رویداد های اخیر
قراردادی نظامی امریکا به اتهام اخذ رشوت در افغانستان به سه سال و ده ماه زندان محکوم شد
یک قراردادی نظامی امریکا به اتهام گرفتن رشوت از یک قراردادی افغان به سه سال و ده ماه زندان محکوم شده است.
اورلاندو کلارک، ۵۷ ساله، برای ارزیابی داوطلبیها برای قراردادهای بازسازی با بودجه ایالات متحده در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به افغانستان اعزام شده بود.
وزارت عدلیه امریکا گفته است که کلارک و همکار اش تاد کولمن، تحلیلگر در یک شرکت امریکایی دیگر، از یک شرکت افغانستان چهار صد هزار دالر رشوت در بدل کمک برای برنده شدن حدود ده قرارداد، دریافت کردند.
کلارک و کولمن برای پنهان کردن این کار شان، شرکتهای غیرواقعی را در گرجستان ثبت نمودند و حسابهای بانکی را برای دریافت رشوت از افغانستان باز کردند.
کلارک و کولمن همچنین صورت حسابهای جعلی ایجاد کردند تا وانمود کنند که در یک تجارت صادرات موتر در امارات متحده عربی دخیل اند. در واقع، کلارک و کولمن از رشوت برای خرید وسایل شخصی مانند موترهای BMWاستفاده کردند.
در طول این طرح، کولمن و کلارک همچنین برای دریافت رشوت به صورت نقد به امارات متحده عربی سفر و سپس آنرا به ایالات متحده قاچاق کردند.
علاوه بر این، بین سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۲۰، کلارک همچنین برای امضای توصیه نامه های دروغین ویزه برای اتباع افغان که به عنوان مترجم با نیروهای امریکایی در افغانستان کار میکردند، رشوت دریافت کرد.
کولمن، ۴۸ ساله، در ماه فبروری به دلیل نقش اش در این طرحها به دو سال و ۹ ماه زندان محکوم شد.
رویداد های اخیر
جو بایدن: خروج از افغانستان یک تصمیم درست بود
جو بایدن در آخرین روزهای کاریاش گفته که پس از خروج از افغانستان، هیچ تهدیدی تروریستی از خاک افغانستان متوجه امریکا نبوده است.
به گفته بایدن، چین و روسیه میخواستند امریکا در افغانستان بماند.
او گفته است: «هیچ چیزی دشمنان و رقبای ما مانند روسیه و چین را بیشتر از این خوشحال نمیکرد که برای یک دهه دیگر در افغانستان درگیر باقی بمانیم. پایان دادن به جنگ، تصمیم درستی بود و معتقدم تاریخ این حرف را تأیید خواهد کرد.»
جمهوریخواهان که اکنون حکومت و کانگرس را در اختیار دارند، گفتهاند که خروج از افغانستان به اعتبار امریکا بهعنوان یک متحد قابل اتکا آسیب زده است.
جو بایدن با رد این ادعاها بیان نموده که پیشبینیها و نگرانیهای منتقدان محقق نشده است.
او افزود: «منتقدان میگفتند که پایان جنگ به اتحاد ما با کشورهای دیگر آسیب میزند و گروههای تروریستی خارجی از پناهگاههای امن شان در افغانستان، سرزمین ما را تهدید خواهند کرد. اما هیچ یک از این موارد رخ نداده است. ما همچنان قابلیت خود به حمله در داخل افغانستان و جاهای دیگر را هر وقت ضروری بوده باشد، حفظ کردهایم.»
در همین حال، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا به مردم آن کشور اطمینان داده که هیچ گروهی به شمول القاعده از افغانستان خطری را برای امریکا و متحدانش متوجه نمیسازند.
آقای سالیوان گفت: «ما امریکا را از جنگ نجات دادیم و به طولانی ترین جنگ کشور نقطه پایان گذاشتیم. بدون شک این یک تصمیم درست بود که در آن مقطع زمانی اتخاذ کردیم. ما میتوانیم به چالشها و مشکلات آینده تمرکز کنیم و امروز هم پیمانان ما قویتر است. در ضمن از افغانستان تهدید تروریستی ناشی نمیشود.»
بایدن در حالی از میراث سیاست خارجی خود سخن میزند که در آخرین روزهای کاری اش به عنوان رئیس جمهور امریکا بسر میبرد. وی در ادامه توافقنامه دوحه، سربازان امریکایی را از افغانستان خارج کرد و فصل دیگری در تاریخ افغانستان رقم خورد.
رویداد های اخیر
مقامات پاکستانی بر ضرورت گفتگوهای امنیتی با کابل تاکید کردند
علاوه بر این، اشتراک کنندگان در این نشست بر این باور بودند که همکاری میان کشورهای همسایه میتواند باعث ایجاد صلح در منطقه شود.
در دیدار با جنرال سید عاصم منیر، لوی درستیز پاکستان روز دوشنبه (۲۴جدی) در پشاور، برخی از رهبران سیاسی این کشور از اردوی خواستند تا برای رسیدگی به مشکلات امنیتی داخلی پاکستان با افغانستان تعامل کند.
به گزارش خبرگزاری دان، این دیدار تقریباً چهار ساعت به طول انجامید و سیاستمداران نگرانی خود را در مورد وضعیت به ویژه در ایالت خیبر پختونخوا ابراز کردند.
منابع آگاه به دان گفتند که در این نشست نمایندگانی از تعدادی از احزاب سیاسی حضور داشتند. همه آنها "پیشنهاد تعامل با دولت موقت افغانستان - رسمی یا غیر رسمی" را دادند.
علاوه بر این، اشتراک کنندگان در این نشست بر این باور بودند که همکاری میان کشورهای همسایه میتواند باعث ایجاد صلح در منطقه شود.
با این حال، لوی درستیز پاکستان گفت که حاکمان افغانستان به هشدارهای مکرر در گذشته پایبند نبوده اند.
منابع به نقل از لوی درستیز پاکستان گفتند: «آنها (امارت اسلامی) به حرف ما گوش نمی دهند.»
رهبران سیاسی سپس به رهبری نظامی پیشنهاد کردند که از "راههای دیگر برای تعامل" با دولت موقت افغانستان برای حل مسائل استفاده کند.
دان گزارش داد که رهبری نظامی به صراحت اعلام کرد که هیچ عملیات نظامی جدیدی در خیبر پختونخوا انجام نشده است، اما باید "مالکیت وضعیت" را گرفت. منابع گفتند: «عملیات مبتنی بر اطلاعات تشدید خواهد شد.
یک بیانیه رسمی، اردوی پاکستان تایید کرد که منیر با سیاستمداران خیبر پختونخوا تعامل داشته و آنها در مورد نیاز به یک صدای سیاسی و حمایت عمومی علیه ستیزه جویی در خیبر پختونخوا توافق کردند.
امارات اسلامی افغانستان هنوز به این گزارشها واکنشی نشان نداده است.
دراین اواخر افغانستان و پاکستان روابط تیرهای دارند و پاکستان امارت اسلامی را متهم میکند که به تحریک طالبان پاکستان اجازه فعالیت از افغانستان را داده است.
امارت اسلامی بارها این موضوع را رد کرده و گفته است که به هیچ سازمانی اجازه برنامه ریزی یا انجام حملات از افغانستان علیه کشور دیگر را نخواهند داد.
رویداد های اخیر
نماینده ملل متحد: مسئله آموزش دختران افغان نیاز به گفتگو در سطوح مختلف دارد
نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که چالش دسترسی دختران و زنان افغان به تعلیم و تحصیل یک مسئله چند بعدی است و نیازمند گفتگو در سطوح مختلف میباشد.
روزا اوتونبایوا که در نشست آموزش زنان در جوامع اسلامی در اسلام اباد صحبت میکرد از کشورهای جهان خواست که برای دختران افغان زمینه های متفاوت آموزشی را فراهم کنند.
او گفت: «من واقعاً از تمام این وزرا و نمایندگان که از سراسر جهان آمدهاند، میخواهم که بورسیه های تحصیلی برای دختران افغان فراهم کنند، آموزش آنلاین فراهم کنند و انواع مختلف آموزشها را برای آنها فراهم کنند. این وظیفه امروز است. شما میدانید که چالش تضمین دسترسی دختران افغان به تحصیل مسئله یک بعدی نیست و نیاز است در این باره تلاش و گفتگو در تمام سطوح صورت بگیرد.»
نشست دو روزه تحت نام آموزش دختران در جوامع اسلامی روز یکشنبه با صدور بیانیهای در اسلام آباد پایان یافت. در این بیانیه تاکید شده است که ممانعت از آموزش دختران به منزله سوگیری اجتماعی علیه زنان است. اشتراک کنندگان این کنفرانس از مسلمانان سراسر جهان خواستند فرصتهای برابر برای آموزش دختران فراهم کنند.
در این بیانیه آمده است: «سلب حق تحصیل دختران، سوء استفاده فاحش از اصول دینی است. آموزش دختران نتنها یک مکلفیت دینی بلکه یک ضرورت فوری اجتماعی است. ما باید تلاشهای خود را برای محافظت از حق آموزش دختران انسجام ببخشیم چون زنان تحصیلکرده نقشی محوری در پرورش خانوادهها و جوامع پایدار دارند.»
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور، با حمایت از اعلامیه پایانی این نشست بار دیگر از امارت اسلامی خواسته است تا درهای مکتبها و پوهنتونها را بهروی دختران باز کنند. او تاکید کرده که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان «خلاف منافع ملی و مصالح علیای کشور و توجیهناپذیر است».
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پزشکیان: افغانها برادران ما هستند، حقابه را پیگیری میکنیم
-
جهان3 روز ago
دهها تن در پی بمباران قریه مسلماننشین توسط اردوی میانمار کشته شدند
-
جهان2 روز ago
سفر نماینده ترمپ به اسرائیل برای پیشبرد توافق آتشبس
-
رویداد های اخیر2 روز ago
رئیس اتحادیه مسلمانان: برداشت نادرست از تحصیل دختران در اسلام نیاز به مقابله دارد
-
جهان1 روز ago
شمار قربانیان آتشسوزی در لسآنجلس به ۲۴ نفر افزایش یافت
-
ورزش3 روز ago
وزیر ورزش بریتانیا میگوید تیم کریکت انگلستان باید با افغانستان بازی کند
-
ورزش2 روز ago
فهرست بازیکنان افغانستان برای جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ مشخص شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افغانستان عنوان بیارزشترین پاسپورت جهان را کسب کرد