Connect with us

رویداد های اخیر

توماس وست در دیدار با سیاسیون افغان: خشونت نه بل گفتگو راه بهتر است

منتشر شده

در

نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان می‌گوید؛ در مورد چالش‌ها و تعامل جامعه جهانی در افغانستان با سیاسیون و اعضای جامعه مدنی در استانبول ترکیه دیدار و گفتگو کرده است.

به گفته توماس وست؛ یکی از موضوعات مورد بحث، نیاز به مسیر صلح‌آمیز برای رفتن به سوی آینده بود. او می‌گوید؛ خشونت نه بل گفتگو راه بهتر است.

نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با شماری از چهره‌های سیاسی افغان و اعضای جامعه مدنی در استانبول ترکیه، به سفر منطقه‌یی اش نقطه پایان گذاشت.

توماس وست می‌گوید؛ در مورد چالش‌ها و تعامل جامعه جهانی در افغانستان با سیاسیون و اعضای جامعه مدنی گفتگو کرده است.

او می‌افزاید؛ در این دیدار نگرانی‌های عمیقی در مورد تصامیم امارت اسلامی به ویژه در مورد حق آموزش، کار و آینده زنان را شنیده است. به گفته آقای وست، بحث دیگر این بود که به یک راه صلح‌آمیز نیاز است و گفتگو راه مورد ترجیح است، نه خشونت.

او بر تعهد پایدار امریکا در قبال مردم افغانستان، کار برای رسیدگی به بحران انسانی و پشتیبانی از گفتگوی میان افغان‌ها در مورد آینده افغانستان تاکید کرده است.

توماس وست گفته است که:«گفتگوهایی با رهبران افغان و جامعه مدنی افغانستان دراستانبول داشتم، درمورد چالش‌ها و تعامل جامعه جهانی با افغانستان گفتگو صورت گرفت. ما باید با مشورت با افغان‌ها، رویکرد خود را ثابت کنیم، من نگران تصامیم طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هستم به ویژه تصامیم که براساس آن حقوق زنان ودختران برای کاروآموزش نقض شده است، موضوع دیگراین است که یک راه مسالمت آمیز رو به جلو وجود داشته باشد. گفتگو راه حل است نه خشونت. تعهد امریکا بر پیشبرد این رویکرد دربرابر مردم افغانستان پایدار است عزم ما درهمکاری با دیگران برای رسیدگی به بحران انسانی و حمایت از گفتگوهای میان افغان‌ها درباره آینده کشورشان استوار و پابرجاست.»

بر بنیاد گزارش‌ها؛ توماس وست دیدارهای زیادی با چهره‌های سیاسی افغانستان در ترکیه از جمله صلاح‌الدین ربانی، محمد کریم خلیلی و باتور دوستم داشته است.

اما امارت اسلامی می‌گوید؛ هیچ گروه مخالف در افغانستان وجود ندارد، حکومت قوی به وجود آمده و کمیسیون تماس با شخصیت‌ها نیز از بهر برگشت چهره‌ها ایجاد شده است.

این درحالی است که توماس وست در یازدهم ماه روان میلادی سفرش به قطر، امارات متحده عربی و ترکیه را آغاز کرد که بر بنیاد اعلامیه وزارت خارجه امریکا این سفر امروز پایان می‌یابد.

دیدار و گفتگو با اعضای جامعه مدنی، تاجران، رهبران سیاسی، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر افغانستان در این سه کشور در دستور کار آقای وست قرار داشت.

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلینکن خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد

Published

on

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.

او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران می‌توانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.

او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتون‌ها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»

وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.

پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!