Connect with us

رویداد های اخیر

برخی ازچهره های سیاسی حکومت پیشین خواستار آغاز گفتگو‌ها میان افغان‌ها شدند

منتشر شده

در

برخی از چهره های سیاسی حکومت پیشین در نشست امنیت جهانی دوحه از جامعه جهانی خواستند تا فضای مذاکره وگفتگو را برای چهره های سیاسی با امارت اسلامی ایجاد کنند.

این چهره ها تاکید کردند جامعه جهانی به ویژه کشورهای اسلامی مسئولیت دارند تا امارت اسلامی را وادار کنند که اجازه دهند دختران و زنان به کار و تحصیل دسترسی داشته باشند.

حکمت خلیل کرزی، دیپلومات پیشین افغانستان گفت: «فکرمی کنم دو گروه می‌توانند با طالبان (امارت اسلامی) صحبت کنند. اول افغان‌های که همفکر وهم نظر هستند، نه افغان های که متهم به سقوط حکومت سابق هستند. تنها افغان های که هنوز مشروعیت دارند این گفتگوها را رهبری کنند وگروه هایی از مسلمانان از کشورهای جهان که بر طالبان (امارت اسلامی) نفوذ دارند می‌توانند صحبت کنند. هر گفتگوی که در راس آن غرب باشد نمی‌تواند موفق باشد زیرا ادعا می‌شود پروژه غرب است. این گفتگوها می‌تواند به رهبری ومالکیت افغان‌ها باشد و آنان به گونه مستقیم با طالبان (امارت اسلامی) وارد مذاکره شوند.»

آقای خلیل کرزی گفت امارت اسلامی حالا که اداره کل کشور را بدست گرفته است، مسئولیت بیشتر دارد.

او از افغان ها خواست که از گذشته درس بگیرند و فرصت گفتگو را برای ایجاد یک افغانستان امن و با ثبات را از دست ندهند.

آقای خلیل کرزی گفت: «اولویت برای جامعه جهانی اوکراین است. این درست است. اما این یک فرصت را برای ما افغان‌ها فراهم می‌کند تا گردهم بیاییم زیرا غرب دیگر ما را باهم وصل نمی‌کند و برای ما افغان‌ها چیزی که مهم است درس گرفتن از گذشته است. چهره های سیاسی دلسوز باید میکانیزمی ایجاد کنند تا براساس آن اول باهم مذاکره کنند بعداً با طالبان (امارت اسلامی) وارد گفتگو شوند و من خوشبین هستم که طالبان (امارت اسلامی) درنهایت درک خواهند کرد که مسیری را که پیش گرفته اند مهم تر از مسئولیت هایی است که قبل از آگست ۲۰۲۱ داشتند.»

در همین حال، فوزیه کوفی از نمایندگان پیشین پارلمان در این نشست خواست که فضای سیاسی بوجود بیاید تا براساس آن افغان‌ها بتوانند در یک سطح بزرگتر و در یک فضای باز سیاسی با حمایت کشورهای اسلامی با هم مذاکره کنند.

او همچنان از رهبران کشورهای اسلامی خواست بر مقام های حاکم در افغانستان فشار بیاورند تا بگذارند زنان ودختران به کار وتحصیل در افغانستان دسترسی داشته باشند.

فوزیه کوفی گفت: «فضا وجود ندارد. تنها فرصتی که وجود دارد برگزاری چنین نشست ها است. اما درسطح کلانتر خواهان این استیم تا برای انجام گفتگوهای سیاسی، فضای بازتر وفرصت های بهتر در حمایت جامعه جهانی وکشورهای منطقه و جهان اسلام ایجاد شود تا در شرایطی که تمام تمرکز وتوجه جهانی بر جنگ اوکراین است افغان ها بتوانند با هم گفتگو کنند. راهبرد کشورهای اسلامی خیلی مهم است. کشورهای مثل قطر که با طالبان (امارت اسلامی) روابط خوب دارند طالبان (امارت اسلامی) را وادار کنند تا بگذارند دختران به مکتب وپوهنتون بروند.»

درنشست امنیت جهانی دوحه هیچ نماینده‌ای از امارت اسلامی حضور نداشت اما مسئولین امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که برای ایجاد یک حکومت فراگیر تر، تلاش می‌کنند ونیز تماس‌ها با چهره های پیشین سیاسی و نظامی را که خواهان برگشت به افغانستان هستند، ادامه می‌دهند. مسئولین همچنان اطمینان داده اند که هیچ تهدیدی متوجه امنیت جان ومال این چهره ها ازسوی امارت اسلامی نخواهد بود.

رویداد های اخیر

قمی در دیدار با معاون یوناما درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تاکید کرد

Published

on

سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان در دیدار با معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تأکید کرده است.

سفارت ایران در کابل با نشر خبرنامه‌‌ای نوشته است که در این دیدار حسن کاظمی قمی به جورجیت گانیون گفته ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد، حمایت خواهد کرد.

در خبرنامه آمده است: «در دیدار جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با آقای کاظمی قمی موضوع موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای قمی گفت جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار سازنده جامعه جهانی برای افغانستان حمایت می‌کند.»

در همین حال، آگاهان نیز به این باوراند که راهکارهای سازمان ملل با همکاری کشورهای همسایه افغانستان در تحکیم ثبات و امنیت می‌تواند مسائل کلیدی همچون تروریزم و مهاجرت را حل سازد.

برخی دیگر از آگاهان تقویت مشارکت و همکاری ایران با سازمان ملل متحد را برای استحکام ثبات بیشتر در افغانستان مهم و ضروری می‌دانند.

ایران هرچند تا هنوز حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشاخته و بارها بر ایجاد حکومت فراگیر در کشور تأکید کرده است.

با این حال، در بیشتر از سه سال گذشته روابط خوبی با امارت اسلامی ایجاد کرده و داد‌وستد تجارتی نیز میان دوکشور به میزان بلندی رسیده است.

گفتنی است که تهران همچنان پیش از این با تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان مخالفت کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر در یک حمله در بغلان کشته شدند

Published

on

پولیس بغلان می‌گوید ده نفر که شب گذشته در حال ذکر در مسجدی در ولسوالی نهرین این ولایت بودند، از سوی افراد ناشناس کشته شدند.

دفتر مطبوعاتی و روابط عامه قوماندانی امنیه ولایت بغلان در خبرنامه‌ای نوشته است که افراد مذکور در طول روز برای تأمین معیشت خود مشغول به کار بودند و شب هنگام برای عبادت به مسجد و خانقاه می‌رفتند.

عبدالغیور خادم، آمر امنیت قوماندانی امنیه بغلان گفته است که چند تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

مسوولیت این حمله را فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامه‌ای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاری‌های استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافق‌های قبلی به تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار خاطرنشان شد که تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بین‌المللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین می‌دهد.

ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور می‌باشد.

مقام‌های چین و ترکمنستان در مورد آمادگی‌ها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.

آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!