Connect with us

تجارت

ادارۀ خط آهن: سال گذشته بیش از ۴.۶ میلیون متریک تن انتقالات صورت گرفت

منتشر شده

در

مسئولان ادارۀ خط آهن روز دوشنبه (۲۱حمل) در جریان کنفرانس مطبوعاتی در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت گفته اند که در جریان سال ۱۴۰۱ هـ ش، مجموعاً ۴ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۹۲۹ متریک تن انتقالات صورت گرفته است.

ملا بخت الرحمن شرافت، رئیس ادارۀ خط آهن می‌گوید که:«در جریان سال ۱۴۰۱ هـ ش، مجموعاً ۴ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۹۲۹ متریک تن انتقالات از طریق بنادر حیرتان، آقینه و تورغندی صورت گرفته که نسبت به سال گذشته ۳۶ در صد افزایش را نشان میدهد.»

به گفته رئیس این اداره، از رهگذر مدیریت روند انتقالات در کشور، مجموعاً مبلغ ۳ میلیارد و ۱۸۸ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۱۳۲ افغانی عواید، جمع آوری شده است.

به گفته مسئولان، طی سال ۱۴۰۱هـ ش، از بنادر کشور مجموعاً ۱۲۴۹۲ متریک تن صادرات، ۲۵۳۶۰۳ متریک تن ترانزیت و ۴۴۰۷۸۳۴ متریک تن واردات که قسمت اعظم آنرا میوه خشک و تازه، مواد خوراکی و سنگ‌های معدنی تشکیل میدهد، صورت گرفته است.

ملا بخت الرحمن شرافت می‌افزاید، طی یک سال اخیر، سفرهای رسمی به جانب کشورهای اوزبیکستان، پاکستان و ایران به منظور تقویت سطح همکاری منطقوی، ایجاد دهلیز اقتصادی و آغاز مراحل مقدماتی تطبیق پروژه افغان ترانس، صورت گرفته است.

مسئولان این اداره می‌گویند، قرارداد امور خدماتی و انتقالات بندر حیرتان – مزار شریف که قبلاً با شرکت ترانس سوگدیانا اوزبیکستانی به هزینه مجموعی مبلغ حدود ۳۲ میلیون دالر عقد گردیده بود، با حاکمیت امارت اسلامی، این قرارداد اکنون با شرکت نامبرده با کاهش ۷۰ در صدی به مبلغ مجموعی ۳،۷ میلیون دالر عقد شده است.

مسئولان می‌گویند، طی یک سال اخیر، هماهنگی لازم با تیم‌های تخنیکی کشورهای اوزبیکستان و پاکستان تامین شده که در نتیجه سروی ابتدایی مسیر پروژه افغان ترانس انجام و قرار است کار تطبیق این پروژه مهم که کشورهای آسیای مرکزی را از خاک افغانستان با آسیای جنوبی وصل می‌سازد، آغاز گردد.

به گفته مسئولان، ترمیم قسمت‌های خط آهن خواف – هرات، تکمیلی کار خط آهن آقینه – اندخوی و تسلیمی آن از سوی ترکمنستان به جانب دولت افغانستان، معرفی ۳۹ تن از کارمندان این اداره برای دورۀ آموزشی کسب مهارت‌های لازم فنی و تخنیکی به کشور‌های ایران و ترکمنستان و اخذ بورسیه‌های تحصیلی از کشورهای همسایه دست آورد دیگر این اداره طی یک سال اخیر می‌باشد.

به گفته مسئولان، به منظور عرضه خدمات بهتر و مطمین، تسریع روند انتقالات و جمع‌آوری عواید به گونه شفاف، تلاش‌های پیگیر در راستای دیجیتل سازی سیستم‌ها، آغاز شده است.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!