رویداد های اخیر
سه سالگی توافقنامه دوحه؛ ملابرادر: به تعامل با تمام کشورها ضرورت داریم

از سومین سالروز امضای توافقنامه دوحه با حضور مقامهای ارشد امارت اسلامی امروز (چهارشنبه، ۱۰ حوت) در ارگ بزرگداشت به عمل آمد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزرا در مراسم تجلیل از سالروز این رویداد گفت امارت اسلامی تمامی مواد توافقنامه دوحه را عملی کرده چنانچه امنیت سرتاسری در افغانستان تامین و خاک افغانستان هم تهدیدی به سایر کشورها نیست.
آقای برادر اما تاکید کرد که امریکا خلاف این توافقنامه عمل کرده و تحریم و فشار بر امارت اسلامی را افزایش داده است.
معاون اقتصادی رییس الوزرا گفت :«تمام تعهداتی را که ما با امریکاییها در توافقنامه دوحه داشتیم به آن عمل کردیم. امنیت سرتاسری را تامین کردیم و خاک افغانستان به هیچ کشوری تهدید نیست. امریکاییها خلاف توافقنامه دوحه نامهای اعضای رهبری امارت اسلامی را از لیست سیاه حذف نکردند، سرمایههای افغانستان را منجمد کردند و همچنان تحریمها و فشارهای اقتصادی را افزایش دادند.»
آقای برادر همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی به داشتن روابط نیک با تمام کشورهای منطقه و جهان نیاز دارد و آماده تعاملات مثبت و سازنده با تمامی این کشورها اند.
او گفت: «ما به تعامل با تمام کشورها، چه اسلامی یا غیر اسلامی، ضرورت داریم. هیچ کشوری به تنهایی نمیتواند از هر لحاظ مستغنی باشد. حتماً چیزی میباشد که برای آن به سایر کشورها نیاز پیدا میکند و مشکل خودرا حل میکند. بناءً ما با جهانیان تعامل میخواهیم.»
از سویی هم وزیر اقتصاد در این مراسم، توافقنامه دوحه را پیروزی سیاسی امارت اسلامی توصیف کرد و افزود که امضای این توافقنامه نیروهای امارت اسلامی را در میدان مبارزه برای پیروزی روحیه بلند داد.
دین محمد حنیف تاکید کرد در شرایط فعلی که امارت اسلامی حاکمیت سرتاسری در کشور دارد، نیاز است تا به خواستههای مشروع مردم از جمله کار و حق تعلیم احترام بگذارد.
آقای حنیف گفت: «منحیث یک حکومت، ما در قبال مردم مسئولیت داریم. برای آنان کار پیدا کنیم، نان پیدا کنیم. به خواستههای مشروع آنان احترام بگذاریم. اگر میگویند فقیر هستیم و برای ما کار پیدا شود، خواسته مشروع است. اگر میگویند زمینه تعلیم مساعد شود، خواسته مشروع است.»
برخی دیگر از اعضای کابینه امارت اسلامی به این باور اند که باید از فرصتهای موجود در کشور در امر خدمت رسانی به مردم استفاده مؤثر صورت بگیرد.
نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام وقبایل گفت: «ما باید این نصرت الله متعال را پاس بداریم و تا زمانی که در قلبهای مردم جا نگیریم هرگز نمی توانیم به زور تفنگ بالای مردم حکومت کنیم.»
توافقنامه دوحه پس از یازده دور گفتگو در دهم حوت سال ۱۳۹۸ هجری خورشیدی از سوی ملا عبدالغنی برادر و زلمی خلیلزاد، نماینده وقت امریکا برای صلح افغانستان به امضا رسید.
هرچند امریکا هم هرازگاهی امارت اسلامی را به نقض توافقنامه متهم میکند اما کابل میگوید که به تعهد خود پابند است و آنرا عملی نیز کرده است. امارت اسلامی به این باور است که امریکا یکی از موانع بزرگ فرا راه به رسمیت شناخته شدن امارت اسلامی میباشد.
خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ میگوید: «امریکا بر کشورهای دیگر فشار وارد میکند تا امارت اسلامی را به رسمیت نشناسند. این مداخله تلقی میشود. تحریمها مداخله تلقی میشود.»
از سومین سالروز امضای توافقنامه دوحه در ولایتهای بلخ و ننگرهار نیز تجلیل شد.
در محافلی که به همین مناسبت در این ولایات برگزار شد، شرکت کنندگان امضای توافقنامه دوحه را پیروزی امارت اسلامی دربرابر امریکا و یک دست آورد بزرگ عنوان کردند.
رویداد های اخیر
ونس: اداره بایدن به ارزش ۸۰ میلیارد دالر تجهیزات نظامی در افغانستان جا گذاشت

جیدی ونس، معاون رئیس جمهور امریکا گفته است که اداره جو بایدن به ارزش ۸۰ میلیارد دالر تجهیزات نظامی را در افغانستان جا گذاشت که یک «اشتباه فاجعه بار» بود.
ونس این اظهارات را روز جمعه در جریان بازدید از یک پایگاه نظامی در گرینلند بیان کرد.
او همچنان گفت که اشتباه اداره بایدن سبب کشته شدن ۱۳ سرباز امریکایی در جریان خروج در میدان هوایی کابل شد.
پیش از این، دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا نیز از جا گذاشتن تجهیزات نظامی در افغانستان انتقاد کرده و خواستار بازگرداندن آن شده بود.
امارت اسلامی اما گفته است که تسلیحات به جامانده امریکا در افغانستان متعلق به افغانها است و بازگردانده نخواهد شد.
رویداد های اخیر
بیش از ۲۴۰۰ زندانی در کشور به مناسبت عید آزاد شدند

ستره محکمه اعلام کرده است که بر اساس حکم رهبر امارت اسلامی، ۲ هزار و ۴۶۳ زندانی مستحق عفو به مناسبت عید فطر آزاد شدند.
این نهاد در اعلامیهای امروز (شنبه) نوشت که مدت حبس ۳ هزار و ۱۵۲ زندانی دیگر کاهش یافته است.
رویداد های اخیر
مطالعات امکانسنجی چهار بند آب در ولایتهای مختلف امسال آغاز میشود

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا اعلام کرده است که پروژه های مطالعات امکان سنجی بندهای آب در چهار ولایت کشور امسال آغاز خواهد شد.
کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا در نشست اخیر خود تصمیم گرفته که پروژه های سروی و امکان سنجی بند گرومبی در میدان وردک، بند قرهتیری در بلخ، بند شنهنری در کندهار و بند وچنری در پکتیا در بودجه سال مالی ۱۴۰۴ شامل شوند.
در این نشست، روی موضوعات ساخت شاهراه بایپاس کندهار، اعمار بند ارغستان، ۹۰ کیلومتر لین برق از کابل الی جلالآباد و تکمیل کارهای سباستیشن شیخ مصری در جلالآباد نیز بحث شد و تصمیم بر آن گردید تا از سوی وزارت مالیه با ایجاد کود مخصوص، عواید بهدستآمده از معدن سرب و جست گندهکوتل ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان به این پروژههای عامالمنفعه اختصاص داده شود.
در نشست کمیسیون اقتصادی، طرح سرمایهگذاری ۴۰ میگاوات برق آفتابی در پارک صنعتی حصارشاهی ولایت ننگرهار از سوی سکتور خصوصی، نیز تایید شد. بر اساس این طرح، سکتور خصوصی مبلغ ۵۰.۶۹ میلیون دالر سرمایهگذاری خواهد کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان3 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
جهان4 روز ago
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند
-
ورزش4 روز ago
فهرست تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان برای سه مسابقه یکروزه مقابل نیپال و جام جهانی اعلام شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد