Connect with us

رویداد های اخیر

نمایشگاه یک‌روزه برای دوصد زن متشبث در کابل برگزار شد

منتشر شده

در

نمایشگاه ملی زنان متشبث برای یک روز در کابل برگزار شد. در این نمایشگاه حدود دوصد تن از زنان متشبث، تجارت‌پیشه، صاحب تجارت‌های کوچک و صنایع‌دستی از سراسر کشور شرکت کردند.

مسوولان اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گویند که بانوان متشبث تولیدات‌شان را در این نمایشگاه به نمایش گذاشتند.

از سویی هم، نبود مکان مناسب و مشکلات اقتصادی از چالش‌های زنان متشبث خوانده شده است.

به گفته مسوولان، در حال حاضر برای حدود هفت‌هزار زن مجوز فعالیت اقتصادی داده شده است و صدها زن هم عملاً کاروبار تجارتی دارند.

سلیمه یوسفزی، رییس اتاق زنان تجارت‌پیشه و متشبث، در این مورد می‌گوید: «خانم‌ها را از ۳۴ ولایت افغانستان این‌جا دعوت کردیم تا بتوانیم به مشکلات آن‌ها رسیدگی کنیم.»

در همین حال، مسوولان وزارت اقتصاد هم‌چنان می‌پذیرند که کشور نیاز به مشارکت اقتصادی دارد و این وزارت تلاش می‌کند تا زمینه فعالیت‌های اقتصادی بیش‌تر را برای زنان فراهم کند.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، گفته است: «بانوان تجارت‌پیشه می‌توانند در توسعه و رشد اقتصادی کشور نقش داشته باشند و تلاش هم این است که با حفظ ارزش‌های اسلامی زمینه فعالیت بانوان فراهم شود.»

با این حال، زنان کارآفرین در این نمایشگاه از نبود بازار فروش محصولات شان شکایت دارند و می‌گویند که دولت باید از تولیدات داخلی حمایت گسترده کند.

زهره کوهستانی، تجارت‌پیشه، در این مورد گفت: «فروشات نسبت به سابق بسیار کم است به خاطریکه در گذشته نمایشگاه‌ها که دایر می‌شد مردم زیاد می‌آمدند و اقتصاد مردم هم خوب بود ولی فعلاً شرایط سخت شده است.»

مدینه اعتماد، یکی دیگر از تجارت‌پیشه‌ها، با ابراز امیدواری گفت: «ما امید داریم که در سال آینده امکانات بهتر برای ما مهیا شود.»

به گفته اتاق تجارت و صنایع زنان، فعلاً بانوان در هفت بخش که شامل تولید مواد غذایی، صنایع‌دستی، خدمات اجتماعی، زراعت، مالداری، صحت و معارف می‌باشد، سرگرم کار اند.

رویداد های اخیر

نماینده خاص چین در امور افغانستان می‌گوید که کشورش به دنبال نفوذ در افغانستان نیست

یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.

Published

on

نماینده خاص چین برای افغانستان در مصاحبه‌ای گفته است که بیجینگ به دنبال ایجاد حوزه نفوذ در افغانستان نیست. او افزود: «افغانستان باید به جای تبدیل‌شدن به عرصه‌ رقابت جیوپولیتیکی، بستری برای همکاری همه طرف‌ها شود.»

یو شیائو یونگ روز یک‌شنبه (۲۷عقرب) در گفتگو با مرکز گفتگوهای بین‌المللی بیجینگ، تاکید کرد که چین به استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان احترام می‌گذارد و هرگز در امور داخلی این کشور مداخله نخواهد کرد. او افزود که چین به دنبال منافع خودخواهانه در افغانستان نیست.

یو شیائو یونگ اولویت‌های افغانستان را تشکیل حکومت فراگیر و اتخاذ سیاست ملی و معتدل برشمرد. او همچنین از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت: «پیش از حضور ایالات متحده، یک یا دو گروه تروریستی در افغانستان فعال بودند، اما اکنون بیش از بیست گروه تروریستی در این کشور حضور دارند.»

نماینده خاص چین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زنان در افغانستان، اظهار داشت: «مسئله زنان تنها بخش کوچکی از مشکلات افغانستان است و علت اصلی مشکلات این کشور نیست.»

او همچنین از کشورهای غربی به دلیل آنچه که «استاندارد دوگانه» نامید، انتقاد کرد و افزود: «برای تامین حقوق بشر، باید به مسئله فقر، گرسنگی و قحطی در افغانستان رسیدگی شود.»

یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.

او گفت بخشی از این کمک‌ها به افغانستان و همچنین پاکستان و ایران خواهد رسید تا ترتیبی برای بازگشت مهاجران به کشورشان داده شود.

او افزود که در سه سال گذشته ۴۷۰ میلیون یوان به افغانستان کمک کرده است.

یو شیائو یونگ تاکید کرد که با کمک به افغانستان در این مدت، از فروپاشی این کشور جلوگیری کرده‌اند.

نماینده خاص چین همچنین از عملکرد امارت اسلامی در سه سال گذشته دفاع کرد و گفت که طی این مدت، افغانستان با تلاش‌های مشترک از فروپاشی و خروج گسترده پناهجویان جلوگیری کرده و وضعیت در حال بهبود است.

وی همچنین خاطر نشان کرد که امارت اسلامی در زمینه کنترول وضعیت، مبارزه با مواد مخدر، فساد و تمرکز بر فعالیت‌های اقتصادی عملکرد خوبی داشته است.

او از ایالات متحده خواست که مسئولیت اصلی رنج‌ها و ویرانی‌های افغانستان را بپذیرد و بر مسئولیت آن‌ها در بازسازی افغانستان تاکید کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است

عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمان‌های مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.

Published

on

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که در سال جاری بیش از ۱۰۰ شهروند خارجی به شمول سه شهروند افغانستان در عربستان سعودی اعدام شده اند که در مقایسه با دو سال گذشته افزایش سه برابر را نشان می‌دهد.

در تازه‌ترین مورد، بر اساس گزارش رسانهٔ دولتی عربستان، یک شهروند یمن به جرم قاچاق مخدرات، روز شنبه (۲۶عقرب) در شهر نجران در جنوب غرب عربستان اعدام شد.

خبرگزاری فرانس‌ پرس که آمار خود را بر اساس گزارش‌ها و اعلامیه‌های رسمی حکومت سعودی تهیه می‌کند، گفته است که با اعدام این شهروند یمن، شمار شهروندان خارجی اعدام شده در عربستان در سال روان به ۱۰۱تن رسید.

حکومت عربستان در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲، هر سال ۳۴ شهروند خارجی را که به ارتکاب جرایم مختلف مجرم شناخته شده بودند، اعدام کرد.

سازمان حقوق بشر اروپا-سعودی مستقر در آلمان گفته است که اعدام شهروندان خارجی در عربستان در سال روان، ریکارد بسته است.

طه الحاجی، مسوول حقوقی این سازمان، گفت: «این بزرگترین شمار اعدام شهروندان خارجی در یک سال است. عربستان سعودی هرگز در یک سال ۱۰۰ خارجی را اعدام نکرده بود.»

عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمان‌های مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، پس از چین و ایران، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ سومین کشوری بود که بیشترین شمار اعدام‌ها را انجام داده بود.

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که از اول جنوری تا ۱۷ نوامبر در مجموع ۲۷۴ نفر در عربستان سعودی اعدام شده اند.

افزون بر سه شهروند افغانستان، ۲۱ شهروند پاکستان، ۲۰ یمنی، ۱۴ شهروند سوریه، ۱۰ نایجریایی، ۹ مصری، ۸ شهروند اردن و ۷ اتیوپیایی، ۳ شهروند سعودی، ۳ هندی و یک یک شهروند سریلانکا، اریتریا و فلیپین در سال روان در عربستان اعدام شده اند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲، پس از سه سال وقفه، بار دیگر اعدام افراد را پیوند به ارتکاب جرایم مرتبط به قاچاق مخدرات از سر گرفت. امسال نیز ۹۲ نفر در سعودی در پیوند به جرایم مرتبط به مخدرات اعدام شده اند که ۶۹ نفر آنان خارجی‌ اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار می‌کند

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

Published

on

ان‌بی‌سی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار می‌کند.

بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشته‌اند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخ‌دهی حاضر شوند.

به گزارش شبکه خبری امریکایی ان‌بی‌سی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.

گفته می‌شود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آن‌ها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا می‌توان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.

در گزارش ان‌بی‌سی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار می‌کنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهام‌هایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستی‌های خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.

دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بار‌ها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و ده‌ها افغان در حمله‌ی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!