Connect with us

رویداد های اخیر

وزرای خارجه امریکا و قطر در مورد افغانستان گفتگو کردند

منتشر شده

در

وزیر خارجه قطر برای کاهش چالش‌های منطقه‌ای جهت رایزنی با امریکا به واشنگتن سفر کرده است.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در رأس یک هیئت به ایالات متحده سفر کرده و با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، دیدار و گفتگو کرده است.

وضعیت سیاسی، امنیتی، اقتصادی و بشری در افغانستان در کنار برخی ازمسایل مهم منطقه‌ای به‌شمول مبارزه مشترک با تررویزم محور بحث این نشست میان دوطرف گفته شده است.

وزیر خارجه قطر در این نشست گفته است: «امیدوارهستیم که بتوانیم در مورد مسایل مهم صحبت کنیم، من مشتاقانه منتظرم تا فرصت گفتگو در مورد چالش‌های منطقه‌ای و جهانی داشته باشیم، قطر از شراکت و مشورت نزدیک که با ایالات متحده دارد، قدردانی می‌کند و من مطمین هستم که همکاری وهماهنگی خیلی نزدیک میان واشنگتن و دوحه برای حل این چالش‌ها وجود دارد.»

امریکا قطر را یک شریک استراتیژیک و مهم خود در حل مسایل و چالش‌های منطقه‌ای به‌شمول افغانستان می‌داند.

وزیر خارجه امریکا در این مورد گفت: «قطر یک شریک مهم برای ایالات متحده است تا جاییکه به تلاش‌ها از بهر حل تنش‌های سیاسی از لبنان گرفته تا سوریه و افغانستان و دیگر کشورها ارتباط می‌گیرد، قطرتلاش کرده به همه چالش‌های که به آن روبه‌روهستیم، رسیدگی کند. بناءً قطرهمکار خوب برای امریکا است وما فرصت داریم تا درباره همه مسایل صحبت کنیم.»

ازسویی هم، امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد، جزییات سفر خود به افغانستان را با مقام‌های امریکایی شریک خواهد کرد.

استیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی عمومی سازمان ملل، می‌گوید: «یکی ازاهداف اساسی سازمان ملل متحد صلح وثبات پایدار، همزیستی وهمگرایی کشورها است، به همین منظور تلاش‌ها پیگیری می‌شود و تماس‌های دوامدار برای رسیدن به این هدف ادامه دارد.»

او افزود: «در افغانستان سفرهای که امینه محمد و مارتین داشتند قرار است نتایج آن با وزارت خارجه و مالیۀ امریکا شریک ساخته شود، چنانچه قبلاً نتایج این سفر با اعضای شورای امنیت نیز در میان گذاشته شده است، این به هدف رایزنی‌های است که سازمان ملل برای رفع تنش‌های منطقه‌ای انجام می دهد.»

امینه محمد پس از سفر ماه قبل خود به کابل و قندهار، نسبت به وضعیت دختران و زنان در افغانستان ابراز نگرانی کرده بود.

او هم‌چنان بر بازگشت بی‌درنگ دختران و زنان افغان به تحصیل و کار تأکید کرد.

با این حال، بربنیاد اظهارات مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل در امورهماهنگی کمک‌های بشردوستانه، مقام‌های امارت اسلامی در حال رایزنی وایجاد یک راهکار برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها و نیز فراهم‌کردن زمینه کار برای زنان افغان اند.

به گفته گریفیتس، این راهکار احتمالاً تا ماه مارچ سال روان میلادی به اجرا گذاشته خواهد شد و جامعه جهانی تا آن زمان منتظر خواهند ماند.

رویداد های اخیر

صادرات بوره از پاکستان به افغانستان افزایش یافته است

Published

on

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که طی شش ماه گذشته، اسلام‌آباد به ارزش ۲۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دالر امریکایی به افغانستان بوره صادر کرده است.

بربنیاد این گزارش‌ها، حجم تمام اقلام صادراتی پاکستان به افغانستان در شش ماه اخیر به ۵۷۳ میلیون ۸۰۰ هزار دالر می‌رسد که افزایش ۵۲ درصدی صادرات را نشان می‌دهد.

درعین حال، اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان گفته که صادرات افغانستان به پاکستان کاهش یافته است.

از سویی هم، بخش خصوصی بر توسعه روابط اقتصادی و تجارتی میان پاکستان و افغانستان تاکید کرده و افزوده است که طرف پاکستانی نیز باید راه را برای صادرات افغانستان باز کند.

در همین حال، مقام‌های وزارت اقتصاد گفته‌اند که افغانستان طرفدار گسترش روابط اقتصادی و تجارتی با همه کشورها مشمول پاکستان است.

با این حال، اعضای بخش خصوصی بیان کرده‌اند که اگر مشکلات موجود در برابر توسعه روابط اقتصادی از طرف پاکستان برطرف شود، امکان سرمایه گذاری و روابط اقتصادی میلیارد دالر میان دو کشور وجود دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان عنوان بی‌ارزش‌ترین پاسپورت جهان را کسب کرد

Published

on

در رده‌بندی که از سوی موسسه هنلی انجام شده، پاسپورت افغانستان پس از عراق و سوریه در ردیف پائین جدول قرار گرفته‌ و به این ترتیب به عنوان کم‌اعتبارترین پاسپورت جهان شناخته شده است.

کشورهای سنگاپور و جاپان در ردیف اول و دوم عنوان با اعتبارترین پاسپورت جهان را گرفته اند. این رتبه‌بندی براساس اطلاعات سازمان حمل‌ونقل هوایی بین‌المللی (آی‌ای‌تی‌ای) انجام شده است.

کشورهایی که دارندگان‌ پاسپورت آن‌ها می‌توانند بدون نیاز به ویزه سفر کنند، در صدر قرار دارند.

در این رده‌بندی، افغانستان پس از عراق و سوریه در قعر جدول قرار گرفته‌ و شهروندان کشور می‌توانند به ۲۶ کشور بدون نیاز به ویزه سفر کنند.

در جمع این ۲۶ کشور، کشورهای سریلانکا، سومالیا، کنیا، کمبودیا و بنگلادیش نیز شامل اند.

در بخشی از گزارش موسسه هنلی گلوبل آمده است: «شاخص پاسپورت هنلی، رتبه‌بندی اصلی و معتبر همه پاسپورت‌های جهان براساس تعداد مقصدهایی است که دارندگان آن‌ها می‌توانند بدون ویزه قبلی به آن دسترسی داشته باشند. این شاخص بر اساس اطلاعات انحصاری سازمان حمل‌ونقل هوایی بین‌المللی (آی‌ای‌تی‌ای)، بزرگترین و دقیق ترین پایگاه اطلاعاتی سفر - و توسط تیم تحقیقاتی موسسه ترتیب شده است.»

در این رده‌بندی، اعتبار پاسپورت سنگاپور نسبت به پاسپورت‌های جاپان، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه پیشی گرفته و شهروندانش می‌توانند به ۱۹۵ کشور جهان بدون ویزه سفر کنند.

پس از سنگاپور، جاپان در رده دوم قرار گرفته و شهروندان آن می‌توانند به ۱۹۳ کشور جهان بدون دریافت ویزه سفر کنند.

ایالات متحده یکی از ۲۲ کشوری است که در ۱۰ سال گذشته افت چشمگیری در اعتبار پاسپورت آن مشاهده شده است. به همین ترتیب، اعتبار پاسپورت‌های کانادا و بریتانیا نیز در شاخص جهانی هنلی افت کرده است.

شاخص پاسپورت هنلی، یک ارزیابی معتبر جهانی است که اعتبار پاسپورت‌ها را بر مبنای سفر بدون ویزه به کشورهای دیگر ارزیابی می‌کند.

گفتنی است که طی چند سال گذشته نیز پاسپورت افغانستان عنوان بی‌ارزش‌ترین پاسپورت جهان را کسب کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دور دوم برنامه ۴۵۰۰ بورسیه تحصیلی پاکستان برای افغان‌ها آغاز شد

Published

on

محمد صادق، نماینده خاص پاکستان در امور افغانستان اعلام کرده است که دور دوم برنامه ۴۵۰۰ بورسیه تحصیلی برای افغان‌ها آغاز شد.

این بورسیه‌ها در رشته‌های مشمول طب، انجنیری و زراعت و در مقاطع لیسانس، ماستری و دوکتورا می‌باشد.

محمد صادق در صفحه ایکس خود نوشته است که قرار است در ماه جاری ۲۲ هزار متقاضی این بورسیه‌ها در امتحان آنلاین شرکت کنند.

وی افزود که ۳۳ درصد بورسیه‌ها برای محصلان اناث اختصاص یافته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!