رویداد های اخیر
پیام تبریکی رهبر امارت اسلامی افغانستان به مناسبت عید سعید فطر
رهبر امارت اسلامی افغانستان مولوی هبة الله اخند زاده روز سهشنبه (۲۹حمل) در یک پیام به رسانهها فرا رسیدن عید سعید فطر را به تمام مردم افغانستان تبریک و گفته است که باید شکر گزار باشیم که پس از نابسامانیهای زیاد صاحب امنیت و نظام شرعی شدیم و پس از ادای فریضۀ عظیم رمضان در شرایطی عید را تجلیل میکنیم که در تمام کشور فضای امن و امان حاکم است.
رهبر امارت اسلامی افغانستان از سرمایهداران کشور خواسته است تا هموطنان فقیر، مسکین، یتیمان، بیوه زنان و خانوادههای شهدا را کمک و دستگیری نمایند.
وی همچنان گفته است که مسؤولین و نیروهای امارت اسلامی ملکف اند که در خدمت به مردم اخلاص و تلاش بیشتر نمایند زیرا به گفته او «خدمت به مردم عبادت است که باید به گونه درست انجام گردد و حقوق شرعی و خوشحالی آنان در نظر گرفته شود.»
در پیام به نقل از مولوی هبة الله اخند زاده آمده است که امارت اسلامی افغانستان خود را در راستای رفاه ملت خویش و دادن حقوق شرعی مردم ملکف میداند، «این کار را برای رضای الله جل جلاله و ادا نمودن مکلفیت شرعی انجام میدهد، بناءً همه اطمینان داشته باشند که حقوق شرعی هر یک به وجه احسن داده میشود.»
وی همچنان از مسؤولین و غیر مسؤولین خواسته است تا باید با وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر و سمع شکایات و کارمندان آن در اقامۀ معروفات و جلوگیری از منکرات همکاری همه جانبه نمایند.
وی در این باره گفته است که :«اقدامات اصلاحی قابل توجه در عرصههای فرهنگ، تعلیم و تربیه، اقتصاد، رسانهها و سایر بخشها انجام شده است و اثرات نادرست فکری و اخلاقی اشغال در حال پایان یافتن است. هموطنان مؤمن ما باید این اقدامات اصلاحی را نسبت به همه چیز مهم بدانند؛ زیرا در روشنای اصول دینی و شریعت، سعادت زندگی دنیوی و اخروی ما را تضمین میکند و سبب نیکبختی، کامیابی و نجات دایمی جامعه میگردد.»
مولوی هبة الله اخند زاده در خطاب به علمای کشور گفته است که علمای کرام باید نیز در این بخش به مسؤولیت خویش توجه نمایند، در سراسر کشور در زمینههای آگاهسازی مردم از دین، تفهیم و اصلاح اعمال مردم با وزارتهای امر بالمعروف و نهی عنالمنکر، معارف، تحصیلات عالی و اطلاعات و فرهنگ همکاری نمایند.
به گفته مولوی هبة الله اخند زاده هر ملت و کشور زمانی به عزت و امن و رفاه واقعی دست مییابد که در آن بغاوت و سرکشی وجود نداشته باشد به گفته وی :«بنابراین مسؤولیت اصلاح مردم و آگاهسازی آنان به دوش علما سپرده شده است و آنان باید در این عرصه مکلفیت خویش را به وجه احسن ادا نمایند و همچنان در زمینههای اصلاح و تنویر اذهان مردم در مساجد، نشستها، رسانهها و برنامهها تلاش نمایند و وسیله نیک هدایت آنان شوند. به همین ترتیب آنها هماهنگی بیشتر و فضای اعتماد را میانشان ایجاد کنند. از اختلافات ذاتالبینی پرهیز نمایند و به دین و مصالح علیای مردم توجه داشته باشند.»
مولوی هبة الله اخند زاده همچنین گفته است که همه مسئوولیت داریم تا وطن خود را آباد کنیم.
وی دراین باره می گوید که:«کشور ما تازه از جنگ و نابسامانی بیرون شده است و به آبادی و بازسازی شدیداً نیاز دارد. پس اکنون تمام افغانهای مسؤول یا غیرمسؤول، مکلفیت داریم که کشور خود را آباد و به پا ایستاده نماییم. آبادی افغانستان مسؤولیت خود افغانها میباشد، باید از دیگران امید نداشته باشیم، بلکه با همت و تلاش خویش این کشور را آباد و تمام تسهیلات ممکن زندگی را برای هموطنان فراهم سازیم.»
وی افزوده است که :«در این خصوص تاجران ملی و سرمایهداران کشور نسبت به دیگران ملکفیت بیشتر دارند که امارت اسلامی با آنان همکاری کامل و کمک مینماید و برایشان سهولتها را فراهم میسازد، و زمینه خدمت خوب و معیاری را فراهم میکند.»
مولوی هبة الله اخند زاده با تاکید درباره تامین ثبات و امنیت گفته است که باید از نظام قاطعانه حمایت شود تا ملت دیگر آسیب نبیند.
در مورد روابط با کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی و تمام جهان گفته است که :«در چارچوب اصول اسلامی مناسبات مثبت و مؤثر استوار بر تعامل خوب و متقابل میخواهد. همانگونه که افغانستان نمیخواهد در امور داخلی هیچ کشوری مداخله کند، تأکید میکند که دیگر کشورها نیز در مسایل و امور داخلی ما مداخله نداشته باشند که انجام این کار هم به نفع جهان و هم به نفع افغانستان است.»
در ارتباط به ممنوعیت کشت مواد مخدر و تطبیق فرمان در این خصوص دستاورد بزرگ می داند و افزود که:«انجام این کار بزرگ عزم و تصمیم امارت اسلامی و حمایت قاطع مردم از امارت اسلامی را نشان میدهد و این را واضح میسازد که افغانستان دیگر عاری از مواد مخدر میشود.»
وی همچنان گفته است که :«جمعآوری معتادین مواد مخدر در کابل و ولایات و سپردن آنان پس از معالجه به خانوادههایشان، مکلفیت شرعی دیگری بوده که امارت اسلامی انجام داده است و به بخش بزرگ رنج و غم مردم و خانوادهها رسیدگی شده است که در بیست سال گذشته چنین کاری انجام نشده بود.»
در قسمت جمع آوری گداها در مرکز و ولایات گفت که:«کمک و رسیدگی به مشکلات آنان یک اقدام مهم دیگر ترحم و شفقت امارت اسلامی است که به گونۀ درست انجام شد و در حال تطبیق کامل است که با این گام، گداهای حرفوی(کِسبی) و گداهای واقعی و محتاج از همدیگر تفکیک شدند و زمینۀ کمک به هموطنان محتاج و نیازمند فراهم گردید و برای آنان یک مقدار اعانۀ معین از بودجۀ حکومت تعیین گردید. گداهای حرفوی توصیه و تأدیب شدند که این در تاریخ افغانستان اقدام مهم میباشد و همدردی بی سابقۀ امارت اسلامی را با مردمشان نشان میدهد.»
در قسمت اقتصاد کشور مولوی هبة الله اخند زاده میگوید که :«ارگانهای امارت اسلامی به خاطر پیشرفت و تقویت اقتصادی تمام تلاشهای خویش را به خرج میدهند و تا اکنون به فضل و مرحمت الله جل جلاله توانستهاند که با وجود مشکلات و موانع فراوان، اقتصاد کشور را به گونۀ بهتر مدیریت نمایند.»
در مورد تعلیم و تربیه مولوی هبة الله اخند زاده میگوید که تربیه تمام فرزندان از مکلفیتهای امارت اسلامی است.
وی دراین باره گفت:«در بخش تعلیمی، روند تعلیم و تربیه را در سراسر کشور گسترش داده و تربیه تمام فرزندان از مکلفیتهای امارت اسلامی است که به خاطر پیشرفت بیشتر آن پلانهای مؤثر روی دست میباشد.»
۱۱ــ بررسی کار و حالات مسؤولین ولایتی، نظر و مشورهدهی در امور دینی و مذهبی به گونۀ کتبی و شفاهی برای ادارات ولایتی، توجه به برخورد مسؤولین امارتی و شریکسازی کاستیهای آنان به گونۀ احسن، ایجاد فضای باور و تعلق خوب میان مسؤولین امارت اسلامی و مردم و به همین منظور ایجاد شوراهای مشترک علمای کرام و متنفذین و ترتیب لایحه و چوکات کاری خوب؛ گام بسیار ضروری بود که انجام شد و امید داریم که مسؤولین ما بسیاری از مشکلات را از همین طریق به گونۀ بهتر، امانتداری و دقت، بررسی و حل نمایند که با انجام آن فضای امن و اطمینان بیشتر تقویت میشود و با مسؤولین در انجام مسؤولیتهایشان همکاری خواهد شد، ان شاءالله.
همچنان رهبر امارت اسلامی افغانستان به تمام قضات و مسؤولین محاکم هدایت داده است که با توجه به مسؤولیت مهمشان در راستای به دست آوردن حقوق حقۀ مردم و حل منازعات، بسیار جدی و پرتلاش باشند و در قضاوت میان قوی و ضعیف تفاوت قایل نشوند و با هرکسی از روی عدالت و مساوات برخورد کنند. در حدود الله سبحانه و تعالی، شخصیت مجرم را مدنظر نگیرند و به جای مجرم، به جرم نگاه کنند؛ از مظلوم دفاع نمایند، از ظالم جلوگیری کنند و در حل قضایای مردم بدون تأخیر و درنگ به آنان خدمت نمایند.
وی همچنان به مسئوولین وزارت صحت هدایت داده است تا شب و روز در خدمت مردم باشند و برای خودکفایی کشور در بخش صحت گامهای استوار و قوی بردارند.
رهبر امارت اسلامی افغانستان به نیروهای امنیتی و دفاعی کشور نیز توصیههای دارد که قرار زیر میباشند و تاکید نموده است که نکات ذیل را قاطعانه عملی نمایند:
- نیتهای خویش را خالص لله فی الله بگردانند.
- خورد و بزرگ، خود را با زینت تقوی آراسته نمایند.
- حمد الله تعالی را به جا آورید که به برکت جهاد مقدس و نصرت الله جل جلاله فتح عظیم نصیبتان گردید.
- عدالت، احسان و عجز نمایید، از کبر، غرور، عجب، ظلم، خیانت و مصارف بیجا اجتناب ورزید.
- از قوم پرستی، منطقه پرستی، لسان پرستی و اندیوال بازی جداً بپرهیزید.
- امتیاز در امارت اسلامی باید به اساس تقوا و امانتداری باشد.
- تقرر را بر اساس تعلقات ذاتی (شخصی) خویشخوری و قرابت انجام ندهید. تقرر و استخدام باید بر اساس اهلیت (تقوا، امانتداری و استعداد) صورت گیرد.
- در میان تان فضای اعتماد و برادری را تقویت بخشید، از حسد، شکایت و غیبت همدیگر و همچنان از حرکاتی که باعث بی اعتمادی در میان تان میگردد، اجتناب ورزید.
- تمام برادران مجاهد فریضۀ امر بالمعروف و نهی عن المنکر را در میان تان ترک نکنید، سلسلۀ تعلیم و تعلم را به ویژه تعلیم نماز را در ریاستها، ادارات و اتاقهایتان جاری نگهدارید، به نمازها اهتمام بیشتر ورزید و نمازها را با جماعت ادا نمایید.
- از فرزندان و خانوادههای شهدا کفالت کنید. آن عده مجاهدینی که در جریان بیست سال جهاد کردهاند و تکالیف را متقبل شدهاند، به آنان و جهاد شان قدر نمایید و آنها را از صفوف امارت اسلامی بیرون نگذارید.
- کمیسیون تصفیه که از سوی امارت اسلامی توظیف شده است، تمام مجاهدین در روند تصفیه با آنان همکاری نمایند تا این صف مقدس از افراد نا اهل و مفسد، پاک و تصفیه گردد.
- از اُمرایتان اطاعت کامل نمایید و فرامین امات اسلامی را جداً عملی سازید و از آن دفاع کنید.
- اگر کسی میخواهد که به یک بزرگ نصیحت نماید، نصیحت را به وی به گونۀ پنهان برساند، زیرا نصیحت پنهان مؤثر واقع میشود، آشکارا آنان را نصیحت نکنید؛ زیرا این کار به جای اثر مثبت، تأثیر منفی میگذارد.
- همت حساب دادن مصارف خود را پیدا نمایید. رسول الله صلی الله علیه وسلم با مسؤولین مالی خویش که بیتالمال به دست آنان جمعآوری میشد، با آنان محاسبه دقیق میکرد و همچنان حضرت عمر رضی الله عنه با مسؤولین مالی خویش محاسبه میکرد. لهذا محاسبه مالی ضرور است و شما کوشش کنید که با مافوق و مسؤولین تعیین شده به خاطر محاسبه به گونه درست محاسبه نمایید.
- در برابر دشمنان دین و کشور، تخریبکنندگان امنیت، دزدان و مجرمین جنایی قاطعانه عمل کنید و در برابر مردم عام نرم، محتاط و مهربان باشید. در اثر معلومات بیجا و نادرست نباید کسی از شما تکلیف ببیند، حیثیت و عزت کسی پایمال نشود و به سر و مال کسی به ناحق ضرر نرسد. مردم ما به ترحم و شفقت نیاز دارند، ما خادمان آنان هستیم، امنیت آنان مسؤولیت دینی و وطنی ماست، مگر متوجه باشید که تحت نام امنیت و دفاع، مردم بی قدر نشوند و کسی از کردارتان به الله تعالی شکایت نکند.
- در اخیر یادآوری میکنم که در این شب و روزهای عید به خانوادههای شهدا، یتیمان، بیوه زنان و اقاربشان توجه خاص داشته باشید و از همدردی و کمک با فقرا و مساکین دریغ نورزید.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد