Connect with us

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: گفتگوهای بین‌الافغانی در داخل افغانستان برگزار شود

منتشر شده

در

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان می‌گوید که نیاز است تا گفتگوهای بین‌الافغانی در داخل این کشور برگزار شود و اقشار مختلف جامعه در آن حضور داشته باشند.

توماس نیکلاسون در یک نشست خبری در کابل امروز (یک‌شنبه، ۱۴ حوت) گفت افغان‌هایی که بیرون از افغانستان به‌سر می‌برند، نباید از این مذاکرات خارج کرده شوند.

او گفت: «من امیدوارم که گفتگو در داخل کشور آن‌ها (افغان‌ها) انجام شود. من فکر نمی‌کنم نیازی به حذف افغان‌ها در خارج وجود داشته باشد، اما فکر می‌کنم تجربه من این است برای این‌که بتوانید یک گفتگوی معنادار داشته باشید، باید رودررو بنشینید و به‌صورت مداوم تعامل کنید، و اگر در عین مکان باشید، بسیار ساده‌تر خواهد بود.»

وی افزود: «فکر می‌کنم واضح است که چه کسی در یک طرف میز قرار می‌گیرد و این البته مقامات بالفعل (امارت اسلامی) خواهد بود. تصمیم‌گیری یا یافتن راهی برای این‌که چه کسی نماینده سایر افغان‌ها باشد دشوارتر است. در واقع، من فکر نمی‌کنم که ما لزوماً به این موضوع به‌عنوان یک میز دو طرف فکر کنیم. من فکر می‌کنم که ما باید بیش‌تر به‌عنوان میزگردی در مورد آن فکر کنیم که در آن شما علایق مختلف، علایق سیاسی متفاوت، ریشه‌های قومی مختلف، مردان و زنانی که می‌توانند دور هم جمع شوند، داشته باشید.»

آقای نیکلاسون هم‌چنان گفت در حالی که بیش از ۲۸ میلیون تن از شهروندان افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند اما تعلیق کار زنان در انجو‌های خارجی و داخلی از سوی امارت اسلامی روند کمک‌رسانی به نیازمندان را پُر چالش ساخته است.

نیکلاسون گفت: «زمستان سخت رو به پایان است، اما وضعیت بشردوستانه بدتر از گذشته باقی مانده است چنانچه بیش از ۲۸ میلیون افغان آسیب‌پذیر نیازمند کمک هستند که بیش از نیمی از آن‌ها کودکان زیر ۱۷ سال اند.»

این دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا هم‌چنان گفت که مقام‌های امارت اسلامی می‌پذیرند که دختران و زنان حق تعلیم و تحصیل دارند، اما از سوی آنان هیچ «تعهد قاطعی» مبنی بر بازگشایی مکاتب در آغاز سال جدید تعلیمی دریافت نکرده است.

نیکلاسون گفت: «اگرچه بسیاری (وزرا) حق تحصیل دختران و زنان را می‌پذیرند، اما با وجود سؤال بسیار صریح از سوی ما، من هیچ تعهد قاطعی مبنی بر بازگشایی مکاتب در آغاز سال تعلیمی پس از نوروز نشنیدم. اما باز کردن مکاتب و پوهنتون‌ها برای ارایه آموزش با کیفیت به پسران و دختران، زنان و مردان افغان یک امر اختیاری نیست. این یک سرمایه‌گذاری ضروری در آینده، در نسل آینده، در یک افغانستان بهتر است، و مهم‌تر از همه، این خواست همه افغان‌هایی است که با آن‌ها صحبت می‌کنیم.»

رویداد های اخیر

قرارداد پروژه برق‌رسانی قوش‌تپه و درزاب جوزجان امضاء شد

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

Published

on

قرارداد پروژه برق‌رسانی ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب ولایت جوزجان میان وزارت آب و انرژی و یک شرکت خصوصی امروز در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت،،  به امضاء رسید. این مراسم با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، برگزار شد.

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

در چارچوب پروژه، تمدید لین برق ۲۲۰ کیلوولت به طول ۸۵.۲۴ کیلومتر، ساخت دو سب‌استیشن و دو شبکه توزیع در ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب شامل است. با تکمیل این پروژه، هزاران خانواده از خدمات برق برخوردار خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عالم پاکستانی: معافیت مادام‌العمر برای عاصم منیر خلاف آموزه‌های اسلامی است

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود.

Published

on

مفتی تقی عثمانی، از علمای برجسته و شناخته‌شده دینی پاکستان، با انتقاد از تصمیم‌های اخیر در قبال رهبری اردو این کشور، گفته است که اعطای معافیت مادام‌العمر به جنرال عاصم منیر، رئیس اردوی پاکستان، و پاسخ‌گو نساختن او در برابر محکمه، با اصول و تعالیم دین اسلام در تضاد قرار دارد.

این عالم دینی روز دوشنبه در جریان یک نشست، تأکید کرده است که در اسلام هیچ فردی فراتر از قانون نیست و حاکمان و مقام‌های بلندپایه نیز مکلف‌اند در برابر اعمال خود پاسخ‌گو باشند. به گفته او، عدالت و حساب‌دهی از ارکان اساسی نظام اسلامی به‌شمار می‌رود و هرگونه مصونیت دائمی برای افراد قدرتمند، خلاف روح شریعت است.

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود. او از نهادهای مسئول خواست تا در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و نظامی، ارزش‌های اسلامی و اصول عدالت را در نظر بگیرند.

اظهارات این عالم دینی در حالی مطرح می‌شود که بحث‌ها در مورد نقش اردو و حدود صلاحیت‌های رهبران نظامی در پاکستان، در هفته‌های اخیر با واکنش‌ها و دیدگاه‌های متفاوتی روبه‌رو شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولانا فضل‌الرحمن: حمله بر کابل به بهانه هدف قرار دادن دشمنان، توجیه‌پذیر نیست

او تأکید کرد که ادامه تنش‌ها به سود هیچ‌یک از طرف‌ها نیست و تنها راه برون‌رفت از بحران‌های موجود، گفت‌وگو، تفاهم و احترام متقابل میان کشورهای همسایه است.

Published

on

شرکت‌کنندگان نشست علمای پاکستان تحت عنوان «وحدت امت پاکستانی» به رهبری مولانا فضل‌الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام، از حکومت‌های کابل و اسلام‌آباد خواسته‌اند تا تنش‌ها و اختلافات میان دو کشور را از طریق گفت‌وگو و راه‌حل‌های سیاسی برطرف سازند.

مولانا فضل‌الرحمن در این نشست با انتقاد از سیاست‌های نظامی پاکستان گفت که توجیه حمله بر افغانستان به بهانه هدف قرار دادن دشمنان، قابل قبول نیست.

وی خطاب به نظامیان پاکستانی افزود: «اگر شما به این بهانه بر کابل حمله می‌کنید که گویا دشمن‌تان در آن‌جا حضور دارد، پس چرا زمانی که هند در داخل پاکستان دشمنان خود را هدف قرار می‌دهد، واکنش شما متفاوت است؟»

او تأکید کرد که ادامه تنش‌ها به سود هیچ‌یک از طرف‌ها نیست و تنها راه برون‌رفت از بحران‌های موجود، گفت‌وگو، تفاهم و احترام متقابل میان کشورهای همسایه است.

این نشست در حالی برگزار شده است که در ماه‌های اخیر، روابط میان افغانستان و پاکستان با چالش‌ها و تنش‌های فزاینده روبه‌رو بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!