Connect with us

رویداد های اخیر

دفتر توسعه سازمان ملل از کاهش ۳۰ درصدی کمک‌ها به افغانستان هشدار داد

منتشر شده

در

رییس برنامه توسعه سازمان ملل درافغانستان هشدارمی‌دهد که اگر حکومت امارت اسلامی افغانستان به برداشتن ممنوعیت‌های کار وتحصیل زنان ودختران موافقت نکند درسال جاری کمک‌های جهانی به افغانستان 30 درصد کاهش خواهد داشت.

عبدالله درداری می‌گوید کمک‌های بشری درآینده به افغانستان بستگی به برداشتن ممنوعیت برکار وتحصیل زنان خواهد داشت.

عبداله درداری، رئیس برنامه توسعه سازمان ملل درافغانستان می‌گوید که :«بلی ممنوعیت‌ها بر کار و تحصیل زنان و دختران پیآمدهای خیلی منفی خواهد داشت نه تنها در از دست دادن نیروی جندر بلکه تاثیرات این تصامیم خیلی بزرگ است، اما نگرانی ما از کاهش کمک هاست که بدون شک به ممنوعیت‌های کار و تحصیل زنان ودختران بستگی دارد آنجه تاثیرات آن برمردم افانستان عمیق خواهد بود.»

نسیم عطایی، اقتصاد دان می‌گوید که:«کمک ۳.۷ میلیارد دالر به افغانستان درسال گذشته از فروپاشی کامل اقتصادی افغانستان با تزریق پول نقد به بانک‌های خصوصی افغانستان ارائه کمک‌های بشری وتقویت اقتصادی اجتماعی جلوگیری کرد، اما بدبختانه ممنوعیت‌های اخیر بر کار وتحصیل زنان تاثیرات منفی بر تمویل کننده‌گان برای کمک به افغانستان گذاشته است، چنانچه اگراین ممنوعیت‌ها برداشته نشوند، کمک‌ها درسال ۲۰۲۳ به افغانستان به ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت.»

درداری همچنان از کاهش عواید ناخالص افغانستان درسال جاری تا سه درصد درصورت کاهش کمک‌های جهانی به افغانستان هشدار می‌دهد.

درداری افزود:«گزارش خیلی واضح است، درسال ۲۰۲۳ اقتصاد افغانستان ۰.۴ درصد کاهش خواهد داشت اگر کمک‌ها سالانه ۳.۷ میلیارد دالر در سال ادامه یابند اما اگر کمک‌ها کاهش یابند ما شاهد تقلیل عاید ناخالص افغانستان بیشتر سه درصد خواهیم بود.»

شماری از مقام‌های دیگر سازمان ملل اما می‌گویند، رفع ممنوعیت‌های کار وتحصیل زنان ادامه کمک‌ها را به افغانستان به همراه دارد و در کسب مشروعیت حکومت را کمک خواهد کرد و نیز از تحریم‌ها بر آنها خواهد کاست.

زفیرس زناتوس، نویسنده گزارش سازمان ملل گفت:«البته که کمک‌های جهانی درصورت رفع ممنوعیت‌های کار وتحصیل زنان به افغانستان ادامه می‌یابد و حکومت سرپرست را به عنوان یک دولت مشروع کمک خواهد کرد و از تحریم‌های بیشتر نیزجلوگیری خواهد نمود.»

سفیرجاپان ومعاون سفیرترکیه درافغانستان نیز ابراز امیداوری می‌کنند، با رفع شدن ممنوعیت‌ها از کار وتحصیل زنان ودختران زمینه رشد ورفاه اقتصادی افغانستان بیشترفراهم شود.

تاکاشی اوکادا، سفیرجاپان درافغانستان گفت:«امیدوارم ممنوعیت‌ها برکار وتحصیل زنان ودختران برداشته شوند وامیدوارم طالبان حکومتداری خوبی را برای سایراتباع این کشور ایجاد کنند وامیدوارم زمینه گفتگوهای جامع تری با طالبان درمورد پالیسی‌های اقتصادی واجتماعی فراهم شود.»

امیرمانو، معاون سفیرترکیه درافغانستان گفت:«البته که کمک‌های بشری در۲۰ ماه گذشته به افغانستان دراولویت بوده است اما نیاز است تا در توسعه‌ای اقتصادی و پروژه‌های بنیادی افغانستان نیز توجه شود چون با تقویت سیستم بانکی وسکتورهای خصوصی مردم افغانستان از این وضعیت دشوار نجات یابند اما این همه به همکاری مقام‌های حاکم نیازمند است.»

بر اساس تحلیل برنامه توسعه سازمان ملل اگر کمک‌های بین‌المللی به افغانستان کاهش یابد، اقتصاد افغانستان با افزایش تورم و کاهش نقدینگی مواجه خواهد شد ونیز ارزش ارز پایین خواهد آمدو بانک‌ها با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.

درداری می‌گوید، برنامه کمک‌های بشردوستانه افغانستان برای سال ۲۰۲۳ تنها ۵ درصد تمویل شده است و از ۴/۶ میلیارد دالر درخواست شده تنها ۲۵۱ میلیون دالر در اختیار آنها قرار گرفته است.

امارت اسلامی پیش ازاین از سازمان ملل و کشورهای تمویل کننده خواسته است کمک بشری را سیاسی نسازند و به کمک به مردم نیازمند افغانستان ادامه دهند و نیز تحریم‌ها را بردارند و دارایی‌های مسدود شده افغانستان را در خارج از کشور آزاد سازند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!