Connect with us

جهان

هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکایی‌ها مقتدرانه عمل خواهیم کرد

منتشر شده

در

پس از حمله یک طیاره بی‌سرنشین نیروهای تحت حمایت ایران بر یکی از پایگاه‌های نیرو‌های ایالات متحده در سوریه، جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا روز جمعه، ۲۴ مارچ، به ایران هشدار داد که ایالات متحده برای محافظت از امریکایی‌ها «قوی عمل خواهد کرد.»

خبرگزاری رویترز می‌گوید یک گروه حامی ایران در سوریه اعلام کرده است که برای پاسخ به حمله اخیر امریکا علیه مواضع این گروه «بازوی بلندی دارد.»

به نقل از بی‌بی‌سی، این بیانیه که از سوی «کمیته مشاوره ایرانی در سوریه» آمده است حملات امریکا چندین نیروی مسلح را کشته و مجروح کرده اما از تابعیت تلفات خود اطلاعاتی نداده است.

این گروه گفته‌ است: «اگر مراکز و نیروهای ما در سوریه هدف قرار بگیرند ما توانایی پاسخ‌گویی داریم.»

همزمان گزارش‌هایی از پرتاب راکت به سوی دست‌کم دو پایگاه امریکایی در سوریه منتشر شده است. شبکه خبری فاکس در امریکا و خبرگزاری ایرنا در ایران این خبر را منتشر کرده‌اند.

فاکس به نقل از یک مقام ارشد دفاعی امریکا نوشته حملات در دیرالزور بوده و عده‌ای در آن مجروح شده‌اند. از تعداد مجروحان و میزان آسیب جزئیاتی منتشر نشده است. همین مقام گفته پنتاگون در حال بررسی واکنش مناسب است.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، گفته است که در پی فرمان جو بایدن، این کشور «تاسیسات گروه‌های مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف حمله هوایی دقیق قرار داده است.»

وزیر دفاع امریکا گفته است حمله پنج‌شنبه شب به دستور رییس جمهوری امریکا در پاسخ به حمله طیاره بی‌سرنشین و مجموعه‌ای از حملات اخیر نیروهای نزدیک به سپاه پاسداران در سوریه علیه نیروهای ائتلاف انجام شده است.

اشاره آقای آستین به حمله یک پهپاد «با سرمنشاء ایرانی» به یک پایگاه امریکایی در سوریه است که به کشته شدن یک پیمانکار امریکایی و مجروح شدن ۶ امریکایی دیگر منجر شد.

جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، روز جمعه، ۲۴ مارچ، هشدار داد که کشورش در حفاظت از شهروندان خود مقتدرانه عمل خواهد کرد.

آقای بایدن روز جمعه در جریان سفر به کانادا با خبرنگاران گفتگو کرد و با ابراز تاسف از کشته شدن یک پیمانکار امریکایی در حمله طیاره بی‌سرنشین روز چهارشنبه گفت امریکا به دنبال درگیری با ایران نیست اما افزود: «آماده اقدام مقتدرانه ما برای حفاظت از شهروندانمان باشید.»

طبق گزاش بی‌بی‌سی، نزدیک به ۹۰۰ نیروی امریکایی به عنوان بخشی از ائتلاف به رهبری امریکا علیه داعش، بدون اجازه یا موافقت دولت سوریه، در پایگاه‌هایی در جنوب و شرق این کشور مستقرند.

وظیفه آن‌ها جلوگیری از ظهور دوباره داعش است که زمانی نیروهای آن بخش‌های بزرگی از سوریه را در کنترل خود داشتند.

طبق این گزارش، از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حضور خود را در سوریه گسترده و تثبیت بیشتری بخشیده است و صدها نفر را برای آموزش و مشاوره ارتش بشار اسد و نیروهای شبه‌نظامی به این کشور اعزام کرده است.

جهان

محکمه بین‌المللی جرایم حکم بازداشت صدراعظم اسرائیل را صادر کرد

Published

on

محکمه بین‌المللی جرایم حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، صدراعظم و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل را به اتهام «جنایت جنگی» در غزه صادر کرده است. همزمان با این، برای محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس هم حکم بازداشت صادر شده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که کریم خان، وکیل محکمه بین‌المللی جرایم در ۲۰ ماه می امسال اعلام کرد که به دنبال صدور حکم بازداشت برای جنایات ادعایی مرتبط با حملات حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر۲۰۲۳ و پاسخ نظامی اسرائیل در غزه است.

محکمه بین‌المللی جرایم گفته است که قبولیت تصمیم این محکمه توسط اسرائیل الزامی نیست.

با این حال، اسرائیل تصمیم این محکمه و جنایات جنگی در غزه را رد کرده است.

اسرائیل گفته که المصری معروف به محمد ضیف را در یک حمله هوایی کشته اما حماس این موضوع را نه تایید و نه رد کرده است.

Continue Reading

جهان

امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد

Published

on

ایالات متحده روز چهارشنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای آتش بس در غزه را وتو کرد، کاری که انتقادها علیه دولت بایدن را به دلیل ممانعت از اقدام بین المللی با هدف توقف جنگ اسرائیل با حماس، برانگیخت.

به گزارش رویترز، این شورای ۱۵ عضوی به قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو غیردائمی رای داد که خواستار «آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در جنگ ۱۳ ماهه و به طور جداگانه خواستار آزادی گروگان ها شد.

تنها ایالات متحده با استفاده از حق وتوی خود به عنوان عضو دائمی شورا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه، رأی مخالف داد.

رابرت وود، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفت که واشنگتن به صراحت اظهار کرده که تنها از قطعنامه‌ای حمایت می‌کند که صراحتاً خواستار آزادی فوری گروگان‌ها به عنوان بخشی از آتش بس باشد.

او گفت: «با آزادی گروگان‌ها باید یک پایان پایدار برای جنگ حاصل شود. این دو هدف فوری به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند. این قطعنامه این ضرورت را کنار گذاشت و به همین دلیل، ایالات متحده نمی‌تواند از آن حمایت کند.»

وود گفت که ایالات متحده به دنبال مصالحه بوده است، اما متن قطعنامه پیشنهادی «پیام خطرناکی» را برای حماس ارسال می‌کند که «نیازی به بازگشت به میز مذاکره نیست.»

حملات اسرائیل بر غزه نزدیک به ۴۴ هزار نفر را کشته و تقریباً تمام جمعیت غزه را حداقل یک بار آواره کرده است. این حملات در واکنش به حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته انجام شده که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن به اسارت درامدند.

اعضای شورای امنیت به شدت از ایالات متحده برای جلوگیری از قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو منتخب این شورا انتقاد کردند. این کشورها عبارتند از الجزایر، اکوادور، گویانا، جاپان، مالتا، موزمبیق، کوریای جنوبی، سیرالئون، سلوانیا و سویس.

ونسا فریزر، نماینده مالتا در سازمان ملل متحد گفت: «جای تاسف است که به دلیل استفاده از حق وتو، این شورا بار دیگر نتوانست مسوولیت خود را برای حفظ صلح و امنیت بین المللی انجام دهد.»

کارشناسان امنیت غذایی هشدار داده اند که امکان وقوع قحطی در آینده نزدیک در میان ۲.۳ میلیون نفر در غزه وجود دارد.

Continue Reading

جهان

امریکا چند مقام بلند پایه‌ای حماس را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری امریکا در بیانیه خود اسامی چند نفر دیگر را آورده است که شامل دو مقام حماس می‌شود که عضو شورای روابط بین‌الملل حماس هستند.

Published

on

امریکا روز سه‌شنبه (۲۹ عقرب) شش مقام بلند پایه‌ای حماس از جمله نماینده‌های این گروه در خارج، یک عضو بلند پایه‌اگردان‌‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس و افرادی را که در جمع‌آوری کمک ملی و قاچاق سلاح به غزه مشارکت داشته‌اند تحریم کرد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری امریکا (اوفاک) در بیانیه‌ای تأکید کرد که حماس هنوز به مقاماتی وابسته است که نقش‌هایی آشکار و به ظاهر مشروع در داخل گروه دارند ولی در اصل فعالیت‌های تروریستی آنها را تسهیل کرده و یا منافع شان در خارج از کشور را حفظ می‌کنند و در هماهنگی برای انتقال پول و کالا به غزه نقش دارند.

برادلی اسمیت، معاون سرپرست وزارت خزانه‌داری در امور مالی و تروریسم گفت که این وزارتخانه همچنان متعهد به ایجاد اختلال در تلاش‌های حماس برای کسب درآمد اضافی و پاسخگو کردن کسانی است که فعالیت‌های تروریستی این گروه را تسهیل می‌کنند.

یکی از افراد تحریم‌شده عبدالرحمن اسماعیل غنیمت، از اعضای قدیمی شاخه نظامی حماس است. بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌‌‌داری امریکا، این فرد‌ که در حال حاضر در ترکیه مستقر است، قسمتی از حماس را که مسئولیت حمایت از منافع این گروه در کرانه باختری را بر عهده دارد بنیانگذاری کرده و در حملات تروریستی موفق و ناکام متعددی از جمله بمب‌گذاری سال ۱۹۹۷ میلادی در کافه‌ای در تل‌آویو نقش داشته است.

یکی دیگر از مقامات تحریم‌شده حماس که او نیز مستقر در ترکیه است در تسهیل مالی این گروه مشارکت داشته است و پیشتر به خاطر نقشش در حمله سال ۱۹۹۳ در کرانه باختری که منجر به کشته شدن یک سرباز اسرائیلی شد، زندانی شده بود.

وزارت خزانه‌داری امریکا در بیانیه خود اسامی چند نفر دیگر را آورده است که شامل دو مقام حماس می‌شود که عضو شورای روابط بین‌الملل حماس هستند.

غازی حمد، عضو دفتر سیاسی حماس که به نمایندگی از این گروه صحبت می‌کند نیز از دیگر افراد تحریم‌شده توسط امریکا است.

این اقدام نهمین اقدام تحریمی اوفک از زمان حمله هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل است که این گروه و حامیان آن را هدف قرار می‌دهد.

پیش از این، در نخستین سالگرد این حمله در هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۴، امریکا کسانی را که نقش‌های مهم در جمع‌آوری کمک‌های خارجی تحت عنوان «کارهای خیریه» برای تأمین مالی حماس و فعالیت‌های تروریستی آن داشتند تحریم کرد.

حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، جاپان و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!