Connect with us

رویداد های اخیر

کمک‌های غذایی ملل متحد از طریق ازبیکستان به افغانستان افزایش می‌یابد

منتشر شده

در

کار ساخت گدام‌های جدید در مرکز لوجیستیک سازمان برنامه جهانی غذای ملل متحد در شهر ترمز ازبیکستان آغاز شد. انتظار می‌رود با ساخت این گدام‌ها، انتقال کمک‌های غذایی به افغانستان افزایش یابد.

بر اساس خبرنامه‌ای که برنامه جهانی غذا روز سه‌شنبه (۹ حوت) منتشر کرد، عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده خاص رییس‌جمهور ازبیکستان در مراسم افتتاح این پروژه گفت: «ما خوشحالیم که ملل متحد در حال گسترش ظرفیت گدام‌های خود در ترمز است. در شرایطی که دو سوم جمعیت افغانستان برای بقای خود به کمک‌های بشردوستانه متکی هستند، وظیفه ما به‌عنوان جامعه جهانی این است که در کنار آن‌ها باشیم.»

مرکز لوجیستیک موجود برنامه جهانی غذا در ترمز از سال ۲۰۲۱ به‌عنوان یک نقطه انتقال برای فعالیت‌های این سازمان در افغانستان عمل کرده است. برنامه جهانی غذا در نظر دارد در ماه‌های آینده هشت هزار متر مربع دیگر به ظرفیت گدام ۱۴ هزار و۵۰۰ متر مربع فعلی اضافه کند. این کار ظرفیت کل ذخیره سازی برنامه جهانی غذا در ترمز را بیش از پنجاه درصد افزایش می‌دهد.

هسیائو وی لی، مسوول بخش افغانستان برنامه جهانی غذا، گفت: «با حمایت دولت ازبیکستان، روزانه بیش از یک هزار متریک تُن مواد غذایی از ازبیکستان به افغانستان عبور می‌کند. در ماه‌های آینده این افزایش ظرفیت گدام‌های ما، توانایی ما را برای رسیدگی به ۲۰ میلیون تن از افغان‌ها که در حال حاضر به کمک غذایی نیاز دارند، تسهیل خواهد کرد. در حالی که شرکا و اهدا کنندگان ما با کمک‌های خود بسیار سخاوتمند بوده‌اند، ما هنوز به ۱.۵ میلیارد دالر اضافی نیاز داریم تا به همه افراد برنامه ریزی شده، رسیدگی کنیم.»

در افغانستان در سال ۲۰۲۲، برنامه جهانی غذا ۲۳ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده و بیش از یک میلیون تُن غذا و ۳۲۵ میلیون دالر امریکایی کمک نقدی توزیع کرده است. از ۲۳ میلیون نفری که کمک دریافت کرده اند، بیش از ۱۱ میلیون زن و حدود ۱۲ میلیون کودک هستند. برنامه جهانی غذا گفته است که به طور اوسط ۵۵ میلیون دالر در ماه به اقتصاد افغانستان تزریق می‌کند.

رویداد های اخیر

اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم

Published

on

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که اسلام آباد به تمامیت ارضی و خودمختاری افغانستان احترام می‌گذارد.

بلوچ در آخرین نشست خبری خود روز پنجشنبه گزارش‌ها در مورد ورود نیروهای پاکستانی به ولسوالی واخان ولایت بدخشان را رد کرد.

او گفت که پاکستان خواستار روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه از جمله افغانستان است و گفتگو بین اسلام آباد و کابل جریان دارد.

بلوچ در پاسخ به سوالی در مورد حملات نیروهای امنیتی افغانستان بر خاک پاکستان گفت: «ما به گفتگو با حکومت افغانستان در مورد همه ابعاد روابط دوجانبه از جمله وضعیت مرز ادامه خواهیم داد. پاکستان به دیپلوماسی اعتقاد دارد و به تعامل با حکومت افغانستان ادامه خواهد داد.»

او در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا گفت که سربازان پاکستانی حملاتی را در منطقه مرزی انجام دادند تا هر گونه تهدید تروریستی را خنثی کنند.

او گفت: «هر تروریستی که بخواهد وارد خاک پاکستان شود، پاسخ دریافت خواهد کرد. نیروهای ما آمادگی کامل برای دفاع از حاکمیت سرزمین خود را دارند.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد

Published

on

دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست، گفته است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، پس از خروج آشفته نظامیان این کشور از افغانستان استعفا کرد، اما رئیس جمهور جوبایدن آن را نپذیرفت.

ایگناتیوس با سالیوان و همکارانش صحبت کرده است. همکاران او گفته اند که سالیوان استعفای خود را ارائه کرد، اما رئیس جمهور بایدن اصرار داشت که او در سمت خود بماند.

ایگناتیوس گزارش داده که خروج از افغانستان باعث ایجاد اختلاف بین سالیوان و وزیر امور خارجه امریکا انتونی بلینکن شد.

سیزده سرباز امریکایی در یک انفجار در میدان هوایی کابل هنگام خروج در سال ۲۰۲۱ کشته شدند و پس از خروج، امارت اسلامی قدرت را به دست گرفت.

سالیوان گفته است: «شما نمی توانید به جنگی مانند افغانستان پایان دهید، جایی که شما وابستگی‌ها و آسیب شناسی‌ها را ایجاد کرده اید، بدون اینکه پایان آن پیچیده و چالش برانگیز باشد. انتخاب این بود: یا خارج شوید، و این آسان نبود، یا برای همیشه بمانید.»

وی افزود که خروج از کابل راه امریکا را برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین باز کرد.

مقاله نویس واشنگتن پست همچنان نوشته است که پنتاگون مخالف برنامه بایدن برای خروج همه نظامیان امریکایی از افغانستان بود، بلکه می‌خواست ۲۵۰۰ سرباز در این کشور باقی بمانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان کارش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت ملل متحد آغاز کرد

Published

on

پاکستان ماموریت دو ساله اش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز کرده است.

شورای امنیت ۱۵ عضو دارد که پنج عضو آن دایمی و ۱۰ عضو دیگر آن غیر دایمی می‌باشند. پاکستان، دنمارک، یونان، پانامه و سومالیا کشورهایی اند که به تازگی عضویت غیردایمی این شورا را به دست آورده اند.

عاصم افتخار احمد، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد در مراسم پیوستن به شورای امنیت ملل متحد به موضوع افغانستان نیز اشاره کرد و گفت که افغانستان به عنوان یک موضوع مهم در آجندای دائمی شورای امنیت سازمان ملل باقی می‌ماند.

او گفت: «ما به بحث در مورد افغانستان در سطوح چندجانبه و دوجانبه ادامه می‌دهیم. موضع ما کاملاً واضح است و ما خواهان یک افغانستان صلح آمیز و با ثبات هستیم، زیرا صلح در منطقه مستقیماً با ثبات در آنجا گره خورده است.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان طرح می‌شود. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!