول کند، قسمی که میدانیم قبلا این دیپلومات ترکی در افغانستان بوده است و تجربه خوب دارند و می‌توانند اوضاع افغانستان را خوب درک کنند.»

با این حال مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل که به ایران سفر کرده است در یک نشست خبری در مورد برنامه‌های سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که حق آموزش و فعالیت زنان در افغانستان باید رعایت شود.

مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که:«بحث رساندن کمک‌های بشرودوستانه به صراحت می‌گویم که ما به کشور‌هایی که متعهد شده‌اند و گفته‌اند کمک می‌کنیم التماس می‌کنیم، زیرا تأمین مالی این کمک‌ها و تعهدی که گفته‌اند و قبول کرده‌اند بسیار کمتر از چیزی بوده است که کشور‌ها متعهد شده‌اند. ما به صراحت و به شکل واضح از کشور‌های کمک کننده این درخواست را داشتیم به طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم مسئولیت شان را یادآور شدیم آن‌ها هم مسئولیتی دارند و باید تضمین کنند که حق کار، آموزش، فعالیت زنان و دختران افغانستان باید کاملا رعایت شود و از آن حفاظت شود.»

به گفته آقای گریفیتس تاکنون کشور‌ها متعهد شده‌اند که ۴.۶ میلیارد دالر به افغانستان کمک کنند که این بزرگترین رقم کمک انسان‌دوستانه در دنیا است. با توجه به شرایط فوق‌العاده‌ای که افغانستان دارد عجیب هم نیست ۱۶ میلیون نفر در این کشور نیاز به کمک بشردوستانه دارند.

گریفیتس افزوده است که:«وقتی که بحران‌های انسانی پیش می‌‌آید آسیب‌پذیرترین قشر هر جامعه زنان و کودکان هستند طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم به باید مسئولیت‌شان عمل کند، کشور‌هایی هم که متعهد شده‌اند باید کمک‌های شان و تعهدات شان را در این زمینه عملی کنند خود مردم افغانستان هم در این زمینه مسئولیت دارند که کاری بکنند که بتوانند کشورشان را بدون وابستگی به کمک‌های خارجی اداره کنند.»

امارت اسلامی در مورد تعیین هماهنگ کننده جدید سازمان ملل در افغانستان چیزی نگفته است. با این همه هماهنگ کننده جدید سازمان ملل ماموریت دشواری را در پیش خواهد داشت تا بتواند یک ارتباط و هماهنگی خوب میان امارت اسلامی و سازمان ملل ایجاد کند.

این دیپلومات ترکی، چهار دهه تجربه در امور بین‌المللی و دیپلوماسی داشته و در این مدت پرداختن به مسایل سیاسی، بشری، انکشافی و حقوق بشری را در کارنامۀ خود دارد. او از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ نمایندۀ دایمی ترکیه در سازمان ملل متحد بود.

رویداد های اخیر

قرارداد پروژه برق‌رسانی قوش‌تپه و درزاب جوزجان امضاء شد

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

Published

on

قرارداد پروژه برق‌رسانی ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب ولایت جوزجان میان وزارت آب و انرژی و یک شرکت خصوصی امروز در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت،،  به امضاء رسید. این مراسم با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، برگزار شد.

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

در چارچوب پروژه، تمدید لین برق ۲۲۰ کیلوولت به طول ۸۵.۲۴ کیلومتر، ساخت دو سب‌استیشن و دو شبکه توزیع در ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب شامل است. با تکمیل این پروژه، هزاران خانواده از خدمات برق برخوردار خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عالم پاکستانی: معافیت مادام‌العمر برای عاصم منیر خلاف آموزه‌های اسلامی است

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود.

Published

on

مفتی تقی عثمانی، از علمای برجسته و شناخته‌شده دینی پاکستان، با انتقاد از تصمیم‌های اخیر در قبال رهبری اردو این کشور، گفته است که اعطای معافیت مادام‌العمر به جنرال عاصم منیر، رئیس اردوی پاکستان، و پاسخ‌گو نساختن او در برابر محکمه، با اصول و تعالیم دین اسلام در تضاد قرار دارد.

این عالم دینی روز دوشنبه در جریان یک نشست، تأکید کرده است که در اسلام هیچ فردی فراتر از قانون نیست و حاکمان و مقام‌های بلندپایه نیز مکلف‌اند در برابر اعمال خود پاسخ‌گو باشند. به گفته او، عدالت و حساب‌دهی از ارکان اساسی نظام اسلامی به‌شمار می‌رود و هرگونه مصونیت دائمی برای افراد قدرتمند، خلاف روح شریعت است.

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود. او از نهادهای مسئول خواست تا در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و نظامی، ارزش‌های اسلامی و اصول عدالت را در نظر بگیرند.

اظهارات این عالم دینی در حالی مطرح می‌شود که بحث‌ها در مورد نقش اردو و حدود صلاحیت‌های رهبران نظامی در پاکستان، در هفته‌های اخیر با واکنش‌ها و دیدگاه‌های متفاوتی روبه‌رو شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولانا فضل‌الرحمن: حمله بر کابل به بهانه هدف قرار دادن دشمنان، توجیه‌پذیر نیست

او تأکید کرد که ادامه تنش‌ها به سود هیچ‌یک از طرف‌ها نیست و تنها راه برون‌رفت از بحران‌های موجود، گفت‌وگو، تفاهم و احترام متقابل میان کشورهای همسایه است.

Published

on

شرکت‌کنندگان نشست علمای پاکستان تحت عنوان «وحدت امت پاکستانی» به رهبری مولانا فضل‌الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام، از حکومت‌های کابل و اسلام‌آباد خواسته‌اند تا تنش‌ها و اختلافات میان دو کشور را از طریق گفت‌وگو و راه‌حل‌های سیاسی برطرف سازند.

مولانا فضل‌الرحمن در این نشست با انتقاد از سیاست‌های نظامی پاکستان گفت که توجیه حمله بر افغانستان به بهانه هدف قرار دادن دشمنان، قابل قبول نیست.

وی خطاب به نظامیان پاکستانی افزود: «اگر شما به این بهانه بر کابل حمله می‌کنید که گویا دشمن‌تان در آن‌جا حضور دارد، پس چرا زمانی که هند در داخل پاکستان دشمنان خود را هدف قرار می‌دهد، واکنش شما متفاوت است؟»

او تأکید کرد که ادامه تنش‌ها به سود هیچ‌یک از طرف‌ها نیست و تنها راه برون‌رفت از بحران‌های موجود، گفت‌وگو، تفاهم و احترام متقابل میان کشورهای همسایه است.

این نشست در حالی برگزار شده است که در ماه‌های اخیر، روابط میان افغانستان و پاکستان با چالش‌ها و تنش‌های فزاینده روبه‌رو بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!