Connect with us

رویداد های اخیر

عادی‌سازی روابط با کشورهای منطقه و جهان محور تلاش‌های امارت اسلامی در یک سال گذشته

منتشر شده

در

دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی افغانستان در دوازده ماه گذشته برای باز کردن یک فصل جدید مناسبات سیاسی با جهان، تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده است.

هرچند این تلاش‌ها به کسب مشروعیت از سوی هیچ‌کشوری تاهنوز منجرنشده اما بیرق امارت اسلامی در برخی ازکشورهای منطقه برافراشته شده است.

روسیه، چین، ترکیه، ایران، پاکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قطر و امارات متحده عربی کشورهای اند که سفارت‌های‌شان در افغانستان باز است و اماکن دیپلوماتیک امارت اسلامی نیز در این کشورها فعالیت دارند.

تقریباً پیام‌های همه همسایگان افغانستان به جز تاجیکستان در حوزه مبارزه با تروریزم، حقوق بشر و حاکمیت، فراگیر بوده که تاحد زیادی همسو با منافع امریکا توصیف شده است.

در این دوازده ماه پسین، نمایندگی‌های سیاسی کشورهای اروپایی در افغانستان تنها به هدف هماهنگی کمک‌های بشری ادامه داشته است. هندوستان نیز تیم فنی برای هماهنگی کمک‌های بشری در افغانستان دارد.

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، گفته است که امارت اسلامی به خواست‌ها و منافع سایر کشورها احترام می‌گذارد و در مقابل از آن‌ها نیز می‌خواهد تعامل مشابه با امارت اسلامی داشته باشند.

این خواست هم‌چنان بارها از سوی ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء، ابراز شده که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور دارد و خواهان داشتن روابط دوستانه با همه کشورهای جهان است.

در دوازده ماه گذشته، کشورهای منطقه و جهان نیز میزبان نشست‌های برای افغانستان بودند اما تقریباً در بسیاری از این نشست‌ها هیچ نماینده‌ای از امارت اسلامی حضور نداشت.

وزیر خارجه ازبیکستان در نشست مشترک سازمان امنیت و همکاری اروپا که در اواخر سال روان در تاشکند برگزار شد، پیشنهاد داد که یک گروه مذاکره کنندۀ بین‌المللی برای گفتگو با امارت اسلامی ایجاد شود.

ضمیر کابلوف، نماینده خاص رییس‌جمهور روسیه برای افغانستان، نیز اظهارات مشابه داشت و تأکید دارد که افغانستان نباید درعرصه جهانی در انزوای سیاسی قرار داشته باشد.

با این حال، چرا جهان به ویژه امریکا و کشورهای غربی استراتیژی روشن و مشخص در یک سال گذشته در قبال افغانستان نداشته‌اند و چرا کشورها از طریق دیپلوماسی چندجانبه با افغانستان برخورد نکرده و هیچ اجماع سیاسی در این خصوص به وجود نیامده است؟

عزیز بارز، آگاه روابط بین‌الملل، در این مورد می‌گوید: «بعضی کشورهای همسایه ما به اساس منافع خودشان در چوکات روابط «دی فاکتو» تعاملات دارند، کشورهای جهان هم در آغاز خواهان تعامل بودند و به قول یکی از سفرای کشورهای اروپایی، تعامل جهان با طالبان (امارت اسلامی) به شکل منفی پیش می‌رود.»

با این وجود، امارت اسلامی امیدواراست که در سال نو هجری خورشیدی بتواند روابط و مناسبات سیاسی خود را با کشورهای منطقه و جهان تقویت بیش‌تر کند و در نتیجه تعاملات مثبت با جهان و ایجاد روابط دوستانه مشروعیت بین‌المللی را نیز حاصل نماید.

رویداد های اخیر

استعفای دو دیپلومات افغان گماشته شده توسط حکومت پیشین در آلمان

Published

on

رسانه آلمانی «دویچه ویله» گزارش داده که یما یاری، سفیر افغانستان گماشته شده توسط حکومت پیشین در برلین از سمتش کنار رفته است.

سید لطف الله سادات، جنرال قونسل افغانستان در شهر بن آلمان نیز استعفا کرده است.

سادات با نشر اعلامیه‌ای دلیل این تصمیم را «ملاحظات و محدودیت‌های سیاسی کشور میزبان» عنوان کرده است.

پیش از این امارت اسلامی اعلام کرده بود که اسناد صادر شده از سوی این دو نمایندگی را به رسمیت نمی‌شناسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده خاص چین در امور افغانستان می‌گوید که کشورش به دنبال نفوذ در افغانستان نیست

یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.

Published

on

نماینده خاص چین برای افغانستان در مصاحبه‌ای گفته است که بیجینگ به دنبال ایجاد حوزه نفوذ در افغانستان نیست. او افزود: «افغانستان باید به جای تبدیل‌شدن به عرصه‌ رقابت جیوپولیتیکی، بستری برای همکاری همه طرف‌ها شود.»

یو شیائو یونگ روز یک‌شنبه (۲۷عقرب) در گفتگو با مرکز گفتگوهای بین‌المللی بیجینگ، تاکید کرد که چین به استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان احترام می‌گذارد و هرگز در امور داخلی این کشور مداخله نخواهد کرد. او افزود که چین به دنبال منافع خودخواهانه در افغانستان نیست.

یو شیائو یونگ اولویت‌های افغانستان را تشکیل حکومت فراگیر و اتخاذ سیاست ملی و معتدل برشمرد. او همچنین از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت: «پیش از حضور ایالات متحده، یک یا دو گروه تروریستی در افغانستان فعال بودند، اما اکنون بیش از بیست گروه تروریستی در این کشور حضور دارند.»

نماینده خاص چین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زنان در افغانستان، اظهار داشت: «مسئله زنان تنها بخش کوچکی از مشکلات افغانستان است و علت اصلی مشکلات این کشور نیست.»

او همچنین از کشورهای غربی به دلیل آنچه که «استاندارد دوگانه» نامید، انتقاد کرد و افزود: «برای تامین حقوق بشر، باید به مسئله فقر، گرسنگی و قحطی در افغانستان رسیدگی شود.»

یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.

او گفت بخشی از این کمک‌ها به افغانستان و همچنین پاکستان و ایران خواهد رسید تا ترتیبی برای بازگشت مهاجران به کشورشان داده شود.

او افزود که در سه سال گذشته ۴۷۰ میلیون یوان به افغانستان کمک کرده است.

یو شیائو یونگ تاکید کرد که با کمک به افغانستان در این مدت، از فروپاشی این کشور جلوگیری کرده‌اند.

نماینده خاص چین همچنین از عملکرد امارت اسلامی در سه سال گذشته دفاع کرد و گفت که طی این مدت، افغانستان با تلاش‌های مشترک از فروپاشی و خروج گسترده پناهجویان جلوگیری کرده و وضعیت در حال بهبود است.

وی همچنین خاطر نشان کرد که امارت اسلامی در زمینه کنترول وضعیت، مبارزه با مواد مخدر، فساد و تمرکز بر فعالیت‌های اقتصادی عملکرد خوبی داشته است.

او از ایالات متحده خواست که مسئولیت اصلی رنج‌ها و ویرانی‌های افغانستان را بپذیرد و بر مسئولیت آن‌ها در بازسازی افغانستان تاکید کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است

عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمان‌های مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.

Published

on

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که در سال جاری بیش از ۱۰۰ شهروند خارجی به شمول سه شهروند افغانستان در عربستان سعودی اعدام شده اند که در مقایسه با دو سال گذشته افزایش سه برابر را نشان می‌دهد.

در تازه‌ترین مورد، بر اساس گزارش رسانهٔ دولتی عربستان، یک شهروند یمن به جرم قاچاق مخدرات، روز شنبه (۲۶عقرب) در شهر نجران در جنوب غرب عربستان اعدام شد.

خبرگزاری فرانس‌ پرس که آمار خود را بر اساس گزارش‌ها و اعلامیه‌های رسمی حکومت سعودی تهیه می‌کند، گفته است که با اعدام این شهروند یمن، شمار شهروندان خارجی اعدام شده در عربستان در سال روان به ۱۰۱تن رسید.

حکومت عربستان در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲، هر سال ۳۴ شهروند خارجی را که به ارتکاب جرایم مختلف مجرم شناخته شده بودند، اعدام کرد.

سازمان حقوق بشر اروپا-سعودی مستقر در آلمان گفته است که اعدام شهروندان خارجی در عربستان در سال روان، ریکارد بسته است.

طه الحاجی، مسوول حقوقی این سازمان، گفت: «این بزرگترین شمار اعدام شهروندان خارجی در یک سال است. عربستان سعودی هرگز در یک سال ۱۰۰ خارجی را اعدام نکرده بود.»

عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمان‌های مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، پس از چین و ایران، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ سومین کشوری بود که بیشترین شمار اعدام‌ها را انجام داده بود.

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که از اول جنوری تا ۱۷ نوامبر در مجموع ۲۷۴ نفر در عربستان سعودی اعدام شده اند.

افزون بر سه شهروند افغانستان، ۲۱ شهروند پاکستان، ۲۰ یمنی، ۱۴ شهروند سوریه، ۱۰ نایجریایی، ۹ مصری، ۸ شهروند اردن و ۷ اتیوپیایی، ۳ شهروند سعودی، ۳ هندی و یک یک شهروند سریلانکا، اریتریا و فلیپین در سال روان در عربستان اعدام شده اند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲، پس از سه سال وقفه، بار دیگر اعدام افراد را پیوند به ارتکاب جرایم مرتبط به قاچاق مخدرات از سر گرفت. امسال نیز ۹۲ نفر در سعودی در پیوند به جرایم مرتبط به مخدرات اعدام شده اند که ۶۹ نفر آنان خارجی‌ اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!